אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסוס יצרה סמארטפון לגיימרים, והתוצאה היא מכשיר מעולה לכולם אסוס ROG Phone 8 Pro | איתי שמושקוביץ

בדיקה

אסוס יצרה סמארטפון לגיימרים, והתוצאה היא מכשיר מעולה לכולם

היצרנית הטייוואנית לא מוותרת על שוק הסמארטפונים ומשיקה את ROG Phone 8 Pro, במותג שמתמקד בקהל חובבי המשחקים. אפשר גם פשוט להתייחס אליו כמכשיר דגל לקהל הרחב, וככזה הוא מצוין ולא זול - בדומה למכשירי העילית של המתחרות

10.02.2024, 13:42 | איתי שמושקוביץ

סמסונג ואפל נמצאות כבר שנים בצמרת טבלת מכירות הסמארטפונים, שיאומי ויצרניות סיניות נוספות תקעו יתד בהמשך הדירוג וכמה חברות כבר הרימו ידיים ויצאו מהמירוץ, או שמסתפקות בנתח קטן (זוכרים את LG ו-HTC?).

אסוס לא מתייאשת וממקדת את המאמצים שלה בשתי נישות - Zenfone, מכשיר דגל לכל דבר רק בממדים קטנים, עם מסך של פחות מ-6 אינץ'; ומותג ROG, סמארטפונים חזקים וגדולים שמיועדים בעיקר לחובבי גיימינג.

היצרנית הטייוואנית גם לא מחכה זמן רב לעדכונים: בימים אלה מגיע לחנויות דגם הגיימינג החדש של החברה - Asus ROG Phone 8 Pro, כחצי שנה אחרי השקת הדגם הקודם (וברקע כבר דולפים פרטים על זנפון 11, חצי שנה אחרי שהושק זנפון 10). לקחנו את ה-ROG 8 Pro לבדיקה כדי לראות מה חדש בו והאם עוד צריך בכלל טלפון ייעודי לגיימינג.

אסוס ROG Phone 8 Pro והקופסה הענקית שבה הוא מגיע, איתי שמושקוביץ אסוס ROG Phone 8 Pro והקופסה הענקית שבה הוא מגיע | איתי שמושקוביץ אסוס ROG Phone 8 Pro והקופסה הענקית שבה הוא מגיע, איתי שמושקוביץ

מבנה ועיצוב: מארז מנופח ומכשיר דק

איך מבהירים שמדובר במכשיר לגיימרים? עם ערכה גדולה ומוגזמת. יצרניות אחרות מנסות לצמצם את האריזה כדי לחסוך בעלויות המשלוח, ועל הדרך גם להתחשב בסביבה, אבל אסוס בחרה במארז שנועד לעשות רושם - קופסת משושה עם כיתובים גדולים For Those Who Dare (בתרגום חופשי - לאלו שמעזים), לוגו של מותג ROG והרבה חלל פנימי לאחסון טלפון שתופס מעט מקום, וגם כמה אביזרים. למארז הזה יש גם תפקיד בהפעלה הראשונית של המכשיר, ועוד על כך בהמשך.

ה-ROG 8 עצמו לא נראה שונה מהסמארטפונים המובילים של המתחרות. הוא גדול, עם מסך בגודל 6.78 אינץ' (איפשהו בין אייפון 15 פרו מקס לגלקסי S24 אולטרה) שנמתח מקצה לקצה, פינות קצת מעוגלות ועדשות שבולטות מגב המכשיר. עם המעטפת הוא אפילו קצת יותר גדול ממכשירי הדגל של אפל וסמסונג, רק בכמה מילימטרים, אבל אם אין לכם ידיים גדולות זה מורגש. גם המשקל שלו תורם לנוכחות, עם 225 גרם.

בצד ימין נמצאים כפתור ההפעלה ומקשי הווליום, בתחתית המכשיר יש חיבור USB-C להטענה, מגירת סים וגם שקע אוזניות סטנדרטי - פרט נדיר בטלפונים המובילים היום, אבל באסוס לא חושבים שיש סיבה לוותר עליו. בצד שמאל נמצא שקע USB-C נוסף, להטענה וחיבור אביזר חיצוני שאליו נגיע בהמשך. בגב המכשיר מוסתר גם מסך LED קטן שמציג אנימציות קצרות במקרים מסוימים, וגם על כך ארחיב.

בחירות העיצוב והמיקום של החיבורים לא סטנדרטיות: שקע הטעינה בתחתית המסך לא ממרוכז לאמצע, אלא צמוד לפינה השמאלית התחתונה, ושקע האוזניות צמוד לפינה הימנית.

המסך מוגן על ידי גורילה גלאס ויקטוס 2, גם בגב המכשיר נמצאת גורילה גלאס והמסגרת עשויה אלומיניום. אסוס הוסיפה חספוס לגב המכשיר, כך שהוא לא מרגיש חלקלק - למרות הזכוכית ובניגוד למצב אצל מתחרים רבים. ההגנה מפני מים ואבק השתדרגה לעומת הדגמים הקודמים של אסוס ועומדת עכשיו בתקן IP68, כך שגם טבילה במים לעומק של 1.5 מטר ולמשך 30 דקות לא אמורה להזיק למכשיר.

ערכת המכשיר כוללת מגן פלסטיק קשיח שעוטף את המכשיר מסביב ומשאיר את רוב הגב חשוף. זו לא ההגנה הכי טובה, אבל זה יותר טוב מכלום.

הטלפון לא התחמם, אבל אפשר לחבר אליו מאוורר חיצוני לקירור, איתי שמושקוביץ הטלפון לא התחמם, אבל אפשר לחבר אליו מאוורר חיצוני לקירור | איתי שמושקוביץ הטלפון לא התחמם, אבל אפשר לחבר אליו מאוורר חיצוני לקירור, איתי שמושקוביץ

חומרה: חזק באופן מוגזם

כדי לוודא שהמכשיר לא יתקשה לעמוד בדרישות של המשחקים הכי תובעניים, הוא מצויד במעבד סנאפדרגון 8 דור 3 החדש, הדגם שהגיע לבדיקה כלל גם 24 גיגה בייט של זיכרון ואחסון בנפח 1 טרה בייט (יש גם דגמים "חלשים" יותר) - אלה נתונים שלא יביישו גם מחשב גיימרים.

הנתונים היבשים האלה מתורגמים למכשיר שפשוט טס. נכון, גם מכשירים עם מפרט "חלש" יותר מגיבים בזריזות בסך הכל למשימות שונות, אבל ב-ROG 8 זה שונה. קשה למדוד את ההבדל עם שעון, אלה בטח פערים של חלקיקי שניות, אבל זה באמת מורגש. כל פעולה מתבצעת במהירות ובלי עיכוב. זה לא חייב להיות משחק - גם מעבר בין אפליקציות פתוחות או דפדוף בתיקייה או אפליקציה עמוסה בתמונות עובדים חלק באיכות שקשה למצוא במכשירים אחרים.

מה עוד מייחד מכשיר גיימינג? יש לו שני מקשים שממוקמים בצד ימין של מסגרת המכשיר, ובמשחקים בהם תסובבו את המסך לרוחב המקשים ממוקמים למעלה. אפשר לתכנת אותם לביצוע פעולות במשחקים, למשל שאחד יתפקד כהדק של רובה. לא כל משחק תומך במקשים האלה ומזהה אותם.

במהלך התקופה עם המכשיר לא נתקלתי במקרה בו הוא התחמם, אבל אם זה בכל זאת קורה אפשר לחבר אליו מאוורר חיצוני - Asus AeroActive Cooler X, שמגיע עם הסמארטפון במסגרת המכירה המוקדמת, וצפוי להיכלל בערכה גם בחלק מהדגמים. המאוורר מתחבר ל-USB-C שנמצא בצד שמאל של המכשיר ועובר בעצם לתחתית הסמארטפון במשחקים בהם מסובבים את המסך לרוחב. על המאוורר יש גם שני כפתורי משחק, כמו בג'ויסטיק, ויש גם רגלית שמאפשרת להשתמש בו כמעמד למכשיר.

אפשר לשלוט על פעולת המאוורר דרך אפליקציה, כשברירת המחדל היא מצב "חכם", כלומר המערכת מזהה לבד באיזו עוצמה להפעיל את המאוורר. במצב הזה כמעט שלא שומעים את המאוורר, אבל מרגישים את זרימת האוויר כשמחזיקים את הטלפון. במצב של קירור חזק יותר גם הרעש של המאוורר חזק יותר.

המאוורר משמש גם בתור מעמד לטלפון, איתי שמושקוביץ המאוורר משמש גם בתור מעמד לטלפון | איתי שמושקוביץ המאוורר משמש גם בתור מעמד לטלפון, איתי שמושקוביץ

המסך של ה-ROG 8 מצוין, ואולי אפילו אחד הטובים שאפשר למצוא כיום בשוק. התצוגה נראית מעולה בכל תנאי התאורה - הוא מגיע לבהירות מקסימלית גבוהה של 2500 ניט, כלומר הכל קריא וברור גם בשמש מלאה. המכשיר מכוון כאמור לגיימרים, אבל עם מסך כזה, עם תצוגת צבעים מעולה, כל התכנים מרוויחים - כולל סתם צפייה בווידיאו, ביוטיוב או בשירותי סטרימינג. הבעיה היחידה היתה שהבהירות האוטומטית לא תמיד התאימה את העוצמה לתנאי הסביבה והמסך היה בהיר מדי או לא מספיק בהיר. הרמקולים מוצלחים וחזקים, בדומה ל-Zenfone 10 של אסוס, וגם כאן זה לא משנה אם מדובר במשחק, מוזיקה או וידאו.

את כל המפרט החזק הזה מפעילה סוללת 5,500 מיליאמפר שמחזיקה ליום וחצי-יומיים, גם אם תריצו משחקים ותחברו את המאוורר החיצוני. כשהיא כבר מתרוקנת, יש טעינה מהירה מאוד. המכשיר מגיע עם מטען 65 וואט ונדרשו לו רק חמש דקות כדי למלא את הסוללה מ-15% ל-30%. בתוך פחות מרבע שעה היא כבר הגיעה ל-50% ואחרי כ-40 דקות ל-100%.

תוכנה וממשק: אנדרואיד כמעט נקי לחלוטין, עם נגיעות של אסוס

ה-ROG 8 מגיע עם אנדרואיד 14 בממשק קרוב מאוד לגרסה הנקייה של גוגל, עם כמה תוספות קלות.

בהפעלה הראשונה של המכשיר, עוד לפני שמגיעים להגדרות, מופעל מיד משחק שמדגים את יכולות המכשיר, ובמהלכו צריך גם להכניס את המכשיר למארז כדי להפעיל תצוגה במסך שבגב המכשיר ואחר כך לסרוק סימן שמופיע על הקופסה.

ברירת המחדל היא ממשק שמבוסס על תנועות אצבע, בלי כפתור חזרה לאחור או למסך הבית (אבל אפשר לשנות את זה בהגדרות), ועם תצוגה של מגירת יישומים וגם פריסה של האפליקציות במסכי הבית. יש גם ערכת נושא בעיצוב גיימינג, כמובן - הרקע כולל לוגו של ROG, יש צליל שמלווה פתיחה של נעילת המסך, תצוגה שונה מהרגיל לאייקונים ועוד אפקטים שונים.

בתפריט ההגדרות יש שפע של אפשרויות להתאמה אישית שלא מופעלות באופן אוטומטי, ביניהן קיצורי דרך שונים שמופעלים בעזרת הקשה על גב המכשיר או "סחיטה" שלו משני צידי המסך. תוכלו לבחור למשל להדליק את הפנס, לפתוח את המצלמה, לבטל את הסיבוב האוטומטי של התצוגה, להפעיל את גוגל אסיסטנט ועוד.

יש אפליקציה של אסוס שמרכזת את נושא הגיימינג, שמציגה את מצב המכשיר, כמו שיש במחשבים - מה הטמפרטורה של המערכת, כמה זיכרון נמצא בשימוש, מה העומס על המעבד ועוד. אפשר לבחור כאן אם לשנות את ההגדרות לטובת דגש על איכות המשחק (או "משחקנות" בתרגום של אסוס), לעבור למצב חיסכון בחשמל או מצב דינמי לשימוש יום-יומי. גם כל המשחקים שמותקנים במכשיר מוצגים פה, ולצידם המלצות על משחקים נוספים.

בנוסף, באותה אפליקציה אפשר לשלוט על המסך שמסתתר בגב המכשיר. ברירת המחדל היא להפעיל את רוב האנימציות שמוגדרות במכשיר - ציור של טלפון מצלצל כשנכנסת שיחה, סימון על התראה חדשה, כשתשחקו יופיע כיתוב Start Game ועוד. האנימציות האלה יכולות להיות סתם גימיק נחמד, במקרים מסוימים זו תוספת שממש עוזרת ובמקרים אחרים הן יכולות להפריע.

בגב המכשיר מסתתר מסך שמציג התראות שונות, איתי שמושקוביץ בגב המכשיר מסתתר מסך שמציג התראות שונות | איתי שמושקוביץ בגב המכשיר מסתתר מסך שמציג התראות שונות, איתי שמושקוביץ

אם אתם מניחים את הטלפון הפוך על משטח כלשהו, תוכלו לקבל חיווי על שיחות והודעות חדשות וזה באמת עוזר, ואפשר גם לראות את השעה ואת אחוז הסוללה. אבל אם אתם משחקים באמצע שיעור, הרצאה או פגישה, זה יכול להיות קצת מביך שהמסך האחורי "ילשין" עליכם. גם כשאתם מצלמים תמונה או מקליטים סרטון ולא רוצים שיידעו, קחו בחשבון שהמסך האחורי מודיע על כך. מצד שני, אם הגדרתם טיימר לצילום, הספירה לאחור תופיע על המסך הקטן, וזו תוספת נחמדה ומועילה. בכל מקרה אפשר לקבוע באפליקציה באילו מצבים התצוגה הנוספת הזו תופעל, אם בכלל.

מצלמה: שומרת על יציבות ואיכות

כבר אמרתי שאסוס מצאה נישות משלה, וגם בתחום הצילום היא לא מצטרפת למירוץ החימוש של הפיקסלים. העדשות ב-ROG 8 פרו הן - 50 מגה פיקסל "בלבד", מצלמת 32 מגה פיקסל עם זום אופטי כפול 3, מצלמת 13 מגה לצילום רחב ומצלמת סלפי עם חיישן של 32 מגה.

התוצאות מראות שזה מספיק: בצילום באור יום העדשות הפיקו תמונות טובות, גם אם לא הכי איכותיות, גם זום דיגיטלי כפול 10 נראה טוב יחסית, ובמצב לילה התוצאות מרשימות עוד יותר. כמו ברוב המכשירים כיום, התוכנה מזהה לבד מתי צריך לעבור למצב צילום לילה ועל המסך מופיע גם כיתוב שמבקש מכם לא לזוז כדי לשמור על האיכות.

אסוס לא מסתפקת ב"סתם" ייצוב תמונה ומשלבת כאן גם gimbal (שוב, כמו ב-Zenfone) ששומר על תמונות מאוזנות. זה עוזר גם בתמונות סטילס, כשבמרכז התמונה מופיע מין קו אופק שעוזר לכוון את זווית הצילום. אבל את התרומה האמיתית מרגישים בצילום וידאו - במקום סרטון עם תמונה שעולה ויורדת עם כל צעד במהלך הליכה מתקבל וידאו יציב, כאילו הרכבתם את המכשיר על זרוע מייצבת חיצונית. אפשר לבחור בין ייצוב דינמי או "יציבות על", אבל האופציה השנייה תבטל את האפשרות לצלם באיכות גבוהה יותר מ-Full HD.

סיכום

הנתונים הטכניים של ה-ROG 8 פרו מזכירים קצת את הגלקסי S24 אולטרה - המעבד זהה (כן, כן, הגרסה של סמסונג ייחודית וטיפה שונה), לאולטרה יש פחות זיכרון אבל עדיין בכמות נדיבה, המסך בשניהם מצוין ובעצם שני המכשירים מתמודדים בלי בעיה עם עומס, משחקים כבדים ומשימות אחרות.

אז לא בטוח שצריך סמארטפון שמכוון לגיימרים, ובמקום זאת אפשר להתייחס למכשיר של אסוס בתור מכשיר דגל מעולה. זה גם מסביר את המחיר הגבוה שלו, שמתחיל ב-5,500 שקל למכשיר עם 16 גיגה בייט זיכרון ו-512 גיגה לאחסון. יש גם גרסת 8 בלבד, לא פרו, ב-4,800 שקל והיא כוללת "רק" 12 גיגה בייט של זיכרון ו-256 גיגה לאחסון. זה אומר שה-ROG 8 קצת יותר זול ממכשירי הדגל של אפל וסמסונג כשהוא עם מפרט דומה או חזק יותר, מציע חוויית שימוש מצוינת ומצלמה מוצלחת אבל עדיין פחות טובה.




תגיות