אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה כדאי להעסיק אותך? התשובה המפתיעה של מייסד היוניקורן איילנד דן אמיגה מייסד איילנד | צילום: MKJ

ראיון עבודה

למה כדאי להעסיק אותך? התשובה המפתיעה של מייסד היוניקורן איילנד

דן אמיגה, שותף מייסד ו-CTO באיילנד, התחיל את הקריירה שלו בגיל 17 אחרי שכבר השלים תואר במתמטיקה. הוא שירת ב-8200 ועבד בתפקידי מפתח בתעשיית ההייטק עד שבגיל 30 פנה ליזמות והקים סטארט-אפ שנמכר תוך זמן קצר. "לא לכל אחד מתאים כשהוא יוצא מהצבא או בגיל 25 להיות יזם. חשוב לדעת מה אתה רוצה, אבל גם להבין את התזמון"

09.06.2023, 17:40 | מעין מנלה

ראיון העבודה הראשון של דן אמיגה, מייסד שותף וה-CTO של היוניקורן איילנד היה בגיל 17 לתפקיד מפתח תוכנה בחברת אמבלייז. זה קרה בשנת 2000, לפני התרסקות הבועה, בזמן שהיה מחסור במתכנתים. באותה תקופה, הוא סיים תואר במתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה והשלים במקביל בגרות מורחבת במדעים כולל לימודי רובוטיקה ומחשבים.

הדבר העיקרי שהוא זוכר מהראיון הראשון שלו הוא שהגיל לא השפיע על קבלת ההחלטות של הארגון. השיקול המרכזי היה הידע שלו. "יש משהו מאוד יפה בכך שהארגון נתן לי הזדמנות שווה. היה אכפת להם רק מה אני יודע. אני חושב שבסוף, כשאתה מתראיין לתפקידים טכניים נקודת הפתיחה היא קודם כל אם אתה טוב מספיק".

למרות שהיו לו הרבה חששות כנער בן 17 שמגיע לראשונה לראיון עבודה, הוא מספר שהגיע עם המון חוצפה ואמביציה. "היום זה יותר נפוץ לעבוד בהייטק בגילאים כאלה, אבל כל פעם שהלכתי לעבודה היו לי פרפרים בבטן. זו הייתה חוויה מאוד משמעותית", הוא מספר.

ראיון העבודה השני שהותיר בו חותם התרחש כבר אחרי הצבא והיה לתפקיד של אבטחת מידע בבנק לאומי. "אני זוכר את החומר האנושי שם. האנשים שראיינו אותי חיפשו לא רק את הידע המקצועי שלי נכון לנקודת הזמן אלא גם מה היכולת שלי להשתלב בתוך הארגון וללמוד דברים חדשים. עד היום אני משתמש באותם מדדים בראיונות: כמה האדם מבין בתחום בו הוא עוסק, ואת היכולת שלו ללמוד דברים חדשים. אחד הדברים שאני מאוד מקפיד עליהם אם אני מראיין זה לבדוק כמה האדם התעמק בדברים שעשה", הוא אומר.

כחלק מתהליך המיון, אמיגה למד שחשוב להכיר היטב את הארגונים והאנשים שאיתם הוא עומד להתראיין לא רק כדי לצלוח את הראיון, אלא גם כדי להבין אם הוא בכלל רוצה לעבור אותו. "כשאנחנו בראיון עבודה זה בעצם פרק זמן מאוד קצר, שעה-שעתיים או חצי יום שבו הצדדים מחליטים אם הם מעוניינים 'להתחתן' לכמה שנים. זו חוויה מאוד מרוכזת שמחייבת תשומת לב להרבה מאוד ניואנסים. לדוגמא בבנק לאומי התחושה הראשונית שלי הייתה שאני מחפש מקום יותר דומה למה שאני מכיר. אבל אז פגשתי את האנשים שם, ראיתי את האינטראקציה ביניהם, שמתי לב לשאלות האישיות שהם שאלו בנוגע למה שאני מחפש בחיים. המראיינים הבינו שאני רוצה להיות יזם, הם הפגישו אותי עם האנשים עם הדנ"א הצעיר יותר וגרמו לכך שהסתכלתי פחות על הגורמים החיצוניים כמו מיקום ויותר על מיהם האנשים איתם אני הולך לעבוד", הוא מספר.

אחד השיקולים החשובים עבורו בבחירת מקומות העבודה היה לא רק הארגון, השכר והמרקם החברתי אלא גם הצמיחה האישית. השאלה האם הארגון עוזר לו להתקדם והאם יש הלימה באינטרסים בינו לבין הארגון. "כשהגעתי להתראיין בשניידר, קודם כל התעקשתי להיפגש פנים מול פנים. הדבר השני הוא שבדקתי אם הכיוון שאליו החברה הולכת ומה שרוצים ממני בתפקיד יעזור לי להתקדם בקריירה עוד חמש-שש שנים. ידעתי שכשאצא משם תהיה לי יכולת לעבוד עם אנשים ויכולות בינלאומיות", הוא אומר.

את הקריירה שלו הוא התחיל כאמור בגיל 17 ועבד בשורה של ארגונים כמו בנק לאומי, מיקרוסופט ושניידר אלקטריק אבל רק בגיל 30, אחרי שצבר ניסיון בתעשייה – פנה ליזמות והקים את Fireglass שנמכרה תוך פחות מארבע שנים לסימנטק. "לא לכל אחד מתאים כשהוא יוצא מהצבא או בגיל 25 לעשות את המהלך הזה. צריך לתכנן את הקריירה שלך. חשוב שכל אחד יידע מה הוא רוצה לעשות אבל חשוב גם להבין את הטיימינג", הוא אומר.

באוגוסט 2020, בעיצומה של הקורונה הוא הקים את איילנד, סטארט-אפ שמפתח דפדפן ארגוני מאובטח. "מה שקרה זה שלא יצאנו לחופשות תקופה ארוכה. אישתי ילדה ממש לפני הקורונה ואמרנו שעכשיו יהיה לנו זמן לעשות חופשות. זה לא קרה. אחרי חודשיים בבית הקמתי את החברה כי יש גבול לכמה יוגה אתה יכול לעשות. אמנם זו הייתה תקופה משוגעת אבל מצד שני היא איפשרה להתרכז. הייתה את האפשרות לשבת בבית, לעבוד, להתרכז. את 15 האנשים הראשונים לחברה גייסתי בזום. הייתי נוסע למשרדים ברוטשילד ומראיין משם אנשים בזום", הוא מספר.

אלה התשובות של דן אמיגה, מייסד שותף וה-CTO של היוניקורן איילנד, לשאלות הפופולריות בראיונות עבודה:

1. ספר לי על עצמך

אני בן 40, נשוי עם שתי בנות מרמת השרון, אני היום הCTO ואחד היזמים בחברה שנקראת איילנד. את הקריירה שלי התחלתי בהייטק עוד לפני הצבא, למדתי לתואר במתמטיקה לפני הצבא, הייתי ב-8200 כמה שנים ועברתי בכל מני מקומות מפתח בתעשייה לפני שהייתי יזם. הייתי באבטחת מידע בבנק לאומי, במיקרוסופט כמה שנים ואחר כך בתפקיד ארכיטקט תוכנה ראשי בשניידר אלקטריק.

אז פניתי ליזמות, לקחתי את כל הידע שצברתי בקריירה והקמתי חברה שנקראת פיירגלאס שנרכשה על ידי סימנטק אחרי 3.5 שנים. אחד הדברים היפים שהיה לנו בפיירגלאס היה הון אנושי מאוד חזק ובעצם ביחד עם הרבה מהחבר'ה הקמתי עוד חמש חברות. אחת מהן שהייתי המשקיע הראשון שלה נקראת אקסיס והיא נמכרה לפני חודש וחצי ל-HPE. אחת מהן נקראת בילד סקריוריטי שנמכרה לאלסטיק לפני שנה וחצי בה הייתי המשקיע הראשון, ועוד כל מני חברות טובות. בשיא הקורונה, באוגוסט 2020 הקמנו את איילנד עם מי שקנה אותי בסימנטק והיום אני מנהל את כל המוצר והטכנולוגיה בארץ ומייק מנהל את כל המכירות וכו' בארה"ב.

אני מאוד אוהב ספורט, שיחקתי כדורסל בצעירותי. אני עושה הרבה יוגה, ואני חושב שאחד מהיתרונות הוא שאני גם מאוד אוהב את העבודה ומאוד נהנה ממנה.

2. איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?

"אני רואה את עצמי בישראל, ממשיך להצמיח את האנשים שלנו, את המוצר שלנו ואת החברה שלנו. אני פחות אוהב את הטייטלים אלא יותר מתרכז במה אני עושה. מה שאני רואה את עצמי עושה זה להמשיך לבנות את החברה, גם מבחינת האנשים וגם את המוצר והמוצרים ולהנגיש אותם לכל העולם. להבדיל מדברים שעשינו בעבר, שבנינו חברה ואחרי כמה שנים עשינו אקזיט, כל מה שעשינו באיילנד זה לבנות יסודות לחברה גדולה. בדרך כלל מה שקורה בחברות שאחרי שלוש-ארבע שנים הדנ"א שלהן הולך לאיבוד . לכן, האתגר יהיה להמשיך להצמיח את החברה ולשמור על הדנ"א הארגוני שלנו , על האווירה המיוחדת ששמה דגש על עבודת צוות ואחווה הדדית מצד אחד ומצד שני מצויינות טכנולוגית. העבודה שצריך לעשות היא בעצם איך להנחיל לא יעדים אלא עקרונות, שיטות עבודה. איך ללמד אנשים אחרים כיצד צריך להתנהל במקום שכיף לעבוד בו ויש בו מצויינות טכנולוגית.

3. מהם היתרונות שלך?

אני חושב שהיתרון הראשון הוא שעשיתי הרבה מאוד טעויות בקריירה וכשאתה מגיע להקים חברה ממקום מאוד בוגר אתה יודע לא ליפול לאותם בורות או לעשות דברים בצורה מסויימת. לעומת זאת, מה שעשית טוב אתה יודע שם להשקיע.

אני חושב שאני יודע לגייס לעבודה ולשמר את האנשים הכי טובים בתחום שלנו ולקדם אותם. זה מאוד חשוב. כל בנאדם שאני עובד איתו, כמו שעשיתי בעבר שיצא מזה כמה חברות מאוד מוצלחות, אני שואל קודם כל 'איפה אתה רוצה להיות עוד חמש שש שנים' ואני יכול לראות בצורה מאוד ברורה איך מביאים אותו לשם. ההצלחה שלו היא ההצלחה שלי ושל החברה.

היתרון השני הוא שאני מאוד טכנולוגי ואני חושב שבסביבה שלנו, שבה אנחנו בונים מוצרים מאוד מורכבים אתה חייב להיות מאוד טכנולוגי. והייתרון השלישי, הוא שעם הניסיון אתה יודע בצורה מאוד טובה על מה לוותר ועל מה לא לוותר. העסק שלנו הוא עסק מאוד מורכב, מוצר מורכב, תחרות, לגייס כסף, בורד עם שותף באמריקה ובתוך הסיטואציות האלה צריך להתנהל באווירה טובה ולהיות מאוד מפוקסים. הייתרון הוא הניסיון לדעת שלא הכל חשוב באותה מידה. לדעת אילו דברים חשובים יותר ואילו פחות והניסיון מאוד משמעותי פה.

מה החסרונות שלך?

יש לי הרבה, הראשון זה מחסור בזמן. אני חושב שאחד החסרונות הוא שבאופן אישי אני מאוד נמשך לתת את הפתרונות לאנשים אבל כשאתה בונה חברה גדולה ואתה רוצה לעבוד עם האנשים הכי טובים אתה צריך לתת להם כלים ולא פתרונות. החיסרון השני הוא שבעבר, בחברות הקודמות פחות הקפדתי, תיעדפתי מצויינות טכנולוגית על פני שיח, דיאלוג ואיכויות חברתיות. אני חושב שאחד הדברים שלמדתי זה כמה זה מאוד חשובה האווירה בתוך החברה וזה לא משהו שאפשר לעשות אותו בדיעבד. אתה לא יכול להיזכר אחרי שנתיים ולתקן אם עשיתי את הגיוסים הלא נכונים, או להשקיע פתאום בתרבות ובכיף.

הדבר האחרון קושר לעסק שלנו ולהייטק. אני פחות טוב בלעשות גו טו מרקט, מכירות, שיווק בארה"ב וזה השוק הכי גדול בעולם. אז מה שעשיתי באיילנד הוא משהו שאני קורא לו ארכיטקטורה של חברה. מהיום הראשון אני עובד עם שותף אמריקאי שעושה את הגו טו מרקט. מתכנתים רוצים בסוף לעבוד על מוצר שנמכר ואנחנו רואים את זה בחברה בצמיחה מאוד גדולה, וזה חיסרון שלי.

4. למה אתה רוצה התפקיד?

משלוש סיבות. סיבה ראשונה, אנחנו בונים משהו שהוא בסדר גודל של מערכת הפעלה, מאוד מאוד גדול והאתגר המוצרי והטכנולוגי מרתק אותי. אין הרבה חברות שביום אחד מדברים בהן על איך נראה כפתור, על אלמנטים מאוד מרוכבים של סייבר סקיוריטי, על אלמנטים של תקשורת ברשת ו-AI. קודם כל מאוד מעניין אותי הצד הטכנולוגי-מוצרי. זה משולב בסיבה השנייה שמה שאנחנו עושים משפר לאנשים את החיים. לדוגמא, אם את עובד בבנק אמריקאי יש לך שני טלפונים, אחד לעבודה אחד לאישי, אם את עובדת בחברת בריאות גדולה את לא יכולה לגלוש באינטרנט, את חסומה. זו לא אותה חוויה כמו לקנות מחשב בבית ולהתחבר לאינטרנט, אז מה שאנחנו עושים משפר לאנשים את החיים. ובסוף, ההצלחות הגדולות שהיו לי, מעבר לחברה ולהצלחה העסקית, זה לראות איך אנשים מתקדמים. איך אתה לוקח חבר'ה שהם הכי מוכשרים בעולם ואתה צריך לעזור להם להתקדם, ואני מאוד אוהב את זה.

5. למה לנו כדאי להעסיק אותך?

אני חושב שזו שאלה שכל יזם צריך לשאול את עצמון הרבה מאוד. בתור יזם אתה בעל מניות בחברה ורוצה שהיא תצליח אבל אם אתה לא מתאים לתפקיד שלך אז אתה פוגע בעצמך כבעל מניות. אז השאלה היא מאוד טובה. אני חושב שכדאי להעסיק אותי, כי למרות שיש לי הרבה מאוד ניסיון - אני בונה דפדפנים למחייתי הרבה מאוד שנים – אני מבין שהדבר הכי חשוב לבניית מוצר הוא צניעות. להבין שאתה בונה משהו חדש, עם אנשים חדשים, טכנולוגיה חדשה, משהו שהוא המצאתי, ואין דרך לעשות את זה חוץ מלהיות צנוע, להקשיב וללמוד מהאנשים שלך, מהשוק וללמוד בעצמך. זו התשובה. אני מביא הרבה מאוד ניסיון והרבה מאוד צניעות.

תגיות