אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יהודה רשתות רוכשת את פקר פלדה ואת חברת הפח ביותר מ-200 מיליון שקל מפעל פקר פלדה

יהודה רשתות רוכשת את פקר פלדה ואת חברת הפח ביותר מ-200 מיליון שקל

חברת פקר פלדה וגילוון, שחייבת לבנקים 180 מיליון שקל, תימכר תמורת 190 מיליון שקל ליהודה רשתות שבשליטת אורן קפלן. בנוסף, הרוכשת תשלם לקבוצת אגרוטופ 25־30 מיליון שקל תמורת הפעילות והציוד של חברת הפח תעשיות מתכת

04.08.2022, 06:00 | גולן חזני

לאחר התקדמות משמעותית במגעים, עסקת פקר פלדה וגילוון נמצאת בשלבי חתימה. ל"כלכליסט" נודע כי יהודה רשתות רוכשת את מלוא הבעלות על החברה תמורת 190 מיליון שקל. המחיר כפוף לביצועים עתידיים ועמידה באבני דרך, והתמורה עשויה לרדת עד ל־150 מיליון שקל.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי יהודה רשתות שבשליטת אורן קפלן, יהודי מדרום אפריקה שחי בלונדון, רוכשת גם את הפעילות והציוד של חברת הפח תעשיות מתכת תמורת 25־30 מיליון שקל. העסקה נחתמה מול הבעלים של החברה מקבוצת אגרוטופ ממושב תימורים, האחים טל ורז הנקי וגבי פלגן. העסקה נסגרה עוד לפני שאגרוטופ הגיעה לבית המשפט, שכן מונו לה נאמנים שהעמידו את נכסיה למכירה בשל חוב של 217 מיליון שקל.

חברת הפח תעשיות מתכת נותנת מענה ללקוחות המעוניינים לבצע שדרוג או שיפוץ בלולים שברשותם ולשפר את תנאי הגידול לעופות. במתווה זמני לתקופת ביניים שאושר בבית המשפט נקבע כי יהודה רשתות תפעיל את חברת המתכת של אגרוטופ תמורת 350 אלף שקל בחודש. עם זאת, יהודה רשתות צפויה לרכוש את פעילות התעלות, החשמל, הגדרות והאביזרים לגדרות של הפח תמורת הסכום האמור.

ואולם, העסקה המשמעותית היא פקר פלדה, שאותה ביקשה לקנות גם לפידות של יעקב לוקסנבורג. לפני שלוש שנים רכשה יהודה רשתות עם חברה נכדה של שפיר הנדסה, בחלקים שווים, את החברה הבת פקר פלדה וברזל. יהודה רשתות, המנוהלת בידי נתן להב, החליטה לפני כחצי שנה לרכוש גם את פקר, קיבלה תקופת בלעדיות מהבנקים ועתה משלימה את העסקה.

הבנקים הנושים של פקר פלדה - לאומי, הפועלים, אגוד, מזרחי טפחות, הבינלאומי ודיסקונט - חתמו על הסכם מול החברה ב־2020 שבמסגרתו נפרס החוב הבנקאי של קבוצת פקר פלדה שהסתכם ב־470 מיליון שקל, ויחד עם החוב של פקר פלדה וגילוון (180 מיליון שקל) הצטבר החוב ל־650 מיליון שקל.

מכירת החברה היא אחת הדרכים להחזיר חלק מהחוב. זאת לאחר שבדצמבר פרסמה פקר פלדה תשקיף לקראת הנפקה בבורסה. הבנקים שאפו להנפיק את החברה לפי שווי של 300 מיליון שקל. ואולם, ההנפקה לא יצאה לפועל בשל תנאי השוק המאתגרים ולאחר שהחברה הגדולה בתחום, איסכור, לא הצליחה לבצע הנפקה לפי השווי שאליו שאפה: 1.5 מיליארד שקל.

מטעם הבנקים מונתה ליו"ר פקר פלדה רו"ח רגינה אונגר, שסיפקה הסדר שאיפשר לבנקים לגבות את מרבית החוב. פקר מכרה ב־2020 קרקע בקריית מלאכי למגה אור של צחי נחמיאס ב־150 מיליון שקל, ואת החברה הבת פקר מתכות איכות מכרה לקבוצת אמיליה של עודד פלר תמורת 65 מיליון שקל. המכירה ליהודה רשתות תניב 180 מיליון שקל ואילו קרקע נוספת אמורה להימכר בעוד כשנתיים תמורת 40 מיליון שקל. בחברה יישאר החוב השוטף (180 מיליון שקל) של פקר פלדה וגילוון שיעבור ליהודה רשתות.

פקר פלדה וגילוון עוסקת בגילוון מתכות, עיבוד ושיווק מוצרי פח ופלדה, פרופילים וצינורות, שיווק מוצרי בנייה וייצור עמודי תאורה. החברה היא חלק מאפריקה תעשיות שהיתה חלק מאפריקה ישראל ומעסיקה 280 עובדים. יהודה רשתות מקבלת לידיה את המפעלים של פקר פלדה וגילוון באשקלון שבהם מייצרת החברה ציוד לעמודי תאורה, את המפעל בקריית מלאכי שבה מיוצרים צינורות מתכת, וכן את המפעל בברקן.

יהודה רשתות שהוקמה ב־1974 נמצאת בבעלות קייט גרופ הדרום אפריקאית ומחזיקה במפעלים בדרום אפריקה, ישראל ויוסטון. את החברה הקים מנדל קפלן אביו של אורן שהיה יו"ר הסוכנות היהודית. ליהודה רשתות יש שלוש חטיבות פעילות עיקריות: יהודה רשתות, יהודה פלדות ויהודה גדרות. הכוונה של החברה היא לבצע את רכישת פקר פלדות וגילוון באמצעות יהודה פלדות. לקבוצה, שהתפתחה באמצעות רכישת חברות קטנות לאורך השנים בארץ (בין היתר רכשה מפעלים בבית שמש, חולון, נתניה ועכו), יש כיום עשרה מפעלים בישראל ובחו"ל. מחזור ההכנסות של הקבוצה כולה נאמד ב־1.2 מיליארד שקל בשנה.

תגיות