אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השוק מנמיך ציפיות על רקע ההאטה בצמיחה מישל קלובר מנהלת השקעות ב-Global X | צילום: Global X

ניתוח

השוק מנמיך ציפיות על רקע ההאטה בצמיחה

הדוחות של חברות מוצרי הצריכה הדליקו נורת אזהרה, והשבוע צפוי יומן כלכלי עמוס במיוחד

22.05.2022, 10:19 | מישל קלובר, בשיתוף Global X

לצניחה של חברות הביג-טק, ובפרט אפל, שהיא החברה בעלת המשקל הגדול ביותר ב-S&P500, היתה השפעה גדולה על היקף הירידות בכלל השוק. עם זאת, איננו מזהים לפי שעה כי השוק הגיע למצב של "כניעה" (capitulation). עם סיומה של עונת הדוחות, ניתן לומר כי השוק היה מאוד לא סלחני עם חברות שפספסו את התחזיות. רק 4.7% מחברות ה-S&P500 הציגו רווחים גבוהים מהמצופה, נמוך משמעותית מהממוצע של 5 השנים האחרונות (8.9%) והנתון הנמוך ביותר מאז הרבעון הראשון של 2020.

השוק כרגע מתאים את הציפיות שלו לרמות שמתאימות יותר להאטה בקצב הצמיחה. הדבר משתקף גם בתחזיות של החברות, כאשר 70% מתוכן פרסמו תחזית לצמיחה שלילית בהכנסות ברבעון הבא. הירידות החדות בשבוע שעבר במגזר מוצרי הצריכה הבסיסיים, על רקע תוצאות מאכזבות, הינן סימן מדאיג. מדובר במוצרים שהצרכן אמור להמשיך ולצרוך גם בתקופה של האטה כלכלית ואינפלציה. השוק הופתע מהאופן שבו האינפלציה נגסה ברווחיות של החברות הללו. האינפלציה בתחום המזון מדאיגה במיוחד, בייחוד על רקע המלחמה באוקראינה.

האינפלציה בתחום המזון מדאיגה במיוחד, צילום: גטי האינפלציה בתחום המזון מדאיגה במיוחד | צילום: גטי האינפלציה בתחום המזון מדאיגה במיוחד, צילום: גטי


לאחר נתוני המכירות הקמעונאיות הנמוכים מהשבוע שעבר, השבוע צפויים להתפרסם נתוני שכר, צריכה פרטית ואינפלציה צרכנית, שישפכו אור נוסף על מצבו של הצרכן. הגידול בצריכה הפרטית מאז תחילת 2021 היה גבוה מהגידול בשכר, מה שמקטין את שיעור החיסכון ל-6.2%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2013. המגמה הזו צפויה להימשך גם באפריל, כאשר הצריכה הפרטית צפויה להציג גידול של 0.8%, ואילו השכר רק ב-0.6%.

עוד נתון חשוב השבוע הוא מחירי הצריכה הפרטית (Core CPE), שהוא האינדיקטור המרכזי של הפד לאינפלציה, ועל כן יהיה זה הפרסום המרכזי השבוע, לצד פרסום הפרוטוקולים מישיבת הפד האחרונה. הרטוריקה של חברי הפד בתקופה האחרונה היתה מאוד ניצית, כאשר ההערכה היא שהבנק יבצע בשתי ישיבות הריבית הבאות העלאות ריבית של כחצי אחוז. כל רמז למדיניות אגרסיבית יותר, הוא מתונה יותר, יניעו את השוק. עוד נתון השבוע הוא ההזמנות של מוצרים בני-קיימא, שיספקו אינדיקציה על תחזית העסקים.

אנחנו עדים לתנודתיות גבוהה בשוק, לשני הכיוונים, והניסיון לתזמן כניסה ויציאה בטווח הקצר כרוך בסיכון רב מאוד. מומלץ למשקיעים להתרכז בהזדמנויות לטווח ארוך יותר ולא לרדוף אחרי הזדמנויות קצרות טווח. חשוב לשמור על גיוון ולחשוב אילו מגזרים יציגו ביצועים טובים יותר או טובים פחות בתרחישים כלכליים שונים. חשוב למצוא נכסים המגדרים מפני אינפלציה ולדבוק במניות ערך.




תגיות