אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נפתחה האפשרות לבעלי עסקים ביישובים הסמוכים לגבול לבקש פיצויים עבור נובמבר-דצמבר הרס בקיבוץ ניר עוז | צילום: שי סלינס

נפתחה האפשרות לבעלי עסקים ביישובים הסמוכים לגבול לבקש פיצויים עבור נובמבר-דצמבר

ביישובים באזורים שבהם חלות הגבלות ביטחוניות, בין השאר בגבול הצפון ובעוטף, ניתן לקבל פיצויים מוגדלים לעומת שאר חלקי הארץ. אלה האפשרויות העומדות בפני בעלי העסקים

21.01.2024, 17:15 | שקד גרין

מערכת תביעות הפיצויים לעסקים ביישובים המוגדרים כ"אזור מיוחד" עבור נובמבר ודצמבר החלה לפעול, וכעת ניתן להגיש תביעה באמצעות הקישור הזה, בו גם ניתן למצוא את רשימת היישובים המוגדרת לכל סוג של פיצוי. בעלי עסקים בשאר חלקי הארץ יכולים להגיש בקשות לפיצויים מאז 15 בינואר.

"אזור מיוחד" הוא אזור שבו חלו מהגבלות ביטחוניות מחמירות בשל המלחמה (אזור קו העימות בצפון, יישובי רמת הגולן, מערב לכיש, לכיש, מערב הנגב, מרכז הנגב והעוטף). בשונה מתוכנית הפיצויים הכללית לעסקים בארץ, נוצרה תוכנית פיצויים מוגדלים לעסקים באזורים האלו.

גם תחת ההגדרה של "אזור מיוחד", יש הבדל בתנאי הפיצויים בין אוקטובר לנובמבר-דצמבר: בגין אוקטובר, כלל העסקים באזורים מיוחדים זכאים לפיצויים מוגדלים, והם יכולים לבחור בין שני מסלולים שונים: מסלול "מחזורים", המעניק פיצוי מלא על הירידה במחזור העסק (עד לתקרה של 2.5 מיליון שקל), ומסלול "שכר", שמעניק פיצוי על סך 520 שקל ליום על כל עובד שנעדר מהעבודה בעקבות הנחיות מערכת הביטחון.

בגין נובמבר-דצמבר, היישובים שמוגדרים כאזורים מיוחדים נחלקים לשני סוגים: הראשון - יישובי ספר (בין השאר עוטף עזה) ויישובים בגבול הצפון, שבדומה לאוקטובר יוכלו גם כעת לבחור בין פיצוי מוגדל במסלול "מחזורים" (עד לתקרה של 5 מיליון שקל בחודשיים) ופיצוי מוגדל במסלול "שכר".

השני - שאר היישובים המוגדרים כאזורים מיוחדים, להם יינתן פיצוי מוגדל גם כן, אך מופחת ביחס לקבוצה הראשונה: הם יוכלו לבחור בין פיצוי במסלול "מחזורים" שמעניק פיצוי בשווי 75% מירידת המחזורים בנובמבר-דצמבר (בשונה מפיצוי של 100% ליישובי הספר ויישובי גבול הצפון), לפיצוי במסלול "שכר", שמעניק גם כאן פיצוי בסכום של 520 שקל ליום, אך בגין נובמבר בלבד.

בנוסף, ניתן כעת להגיש עבור נובמבר-דצמבר בקשת פיצויים גם דרך מסלול "חקלאות", שמעניק פיצוי לחקלאים על מלוא הנזק שנגרם להם, עד לסכום של 3 מיליון שקל בנובמבר וסכום של 0.6-1.2 מיליון שקל עבור דצמבר, כתלות בגובה המחזור של החקלאי בשנת 2022. כמו כן, חקלאים שאינם ברשימה זכאים גם כן לפיצוי, אך נוסחת החישוב שונה ולא מפצה בהתאם לנזק אלא לאובדן התפוקה לעובד.

את התביעות ניתן להגיש בארבעת החודשים הקרובים, עד ל-21 במאי, ורק בהינתן שהעסק דיווח למע"מ על החודשים עבורו הוא מבקש את הפיצויים, ושילם את מלוא השכר לעובדיו.

חשוב להדגיש שכלל העסקים עדיין זכאים לפיצויים במסלול הפיצויים הכללי ("מסלול הוצאה מזכה"), ועסקים ביישובי ספר זכאים גם להגיש בקשה לפיצויים דרך המסלול האדום - שבו אין תקרה לגובה הפיצוי אך הוא איטי ומורכב יותר לתפעול. יש לשים לב שלא ניתן להגיש בקשה דרך כמה מסלולים במקביל.

תגיות