אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאמצים נכשלו: רוסיה והודו הפסיקו את המו"מ להסדרת הסחר ברופי רופי | גטי

המאמצים נכשלו: רוסיה והודו הפסיקו את המו"מ להסדרת הסחר ברופי

שתי המדינות ניהלו מו"מ במשך חודשים כדי לאפשר סחר ביניהם באמצעות המטבע ההודי, אך רוסיה אינה מעוניינת להחזיק בעתודות שלו ומעדיפה תשלומים באמצעות היואן הסיני; הכישלון עלול לפגוע ביבואנים הודים שמעוניינים בנפט ופחם זולים

05.05.2023, 19:55 | חדשות חוץ

רוסיה והודו הפסיקו את הניסיונות להסדיר את הסחר ביניהן ברופי, זאת לאחר חודשים של משא ומתן וחוסר הצלחה לשכנע את מוסקבה להחזיק עתודות של המטבע ההודי, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. אם המהלך היה צולח, הדבר היה מסייע לרוסיה לעקוף את הסנקציות הכלכליות הקשות שהושתו עליה לאחר פלישתה לאוקראינה.

הדבר יהווה מכשול עבור יבואנים הודים של נפט ופחם זולים מרוסיה. אלו המתינו לכינון מנגנון תשלום קבוע ברופי שיעזור להוריד את עלויות המרת המטבע. מוסקבה, שהפער המסחרי בין המדינות הוא לטובתה, מאמינה שתגיע לעודף שנתי ברופי בשווי של יותר מ-40 מיליארד דולר באם המנגנון ייושם, ומרגישה שצבירת המטבע ההודי "אינה רצויה", כך אמר פקיד ממשלה הודי לרויטרס.

הרופי אינו בר המרה לגמרי, וחלקה של הודו מסך היצוא העולמי עומד על כ-2% בלבד, מה שמפחית את הצורך של מדינות אחרות להחזיק במטבע זה.

הודו החלה לבחון מנגנון תשלומים ברופי מול רוסיה מעט לאחר תחילת המלחמה באוקראינה בשנה שעברה, אך לא דווח על עסקה כלשהי שבוצעה במטבע זה. רוב הסחר בין המדינות מתבצע בדולרים, אך גם יותר ויותר במטבעות אחרים, כמו הדירהאם של איחוד האמירויות.

שני הצדדים דנו בכינון מסחר במטבעות מקומיים, אך כאמור לא הצליחו להגיע למתווה כלשהו. רוסיה אינה מעוניינת להחזיק ברופי והיתה מעדיפה תשלומים ביואן סיני או במטבעות אחרים, כך אמר פקיד ממשלתי נוסף לרויטרס. "איננו רוצים עוד לדחוף למנגנון תשלום ברופי, הוא אינו עובד. הודו ניסתה כל מה שיכלה לגרום לזה לעבוד, אבל זה לא צלח", כך אמר גורם שלישי.

מאז פלישתה של רוסיה לאוקראינה ב-24 בפברואר בשנה שעברה ועד ה-5 באפריל, היבוא ההודי מרוסיה עלה ל-51.3 מיליארד דולר, לעומת 10.6 מיליארד בתקופה המקבילה בשנה קודם לכן. נפט מוזל מהווה חלק גדול מהיבוא ההודי מרוסיה, לאחר שהוכפל פי 12 באותה תקופה. היצוא ההודי לרוסיה ירד באותה תקופה ל-3.43 מיליארד דולר, לעומת 3.61 בשנה הקודמת. לדברי המקורות שתי המדינות מנסות כעת למצוא פיתרון אחר למצב, אך לא פירטו מעבר לכך.

תגיות