אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סעו, סעו יש לכם עוד הרבה מאיפה לחסוך: כך תהיו צרכני תחבורה חכמים בואו ללמוד כיצד לחסוך עשרות שקלים בכל נסיעה | shutterstock

סעו, סעו יש לכם עוד הרבה מאיפה לחסוך: כך תהיו צרכני תחבורה חכמים

יוקר המחייה בישראל מחייב להיות במעקב תמידי אחר ההוצאות. אלא שגם היום ייתכן שרבים מאתנו משלמים יותר מדי על ההתניידות והתחבורה שלהם. אלו הטיפים שיסייעו לכם בכך

09.05.2023, 14:50 | בשיתוף פנגו

יוקר המחייה הפך בשנים האחרונות למילת קוד של ממש המתארת את שגרת החיים של הציבור הישראלי. תחת קטגוריה זו ניתן לכלול את מחירי הדיור מרקיעי השחקים, החזרי ההלוואות והמשכנתאות שזינקו בעקבות העלאות הריבית, מחירי המזון, החשמל והמים ועוד שלל ושלל סעיפים שמורגשים היטב בכיס שלנו.

התועלת היחידה שאולי צמחה מכך היא שהמודעות הפיננסית שלנו הולכת וגדלה. בין אם מדובר במבצע בסופר, בהטבה חסרת תקדים דרך מועדון כזה או אחר או בהשוואה מדוקדקת של מחירים, כולנו כבר מבינים שחייבים להיות על זה.

בואו ללמוד כיצד לחסוך עשרות שקלים בכל נסיעה , shutterstock בואו ללמוד כיצד לחסוך עשרות שקלים בכל נסיעה | shutterstock בואו ללמוד כיצד לחסוך עשרות שקלים בכל נסיעה , shutterstock

את המודעות הגוברת הזו שווה ליישם גם ביחס להוצאות התחבורתיות שלנו. אנחנו עדים בשנים האחרונות לעליית תעריפי החניה כחול לבן ברשויות המקומיות, יחד עם הפקקים שמאריכים את זמן הנסיעה ומקפיצים את הוצאות התדלוק. מאידך, נתיבים ייעודיים לתחבורה הציבורית, יחד עם השקתה המתקרבת של הרכבת הקלה, עשויים לייצר אלטרנטיבה נוחה ומהירה לרכב הפרטי, ויתכן שגם משתלמת יותר. כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת, אלו מספר צעדים שכדאי להכיר כדי שתוכלו להדק חגורה רק לצרכי בטיחות:

העדיפו תשלום באפליקציות בתחבורה הציבורית – יש משהו נוסטלגי בניקוב כרטיסייה או תשלום במזומן בכל פעם שעלינו לאוטובוס, אבל מאז עשינו כברת דרך משמעותית בתחום. כיום ניתן לשלם באמצעות כרטיסים נטענים (רב-קו) ובאפליקציות תשלום שונות.

תשלום דרך אפליקציות חוסך למעשה את הצורך בכרטיס (וכך גם לא צריך להיות מוטרדים אם שכחנו אותו או הטענו אותו מראש או לחשב כמה צפויים לנסוע באותו החודש) ובמקרים רבים מקל על ההתנהלות. כך לדוגמה, במקרה של אפליקציית פנגו ניתן לשלם בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל וליהנות אוטומטית משלל ההנחות היומיות והחודשיות שקיימות בהתאם לתעריפי משרד התחבורה. כמו כן, התשלום מבוצע ללא כל טעינה או רכישת חוזה מראש (בניגוד לכרטיס) ומחויבים רק על בסיס הנסיעות שבצענו בפועל בסוף כל חודש (בכרטיסי דביט החיוב מבוצע בסוף כל יום ולאחר שקלול כלל ההנחות והטבות להם כל נוסע זכאי אך החישוב החודשי מתעדכן בהתאם ב 25 בכל חודש). כך לדוגמא אין התלבטות בחודשים של חגים האם לרכוש חופשי חודשי או לא, האפליקציה תחשב את העלות הנמוכה מבין האפשרויות- נסיעות בודדות, חוזה יומי או חודשי.

הקפידו לעדכן פרופיל – חשוב לבדוק האם מגיע לכם הנחה בתחבורה הציבורית בהתאם להנחיות משרד התחבורה. אתם עשויים להיות זכאים לה מתוקף היותכם אזרח ותיק, סטודנטים נוער או כל סטטוס אחר המקנה הנחה. עדכון הפרופיל באפליקציה יאפשר לכם לקבל את ההנחות באופן אוטומטי ולהפחית את עלויות הנסיעה.

חשבון היברידי – רבים מאתנו משתמשים ברכב הפרטי ובתחבורה ציבורית באופן שוטף. במקרים מסוימים, זה עשוי להשתלם לנו: משתמשי פנגו במסלול SMART אף נהנים בימים אלה מהטבה מיוחדת "קאש בק" (Cash Back) – על כל נסיעה בתחבורה הציבורית נצברת לזכותם יתרה שניתנת לשימוש בעת חניה בכחול לבן עם הרכב.

רכזו הכל במקום אחד – הקדמה הטכנולוגית מבורכת אך לעיתים היא עשויה לייצר סרבול כאשר משתמשים במגוון אמצעים או אפליקציות לתשלום עבור תחבורה. לכן עדיף לרכז הכל במקום אחד, לראות את התמונה המלאה ולנצל הטבות. כך לדוגמה, משתמשי פנגו, שהיא בעצם סופר-אפליקציה לתחבורה חכמה, יכולים לרכז את כל הוצאות התחבורה במקום אחד, ליהנות מהטבות שונות בהתאם למסלול ואופן השימוש (קאש בק כפי שצוין קודם לכן, שטיפת רכב ועוד).

שאלת מיליון הדולר – כל אחת ואחד מאתנו תוהים מה משתלם יותר: נסיעה ברכב פרטי או תחבורה ציבורית. הנה הכלי שיסייע לכם לחשב את זה: נכון להיום, אחזקת רכב פרטי נעה בין 1.05-2.34 שקלים לקילומטר נסיעה, בהתאם לסוג הרכב. בחישוב ממוצע, מדובר בעלות של כ-1.70 שקלים לקילומטר, כאשר מחצית מתוכה (85 אגורות) הן הוצאות דלק ובלאי. לעומת זאת, התעריף הבסיסי של הנסיעה בתחבורה הציבורית עומד על 5.5 שקלים (במרחק אווירי של עד 15 ק"מ). תעריף זה נקבע ברפורמת "דרך שווה" שנכנסה לתוקף האחרון וממנו נגזרות הנחות (מעבר חופשי בין אמצעי תחבורה ומפעילים במשך 90 דקות) והטבות שונות (לדוגמה חופשי יומי). על סמך חישוב זה אפשר לקבל הערכה מסוימת ביחס לעלויות ולקבל החלטה מושכלת, כאשר במקרה של הרכב חשוב לשקלל גם את עלות החניה.

שקלו קאר-פול – בכבישים מהירים רבים קיימים נתיבים מהירים בהם ניתן לעלות אם יש יותר משלושה נוסעים ברכב. נסו לראות אם אפשר לעשות תורנות או לאחד נסיעות ולהוציא את הרכב בתדירות נמוכה יותר.

רוצים לנסוע בצורה החכמה והמשתלמת ביותר? הצטרפו למסלול SMART של פנגו ותתחילו לחסוך!

לפרטים נוספים>>


תגיות