אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן JVP תקים מרכז חדשנות בפריז המשלחת הישראלית בארמון האליזה | צילום: Leah Marciano

קרן JVP תקים מרכז חדשנות בפריז

משלחת של אנשי הקרן, בראשות אראל מרגלית, קיימה סדרה של פגישות בפריז עם ראשי תחום החדשנות ועולם ההייטק הצרפתי. במוקד הביקור עמדה הרחבת הפעילות העסקית של החברות של JVP באירופה, והקמת מרכז החדשנות "Margalit Startup City" בעיר

01.08.2021, 10:39 | מאיר אורבך

משלחת הייטק ישראלית בראשות אראל מרגלית, קיימה סדרה של פגישות בפריז עם ראשי תחום החדשנות בארמון האליזה, משרד הדיגיטל של צרפת, עיריית פריז, צמרת הכלכלה הצרפתית, ראשי הבנקים הגדולים של צרפת ובכירי האקוסיסטם הטכנולוגי במדינה. המשלחת כללה נציגות של 12 מנכ"לים ובכירים מחברת הפורטפוליו הבוגרות של קרן JVP, הפועלות בשוק האמריקאי והאירופי. בין החברות האמורות: Earnix, AnyClip, Centrical, ThetaRay, Quali, Pyramid Analytics, Secret Double Octopus, Inshur, Rezilion, Morphisec, ו-1touch.io.

קראו עוד בכלכליסט:

במוקד הביקור עמדה הרחבת הפעילות העסקית של החברות של JVP באירופה, והקמת מרכז החדשנות "Margalit Startup City" בפריז, שיאפשר לסטארט-אפים וחברות ישראליות כניסה חלקה לאירפה - על בסיס מרכז החדשנות שהקים מרגלית בניו יורק.

המשלחת החלה את הביקור בארמון האליזה בפגישה עם הצוות הכלכלי הבכיר של הנשיא מקרון, בראשות אלכסיס זאז'דנוובר (Alexis Zajdenweber), המוביל את תחום החדשנות, ועם סגנית ראש עיריית פריז, פנלופ קומיטה (Pénélope Komitès), האמונה על החדשנות בעירית פריז.

אראל מרגלית עם אלן פפייאס, יו"ר BNP Paribas CIB, צילום: Leah Marciano אראל מרגלית עם אלן פפייאס, יו"ר BNP Paribas CIB | צילום: Leah Marciano אראל מרגלית עם אלן פפייאס, יו"ר BNP Paribas CIB, צילום: Leah Marciano

אראל מרגלית אמר: "ביקור המשלחת הישראלית יצר עניין רב. 40%-30% מההכנסות של מרבית החברות שהצטרפו לנסיעה הן מאירופה. בעקבות השינויים שחלים בלונדון, החברות הישראליות מחפשות עיר אירופית חדשה שתיצר גישה לאירופה. בצרפת רואים את החדשנות הישראלית כמודל, ויש רצון להשקיע בזה ולאפשר לחברות ישראליות כניסה חלקה לפריז. אנחנו נקים מרכז חדשנות בפריז שיחבר בין ההייטק הישראלי, ההייטק הצרפתי והמרכז שלנו בניו יורק. מרכז החדשנות יאכלס בשלב הראשון 30 חברות ישראליות, בדרך להפיכת פריז למוקד חדשנות בינלאומי ויעד מועדף בהתרחבות של חברות ישראליות לאירופה. אם בניו יורק פועלים כיום 650 סטארט-אפים ישראלים, המטרה של צרפת היא להפוך למוקד פעילות של 350 סטארט-אפים ישראלים ב-3-4 השנים הבאות".

לצד המפגשים עם גורמי הממשל קיימה המשלחת הישראלית פגישות עם גורמים נוספים, ובהם: קבוצת הבנקאות הגלובלית, BNP Paribas - שהמטה הבינלאומי הראשי שלה ממוקם בפריז, בנק רוטשילד, Credit Agricole וגופים עסקיים משמעותיים בכלכלה הצרפתית.

המשלחת הישראלית בארמון האליזה, צילום: Leah Marciano המשלחת הישראלית בארמון האליזה | צילום: Leah Marciano המשלחת הישראלית בארמון האליזה, צילום: Leah Marciano

בשנים האחרונות, ענף ההייטק הצרפתי חווה צמיחה מהירה וכיום הפך למרכז מוביל באירפה של האקסיסטם הטכנולוגי, עם למעלה מ-10,000 סטארט-אפים פעילים. בשנת 2020 גייסו חברות סטארט-אפ צרפתיות 4.4 מיליארד יורו באמצעות 501 סבבים, לעומת 4.1 מיליארד אירו שגויסו ב-289 סבבים בגרמניה (נכון לאוקטובר 2020). תאגדים וחברות ענק בינלאומיות כמו אובר, גוגל ו-IBM מפעילים כעת מרכזי מו"פ ממשעותים במדינה. עבור חברות ישראליות, פריז מציעה כעת הזדמנויות משמעותיות להשקעה, צמיחה ושיתוף פעולה כחלק מהסביבה הדינמית הזו, כמו גם גישה מצוינת לשוק האירופי הרחב יותר.

בין ההחלטות שהתקבלו הייתה הקמת צוותי עבודה משותפים בין ארמון האליזה, משרדי האוצר והחדשנות, ראשי קרן JVP, חברות הפורטפוליו ואנשי עסקים לגיבוש תוכניות בין ישראל לצרפת בתחום הפינטק, ה-AI והפודטק.

תגיות