אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פעילות התחבורה הציבורית דחפה את אלקטרה לרבעון שיא בהכנסות וברווח

פעילות התחבורה הציבורית דחפה את אלקטרה לרבעון שיא בהכנסות וברווח

הכנסותיה של הקבוצה טיפסו ברבעון השני לרמה של 2.6 מיליארד שקל והרווח הנקי קפץ ב־134%. אלקטרה, שמחזיקה בצבר פרויקטים של 28 מיליארד שקל, צפויה לחלק דיבידנד של 42 מיליון שקל

24.08.2022, 07:02 | אמיר פרגר

קבוצת אלקטרה מקבוצת אלקו של האחים זלקינד (48%) מסכמת את הרבעון השני של השנה עם שיא בהכנסות הרבעוניות שהגיעו ל־2.6 מיליארד שקל - שיפור של 18% לעומת הרבעון המקביל ב־2021. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות רשם זינוק של 134% לעומת התקופה המקבילה והסתכם ב־130 מיליון שקל.

השיפור בתוצאות נובע מעלייה בהיקפי הפעילות, הטמעת תוצאותיה של אלקטרה אפיקים שנרכשה בשנה שעברה, וכן מרווח של 87 מיליון שקל ממכירת אחזקותיה בפרויקט אגירה שאובה בגלבוע.

הכנסות הקבוצה במגזר הפרויקטים למבנים ותשתיות בישראל הגיעו ל־1.3 מיליארד שקל - המהווים 48% מכלל ההכנסות ושיפור של 19% לעומת הרבעון המקביל ב־2021. הרווח התפעולי זינק ב־80% והתייצב על 39 מיליון שקל.

אלקטרה הסבירה את השיפור בעיקר מעלייה בהיקפי הביצוע. במגזר ההפעלה, שירות ואחזקה הגיעו ההכנסות ל־627 מיליון שקל, שיפור של 18%, כתוצאה משיפור בתחומי פעילות במגזר. הרווח התפעולי במגזר זה עלה ב־3% לרמה של 48 מיליון שקל.

הכנסותיה של אלקטרה במגזר הפרויקטים בחו"ל טיפסו לרמה של 414 מיליון שקל - עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל, בעיקר כתוצאה מעלייה בהיקפי התקנת מערכות אלקטרו־מכאניות באירופה. עם זאת, הרווח התפעולי נשחק ב־40% והגיע ל־6 מיליון שקל, כתוצאה מירידה ברווחים מהפעילות בארה"ב בעקבות משבר הקורונה.

ההכנסות במגזר הזכיינות הגיעו ל־258 מיליון שקל - עלייה של 30% ביחס לרבעון המקביל, בעיקר מאיחוד תוצאות חברת אלקטרה אפיקים תחבורה שלא נכללו בתקופה המקבילה. הרווח התפעולי הגיע ל־99 מיליון שקל, שיפור של 341%, בעיקר הודות לרווח של 87 מיליון שקל ממכירת אחזקות בפרויקט אגירה שאובה בגלבוע.

אלקטרה, שנסחרת לפי שווי של 8.2 מיליארד שקל, רשמה ברבעון השני הכנסות של 99 מיליון שקל במגזר ייזום הנדל"ן - ירידה של 22% לעומת הרבעון המקביל ב־2021 - אך הרווח התפעולי עלה ב־21% והתייצב על 18 מיליון שקל. בהקשר זה ציין מנכ"ל אלקטרה איתמר דויטשר כי "אלקטרה מכרה יותר דירות ובמחירים גבוהים מאשר בתקופות קודמות, ועד כה לא נתקלה בירידת מחירים. ההכנסות במגזר זה מוכרות לפי התקדמות הבנייה, ולכן לא משתקפות במלואן בדו"חות הרבעוניים".

עוד אמר דויטשר כי "אלקטרה נהנתה מתוצאות שיא בהכנסות וברווח ברבעון וצמיחה בכל היחידות, כשבהמשך השנה צפויה להטמיע את פעילותה של טרגט מרקט שאותה רכשה בתחילת החודש". בהתייחס לאינפלציה הוא מסר כי "אלקטרה פחות חשופה לעלייה במדד מכיוון שכל צבר הפרויקטים שלה צמוד אליו, אך מושפעת מעליית הריבית מכיוון שחלק מההלוואות שנטלה צמודות לריבית. עם זאת, עליית המחירים במגזר הנדל"ן והרווחיות בכל המגזרים עולה בקצב גבוה מעליית הריבית, ובכל מקרה צבר הפרויקטים האיכותי של אלקטרה מהווה רשת ביטחון להמשך צמיחתה".

קבוצת אלקטרה, שהחזיקה בסוף הרבעון השני בצבר פרויקטים של 28.3 מיליארד שקל לעומת 23.6 בסוף 2021, צפויה לחלק בתחילת אוקטובר דיבידנד של 42 מיליון שקל, לאחר שבאפריל חילקה 40 מיליון שקל.


תגיות