אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פשיטת הרגל של WeWork: הונו של המייסד אדם נוימן הצטמק במשך השנים - אבל הוא עדיין מיליארדר אדם נוימן | צילום: בלומברג

פשיטת הרגל של WeWork: הונו של המייסד אדם נוימן הצטמק במשך השנים - אבל הוא עדיין מיליארדר

חברת חללי העבודה האמריקאית הגישה היום בקשה לפשיטת רגל; הונו של נוימן, שעזב את WeWork ב-2019, הגיע באותה שנה לשיא של 14 מיליארד דולר, אך הצטמק לאחר כישלון ההנפקה

07.11.2023, 13:00 | חדשות חוץ

הבקשה לפשיטת רגל שהגישה היום WeWork העלתה שוב לכותרות את המייסד אדם נוימן.

היזם הישראלי הקים את החברה לשיתוף משרדים ב-2010 ועזר להפוך אותה לסטארט-אפ שבשיאו בינואר 2019 הוערך ב-47 מיליארד דולר. לשם השוואה, כיום החברה מוערכת ב-45 מיליון דולר בלבד. נוימן פרש מתפקידו כמנכ"ל בספטמבר 2019 על רקע הניסיון הכושל להנפקה ולאחר שמשקיעים החלו לתהות לגבי התנהלותו, בעיקר בעקבות כמה עסקאות אישיות כמו מכירת הסימן המסחרי למילה We עבור מניות בשווי 6 מיליון דולר (שהוא החזיר בהמשך). במקביל החלו להתפרסם כתבות על סגנון הניהול הלא שגרתי שלו, שכלל אווירת מסיבות בחברה, סמים ואלכוהול.

בדומה לטלטלה שעברה על WeWork, גם הונו האישי של נוימן עבר תנודות. לפי ההערכות של מגזין פורבס הונו עומד כיום על 2.2 מיליארד דולר, עלייה לעומת הון מוערך של 450 ב-2020 אך ירידה מ-14 מיליארד דולר ב-2019 לפני כישלון ההנפקה.

לפי אתר CNBC חלק ניכר מהונו נצבר דווקא לאחר פרישתו מהחברה. כך למשל כחלק מההכנות לקראת ההנפקה של WeWork שיצאה בסופו של דבר לדרך ב-2021 באמצעות מיזוג עם ספאק, שילמה סופטבנק לנוימן 480 מיליון דולר עבור מחצית מההחזקה שנותרה לו. כמו כן, נוימן גרף לכיסו 185 מיליון דולר נוספים כחלק מהסכם אי תחרות ו-106 מיליון דולר במסגרת הסדר עם סופטבנק. לפי הדיווח, נוימן הרוויח מהמיזוג בסביבות 770 מיליון דולר במזומן.

מייסד WeWork עדיין מחזיק בנתח מהחברה, שהוערך בעת ההנפקה ב-722 מיליון דולר. אף שלא ברור מה גודל ההחזקה שנותרה בידיו, בעקבות ההכרזה על פשיטת רגל המניות הללו איבדו את השווי שלהן. עוד כשהחברה הייתה פרטית מכר לפי הדיווחים מניות בשווי מיליארד דולר. כמו כן, מאז פרישתו הוא רכש החזקות שליטה בבנייני דירות בשווי של כמיליארד דולר לפני חובות.

בעוד שווי השוק של WeWork הלך והצטמק, נוימן החל ביוזמה חדשה והקים את Flow, שהוערכה במיליארד דולר הודות להשקעה של 350 מיליון דולר מצד חברת ההון סיכון אנדריסן הורוביץ. החברה, שמבטיחה לפתור בעיות של אי שיוויון בשוק השכרת הדיור בנתה לפי הדיווחים פורטפוליו של 3,000 יחידות בערים מרכזיות .

לאורך תקופתו בחברה רכשו נוימן ואשתו רבקה שישה בתים יוקרתיים, בהם דירה בניו יורק, חווה בווסטצ'סטר, בית בהמפטונס ונחלה בקליפורניה. בשנים האחרונות הם מכרו כמה מהנכסים.

ב-2021 בני הזוג מכרו את הבית בגריניץ' וילג' ב-13.65 מיליון דולר, שמונה שנים לאחר ששילמו עבורו 10.5 מיליון דולר. עוד קודם לכן מכרו את האחוזה בקליפורניה ב-22.4 מיליון דולר ואת החווה בווסטצ'סטר ב-3.4 מיליון דולר.

תגיות