אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משקיפה מלמעלה: פרספטו גייסה 67 מיליון דולר לרחפנים אוטונומיים מייסדי פרספטו, מימין: דור אבוחצירא, שגיא בלונדר, רביב רז ואריאל אביטן | צילום: פרספטו

משקיפה מלמעלה: פרספטו גייסה 67 מיליון דולר לרחפנים אוטונומיים

הגיוס, שמחולק להון ולאשראי, ומביא את סך גיוסי החברה עד כה ליותר מ-120 מיליון דולר. הרחפנים שפרספטו מפתחת מנטרים אתרים תעשייתיים ללא צורך במפעיל אנושי. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לחברות לחסוך סכומים גבוהים ולזהות כשלים בטרם יהפכו לאירועי משבר"

12.06.2023, 14:00 | מאיר אורבך

הסטארט-אפ (Percepto), שמפתח טכנולוגיות לרחפנים אוטונומיים, גייסה 67 מיליון דולר בסבב C בהובלת Koch Disruptive Technologies) KDT). הסבב מביא את סך גיוסי החברה מאז הקמתה ליותר מ-120 מיליון דולר. כ-50 מיליון דולר גויסו בסבב זה בהון והשאר בחוב שהועמד על ידי קרן האשראי קראוס קפיטל שנמכרה לבלקרוק. הגיוס מגיע לאחר שהחברה עברה שני סבבי פיטורים, במסגרתם פיטרה 25% מכוח האדם שלה.

פרספטו מפתחת רחפנים אוטונומיים שמבצעים ניטור אוטומטי של אתרים תעשייתיים, בהם מתקני ייצור חשמל, מכרות, מפעלים כימיים ובתי זיקוק במטרה לזהות בעיות בטיחות ותחזוקה בתשתיות האתר. הרחפנים יוצאים באופן עצמאי מעמדותיהם, מבצעים את הסיור בתוואי שנקבע להם מראש וחוזרים במועד להטענה חוזרת, ללא צורך במפעיל אנושי באתר. הרחפנים פותחו גם לעבודה בלילה ובתנאי מזג אוויר מאתגרים כמו גשם וערפל.

המערכת של החברה מנתחת את המידע שמתקבל מהרחפנים יחד עם חיישנים נוספים שמספקים מידע ויזואלי ומייצרת תובנות כמו זיהוי מגמות, אנומליות וזיהוי סיכונים. לאחרונה זיהתה המערכת בתוך שעות דליפת מגז תאן, שלא היה כל סיכוי להבחין בה ללא טכנולוגית הרחפנים והיא היתה עלולה ליצור נזק גדול לאורך מספר חודשים אם היתה נותרת ללא זיהוי. התוצאה: חיסכון של מיליוני דולרים לחברה, הפחתת הסיכון לעובדים ומניעת נזק סביבתי כבד.

החברה נוסדה בשנת 2014 על ידי דור אבוחצירה (מנכ"ל), שגיא בלונדר (CTO), רביב רז (CPO) ואריאל אביטן (CCO). היא מעסיקה כיום, לאחר סבבי הפיטורים, כ-130 עובדים, מתוכם כ-100 במרכז הפיתוח העולמי של החברה במודיעין והשאר בארה"ב, באירופה ובאוסטרליה. המערכות של פרספטו פועלות כיום במאות אתרי תשתיות ותעשייה בארה"ב, באירופה, באוסטרליה ובישראל, ומשרתות חברות ענק כמו סימנס אנרגיה, מפעלי ים המלח, חברת החשמל של פלורידה וחברת דלק ארה"ב.

בשיחה עם כלכליסט אומר המנכ"ל אבוחצירה, מייסד משותף ומנכ"ל פרספטו: "הגיוס נעשה בתקופה שבה כולם מדברים על מצב השוק, אבל בגלל שהיה לנו רקורד מסחרי מתאים לגיוס והבאנו מומחים טובים מהתחום לגיוס זה עשה אותו בעליית שווי לעומת הגיוס הקודם". בנוגע לגיוס החוב, הוא אומר: "באופן כללי, כשאתה מאמין שעם הזמן השווי שלך יעלה, כדאי לך לגייס חוב ולקבל עוד זמן. זה חוב שהוא משמעותי ונותן לחברה זמן לצבור ערך והוא שווה יותר אפילו מהכסף שגייסת. היום הרבה חברות כמונו בוחרות בתהליך הזה".

בהתייחסו לטכנולוגיה שפיתחה החברה, אומר אבוחצירה: "התעשייה הכבדה העולמית מתמודדות עם אתגרים גדולים של צורך בפעולה יעילה, אמינה ובטוחה - וכל זאת בתקופה של התייקרות עלויות והתיישנות של תשתיות ותיקות. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לחברות לחסוך סכומים גבוהים, לזהות מבעוד מועד כשלים בטרם יהפכו לאירועי משבר ולעמוד בדרישות הרגולטוריות המחמירות. ההשקעה החדשה, יחד עם האישורים שקיבלנו משויות התעופה במדינות השונות, יוצרים תנאים אופטימלים להתרחבות משמעותית בשימוש ברחפנים האוטונומיים בתעשייה בארה"ב ובעולם כולו. החברה שלנו צמחה ב-100%השנה ואנחנו מצפים לקצב צמיחה דומה השנה".

צ'ייס קוך, מייסד ומנכ"ל KDT שהובילה את סבב ההשקעה, אמר: "הטכנולוגיה של פרספטו יוצרת מהפכה ביכולת להשתמש ברחפנים אוטומטיים לצרכי ניטור ואבטחה בתעשייה. לאחר שפרסנו את רחפני פרספטו בחברות שונות של תאגיד קוך, חווינו ממקור ראשון כיצד הטכנולוגיה החדשנית משפרת את ניטור האתרים. ההכרה הרגולטורית בבטיחות ההפעלה מעמידה את החברה בעמדה חזקה בשוק האמריקאי. אנחנו מצפים להמשך המסע המשותף שלנו עם פרספטו במהלכו היא קובעת סטנדרט חדש בבטיחות ויעילות בתעשייה."

סבב הגיוס נערך גם בהשתתפות קרן Zimmer Partners שמשקיעה בחברה לראשונה והקרנות Venture Partners, Delek US Holdings, Atento Capital, Spider Capital ו-Arkin Holdings, שהשקיעו כולן בחברה גם בסבבים הקודמים.


תגיות