אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דני צידון וקרן ויולה מגייסים עד 150 מיליון דולר לקרן פינטק שנייה צידון. ניהל בעבר גם את לאומי פרטנרס | צילום: אוראל כהן

בלעדי

דני צידון וקרן ויולה מגייסים עד 150 מיליון דולר לקרן פינטק שנייה

בנק לאומי, שצידון שימש בו בעבר כמשנה למנכ"לית רקפת רוסק־עמינח, יהיה משקיע העוגן עם השקעה של 15 מיליון דולר באמצעות לאומי פרטנרס. אולם בנק הפועלים, שהיה משקיע העוגן בקרן הראשונה, יצמצם הפעם משמעותית את חלקו בקרן

12.09.2022, 06:00 | גולן חזני

בנק הפועלים, שהיה משקיע העוגן בקרן הפינטק הראשונה שגייסו דני צידון וקבוצת ויולה, החליט לצמצם באופן משמעותי את ההשקעה בקרן השנייה שמגייסים צידון וויולה בימים אלה.

ל"כלכליסט" נודע כי מדובר בקרן פינטק, שתגייס 100–150 מיליון דולר, כשחלק גדול מהסכום מגויס בידי משקיעים זרים. עוד נודע כי הבנק המתחרה לאומי — שצידון שימש בו בעבר כמשנה למנכ"לית רקפת רוסק־עמינח — צפוי להיות משקיע עוגן בקרן החדשה עם השקעה של כ־15 מיליון דולר. גם בנק דיסקונט צפוי להשקיע בקרן סכום של 5–10 מיליון דולר.

הקרן הראשונה של ויולה פינטק גייסה 122 מיליון דולר בסוף 2017, שנה אחרי שצידון פרש מבנק לאומי. צידון פרש מהבנק על רקע חוק שכר הבכירים במגזר הפיננסי, שהגביל את שכרם, ולא היסס אז להתבטא בעניין כשאמר כי החוק ירחיק מנהלים איכותיים מהמערכת הבנקאית.

צידון בחר להקים קרן פינטק עם ויולה, על רקע הגידול בצורך בטכנולוגיות בשוק הפיננסי והקמתם המוגברת של סטארט־אפים בעוסקים בכך בעולם ובעיקר בארץ. לאומי בחר באותה עת לא להשתתף בגיוס, וגם אם הדבר נתפס בזמנו כרצון להימנע ממראית עין של ניגודי עניינים, הרי שלא מעט גבות הורמו אז בשוק ההון.

דווקא בנק הפועלים, שנוהל באותם ימים בידי אריק פינטו, השקיע על פי הערכות 15 מיליון דולר בקרן והיה משקיע העוגן בה. ההשקעה נעשתה באמצעות זרוע ההשקעות של הבנק — הפועלים אקוויטי. גם דיסקונט השקיע אז כ־8 מיליון דולר באמצעות דיסקונט קפיטל, וגם הוא צפוי להשקיע סכום נמוך במעט בגיוס הנוכחי. גופים ישראליים נוספים שהשתתפו באותו גיוס היו מיטב דש וביטוח ישיר, שכל אחד מהם השקיע 2 מיליון דולר.

עם משקיעי הקרן מחו"ל נמנו אז בנק סקוטיה (Scotiabank), הבנק השלישי בגודלו בקנדה, וטרוולרס (Travelers), תאגיד ביטוח אמריקאי. צידון מנהל את הקרן יחד עם תומר מיכאלי, שהיה אחד ממייסדי הסטארט־אפ Fundbox, שמספק אשראי לעסקים קטנים. אבי זאבי, שותף מייסד בקבוצת ויולה, שביצע בעבר כמה השקעות בטכנולוגיות פיננסיות, משמש יו"ר ועדת ההשקעות של הקרן, ומעיין סוארי היא מנהלת הפיתוח העסקי בקרן.

לאומי ישקיע בקרן באמצעות לאומי פרטנרס, זרוע הבנקאות להשקעות והשקעות ריאליות בניהולו של אבי אורטל. צידון עצמו כיהן בעבר כיו"ר לאומי פרטנרס, והוביל השקעה של לאומי בהיקף של כמה עשרות מיליוני דולרים בקרנות של ויולה.

מטרת הקרן, המוגדרת באתר שלה, הוא להפגיש בין גופים מוסדיים בחו"ל לבין סטארט־אפים חדשניים בתחום הפינטק. מרבית ההשקעות של הקרן בחברות בתחום היו בסכומים של 3–10 מיליון דולר, ומרביתן יחד עם משקיעים נוספים.

ההשקעות של הקרן היו בחברות B2B (Business to Business) ו־C2B (Consumer to Business) — חברות שפותרות בעיות יעילות, הנובעות מהליכים רגולטוריים, וחברות שמפתחות פתרונות לייעול הדיגיטציה של מערכות ליבה בעולם הפיננסי. הקרן מציינת כי השקעותיה הן בשלבים שבהם שיתוף פעולה הדוק של הסטארט־אפ עם מוסדות פיננסיים יגרור צמיחה מואצת ומשמעותית. עם החברות בפורטפוליו של הקרן נמנות קאובל (Cowbell), חברת ביטוח סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, חברת הפינטק אלווייר (Alviere) ועוד.


תגיות