אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן ההשקעות ג'נרל אטלנטיק נכנסת לישראל ביל פורד מנכ"ל ג'נרל אטלנטיק | בלומברג

כלכליסט-טק

קרן ההשקעות ג'נרל אטלנטיק נכנסת לישראל

בלעדי: קרן הענק האמריקאית, שמנהלת 78 מיליארד דולר, מחפשת בכיר מקומי לנציגות שמטרתה תהיה לאתר חברות טכנולוגיה להשקעה בשלבים מוקדמים ככל הניתן. בשנתיים האחרונות כבר השקיעה בשש חברות הייטק ישראליות 600 מיליון דולר

31.10.2021, 06:00 | סופי שולמן

ההסתערות של מגה־קרנות השקעה על ישראל מעלה הילוך. ל"כלכליסט" נודע כי ג'נרל אטלנטיק, אחת הקרנות הגדולות בעולם שמנהלת כ־78 מיליארד דולר, פותחת משרד בישראל. על פי המידע שהגיע ל"כלכליסט", הקרן מתכננת לפתוח נציגות שתעסיק שישה עובדים שמטרתם תהיה לאתר חברות טכנולוגיה להשקעה בשלבים מוקדמים ככל הניתן. בימים אלה בוחנת ג'נרל אטלנטיק מספר חלופות למשרדים בתל אביב שיאכלסו את נציגיה ומחפשת באופן פעיל אחר בכיר מקומי שמכיר היטב את האקוסיסטם הטכנולוגי בישראל שינהל את הפעילות. בג'נרל אטלנטיק סירבו להגיב לידיעה.


בכירים מקרנות הענק ג'נרל אטלנטיק, טייגר גלובל, בלקסטון, אינסייט וסקויה יופיעו בוועידת MindTheTech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק ב־17-15 בנובמבר. לפרטים נוספים לחצו כאן


ג'נרל אטלנטיק היא אחת מקרנות ההשקעה הפרטיות הוותיקות בעולם, שהחלה את דרכה ב־1980 כקרן כללית שלאו דווקא מתמחה בהשקעות בתחום הטכנולוגיה, אך בשנים האחרונות היא העבירה להייטק את עיקר מיקודה. עד היום היא השקיעה ביותר מ־400 חברות צמיחה, בעיקר בחמישה סקטורים: טכנולוגיה, חברות צריכה, שירותי פיננסים, חברות בתחום הרפואה ומדעי החיים. בשנים האחרונות, בדומה לקרנות השקעה רבות כגון טייגר גלובל, היא מתמקדת יותר ויותר בסטארט־אפים, ולא רק בחברות בשלבי צמיחה מאוחרים יחסית, ובשנה האחרונה משקיעה בסטארט־אפים בשלבים מוקדמים יותר ויותר כדי להגדיל את התשואה על ההשקעה. 

צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל

ג'נרל אטלנטיק כבר השקיעה בישראל 600 מיליון דולר בשנתיים האחרונות. ההשקעה הראשונה שלה היתה ריסקיפייד, חברה שמתמחה במניעת הונאות בתשלומים באתרי מסחר אלקטרוני. הקרן הובילה סבב גיוס ענק של 165 מיליון דולר לחברה בנובמבר 2019, שנערך לפי שווי של מעט יותר ממיליארד דולר. ג'נרל אטלנטיק כבר מורווחת פי שלושה על השקעה זו, לאחר שריסקיפייד הונפקה לפני שלושה חודשים בוול סטריט ונסחרת לפי 3 מיליארד דולר. 

בינואר 2020, רגע לפני התפרצות הקורונה, הפכה ג'נרל אטלנטיק גם את AppsFlyer הישראלית ליוניקורן כאשר הובילה סבב גיוס של 210 מיליון דולר, לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר, לחברה שמסייעת למפרסמים להפוך את הקמפיינים שלהם לאפקטיביים יותר. גם על ההשקעה הזאת הקרן מורווחת על הנייר, לאחר שבנובמבר 2020 AppsFlyer קיבלה השקעה מסיילספורס העולמית, שהעריכה אותה ב־2 מיליארד דולר. 

ב־2021 הגבירה ג'נרל אטלנטיק משמעותית את קצב ההשקעות שלה בישראל והובילה ארבעה סבבי השקעה, שניים מהם קטנים יחסית בחברות Zoomin ו־Atera. ההשקעה האחרונה הושלמה באוקטובר השנה והפכה את חברת Hibob, שפועלת בתחום ניהול משאבי אנוש, ליוניקורן עם גיוס של 150 מיליון דולר. 

מקורבים לג'נרל אטלנטיק מציינים כי הקרן רוצה להיות פעילה יותר בהשקעות בישראל ותיכנס לשלבים מוקדמים יותר, כשהיא מוכנה לכתוב צ'קים "קטנים" יחסית של 25־50 מיליון דולר, ולא רק מגה־עסקאות של 100 מיליון דולר. בקצה העליון יכולות ההשקעות של הקרן בחברה בודדת להגיע גם ל־500 ו־750 מיליון דולר. הקרן נוהגת להיכנס לאחזקת מיעוט בחברות, אך ממנה דירקטור מטעמה. השותפים הפעילים בישראל מטעמה של הקרן הם אנטון לוי, נשיא משותף וראש החטיבה הגלובלית להשקעות בטכנולוגיה, ואלכס קריסס, שותף מנהל בקרן.

ביל פורד מנכ"ל ג ביל פורד מנכ"ל ג'נרל אטלנטיק | בלומברג ביל פורד מנכ"ל ג

ג'נרל אטלנטיק היא מהקרנות האמריקאיות הפעילות בזירה הגלובלית, ויותר ממחצית מהשקעותיה מחוץ לארה"ב. באחרונה הובילה השקעה של 1.5 מיליארד דולר בפלטפורמת אי קומרס הגדולה בטורקיה בשם Trendyol, לפי שווי של 16.5 מיליארד דולר. בארה"ב הובילה ביולי, יחד עם קרן השקעות הצמיחה של בלקסטון, השקעה של 1.5 מיליארד דולר בחברת Articulate בסבב גיוס ראשון (A). 

תגיות