אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעסיקים חילקו בונוסים בגרמניה כדי להקל על נטל האינפלציה, והשכר זינק משרד האוצר הגרמני | צילום: גטי

מעסיקים חילקו בונוסים בגרמניה כדי להקל על נטל האינפלציה, והשכר זינק

בהובלת מגזרי ההסעדה והתחבורה, רמות השכר בגרמניה רשמו עלייה נומינלית שנתית של 6.6% ברבעון השני של השנה - העלייה החדה ביותר מאז 2008. מדובר בשיעור גבוה יותר מקצב האינפלציה, שעמדה ברבעון השני על 6.5%

30.08.2023, 19:24 | חדשות חוץ

בהובלת מגזרי ההסעדה והתחבורה, רמות השכר בגרמניה רשמו עלייה נומינלית שנתית של 6.6% ברבעון השני של השנה - העלייה החדה ביותר מאז 2008. מדובר בשיעור גבוה יותר מקצב האינפלציה, שעמדה ברבעון השני על 6.5%, וגבוה משמעותית מעלייה של 5.6% רבעון קודם לכן.

למגמה הזו תרמו גורמים שונים, בהם עלייה בשכר המינימום וסף שכר גבוה יותר למשרות המוגדרות קטנות, כלומר משרות חלקיות בהיקפי שעות מצומצמים הפטורות ממס. השכר החודשי המקסימלי למשרות הללו קפץ מ־450 יורו בחודש ל־520 יורו. כן תרמו למגמה בונוסים שהעניקו מעסיקים רבים בתגובה לאינפלציה המאמירה במדינה. הבונוסים הללו, בסכום של עד 3,000 יורו, פטורים ממס.

מעסיקים חילקו בונוסים בגרמניה כדי להקל על נטל האינפלציה, והשכר זינק חדשות חוץלכתבה המלאה


העלייה הנומינלית החדה ביותר נרשמה במגזרים שבהם נרשמה ירידה משמעותית במהלך הקורונה. אלה כללו את תחום ההסעדה והאירוח, עם עלייה של 12.6%, תחבורה ומפעלים (10%) כמו גם תחומי האמנויות, בידור ופנאי (11.9%).

הנתונים מעוררים תקווה להתאוששות הוצאות הצרכנים וכתוצאה, התחזקות הצמיחה הכלכלית בעקבות המיתון. "אלה חדשות טובות לכלכלה כי עלינו להדביק את הקצב בצמיחת השכר כדי לעודד צריכה", ציין אוליבר רקאו, כלכלה בחברת הייעוץ אוקספורד אקונומיקס, שצוטט ב"פייננשל טיימס". עם זאת, עדיין יש מקום להתאוששות נוספת, הוא מדגיש. "בעוד השכר הריאלי סוף סוף נכנס למגמה חיובית, מדובר על רמות נמוכות לעומת התקופה שקדמה למגיפת הקורונה", אמר.

לפי הערכות אנליסטים, עליית השכר בגרמניה מגבירה את הסיכוי להעלאת ריבית נוספת של הבנק האירופי המרכזי, זאת מחשש לסחרור שכר־מחירים, מגמה שבה אינפלציה גבוהה מגדילה את עלויות העבודה ומפעילה לחצים נוספים על המחירים. בצל הסיכוי להיווצרות מגמה כזו, ייתכן והבנק האירופי יבצע העלאת ריבית עשירית ברציפות בפגישת קובעי המדיניות הבאה ב־14 בספטמבר.

תגיות