אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סרט ההמשך של וונטייז: מיזוג עם אלוף באגרוף תאילנדי ציון עיני, מייסד קוד פארמה | צילום: יח"צ

סרט ההמשך של וונטייז: מיזוג עם אלוף באגרוף תאילנדי

אחרי רצף ארוך של ניסיונות מיזוג וחילופי בעלות כושלים, השלד הבורסאי וונטייז צפוי להתמזג עם חברה שמפתחת תרופות למחלות זיהומיות ומשווקת תוספי תזונה, שבעליה זכה באליפות באגרוף תאילנדי

18.01.2023, 19:54 | אמיר פרגר

השלד הבורסאי וונטייז ממשיך בניסיונות המיזוג ושינויי הבעלות. אחרי אולפן הוליוודי, חברת קנאביס, רשת בתי מרקחת, חברת הפצת גז וחברה שעוסקת בפיתוחים טכנולוגיים, כעת מגיע ניסיון מיזוג עם חברת קוד פארמה, שעוסקת במו"פ רפואי ובשיווק תוספי תזונה, ושמייסדה זכה ב-2021 באליפות אגרוף תאילנדי.

השבוע חתמה וונטייז על מזכר הבנות מחייב עם חברת קוד פארמה, ולפיו שתי החברות ימוזגו. בעלי המניות של קוד פארמה יקבלו 87% ממניות וונטייז, ששווי השוק שלה עומד על 9 מיליון שקל, ופעילותה של קוד פארמה תועבר אל וונטייז.

קוד פארמה נוסדה ב-2014 על ידי ציון עיני שמכהן גם כמנכ"ל החברה. היו"ר שלה, החל מאפריל האחרון, הוא אהוד דוידסון, לשעבר מנכ"ל קופ"ח כללית. היא עוסקת במחקר ופיתוח של תרופות שנועדו לטפל במחלות זיהומיות כמו קורונה ואיידס, ופועלת בתחום חקר הסרטן, וכן מייצרת ומשווקת תרופות גנריות ותוספי תזונה.

ציון עיני, מייסד קוד פארמה, לאחר זכייתו באליפות באגרוף תאילנדי, צילום מסך מיוטיוב, מתוך ראיון בערוץ 14 ציון עיני, מייסד קוד פארמה, לאחר זכייתו באליפות באגרוף תאילנדי | צילום מסך מיוטיוב, מתוך ראיון בערוץ 14 ציון עיני, מייסד קוד פארמה, לאחר זכייתו באליפות באגרוף תאילנדי, צילום מסך מיוטיוב, מתוך ראיון בערוץ 14

מוצר הדגל שלה, תרופה למחלות ויראליות, קיבל אישור חירום לטיפול בחולי קורונה במספר מדינות, והחברה עורכת ניסויים (שלב 2) לשימוש בה לצורך טיפול בחולי קורונה, איידס ושפעת. ב-2021 זכה עיני בתחרות אגרוף תאילנדי בינלאומית בתאילנד כשניצח מתמודד הצעיר ממנו ב-20 שנה.

בנובמבר 2021 הודיעה קוד פארמה על גיוס 25 מיליון דולר ממשקיעים ועל כוונתה לצאת להנפקה בנאסד"ק ובבורסה בשווייץ – הנפקה שלא קרתה עד כה, ובחודשים האחרונים קיימה מגעים להשלמת מיזוג משולש עם חברת הביומד סנט-טק של הראל הרשטיק ועם השלד הבורסאי נקסט ג'ן. אך מגעים אלה לא הבשילו, וכעת פנתה פארמה קוד כאמור אל המיזוג עם וונטייז.

וונטייז, שהוקמה ב-2011, עסקה בעבר בתחום שירותי התוכן על פי דרישה (VOD), וב-2018 הודיעה כי השליטה בה תימכר לאולפני דסילו (desilu) ההוליוודיים, שהפיקו בעבר את הסדרות "מסע בין כוכבים" ו"משימה בלתי אפשרית".

אך העסקה לא יצאה לפועל. וונטייז נקלעה לקשיים ובספטמבר 2019 נכנסה להליך הקפאת הליכים. בינואר 2020 אושר הסדר בין החברה ובין נושיה, במסגרתו היתה אמורה חברת CFBH - חברת קנאביס הפועלת בארה"ב בייסודם של האחים עומר ומיכאל ברזני - לצקת את פעילותה בתחום הקנאביס לתוך חברת וונטייז, ומשפחת ברזני קיבלה את השליטה בה (80% מההון המונפק).

לאחר רכישת השליטה, ביולי 2020 מונה השר לשעבר חיים רמון ליו"ר החברה. אולם בפועל לא הוכנסה פעילות קנאביס לשלד, ורמון התפטר מתפקידו לאחר פחות משישה חודשים. במרץ 2021 הודיעה החברה על מיזוג עם רשת בתי המרקחת לקנאביס רפואי לאון פארם, אך זה לא יצא לפועל.

ביולי 2021 התקשרה וונטייז עם חברת עושרד של עופר עיני ושרגא ברוש, שעוסקת בהפצת גז, במזכר עקרונות למיזוג בין החברות, וב-31 באוקטובר נחתם הסכם המיזוג בין הצדדים. אך גם זה לא הבשיל בעקבות סכסוך בין בעלי המניות של וונטייז והתנגדות של רשות ניירות ערך לאופן אישור העסקה. בעל השליטה ברזני, שכיהן כמנכ"ל החברה, הודח על ידי הדירקטוריון, ובקיץ האחרון השליטה בחברה היתה אמורה להימכר לשלומי טופז, מנכ"ל ובעל השליטה בחברת גלילאו טק הבורסאית. אך גם עסקה זו לא יצאה לפועל, ובסוף חודש יולי הודיע טופז על ביטולה.

בחירתה של פארמה קוד להיכנס לאחוזת בית באמצעות המיזוג עם וונטייז מעלה סימני שאלה. מצבה הכספי של וונטייז, שלדו"חותיה הכספיים האחרונים הוצמדה הערת עסק חי והפסדיה הצבורים הגיעו ביוני האחרון ל-24 מיליון דולר, לא יאפשר השקעת משאבים כספיים בפעילויות המו"פ של פארמה קוד. ולצד המצב הרעוע בשווקים, גם ההיסטוריה העגומה של וונטייז עלולה להקשות על יכולתה של החברה הממוזגת לשכנע משקיעים להשקיע בחברה.


תגיות