אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יעל ארד: "המדינה חייבת לסבסד חוגי ספורט לילדים, לא יתכן שזה יהיה רק לעשירים"

ארד, המכהנת כיום כיו"ר הוועד האולימפי בישראל, אמרה בוועידת תחזיות 2022 של כלכליסט ובנק הפועלים כי המפתח להצלחה של הספורטאים הישראלים גם באולימפיאדות הבאות טמון בניהול איכותי ובהשקעה בתשתיות, לצד תמיכה וסבסוד ספורטאים כבר משלב הילדים והנוער

29.12.2021, 16:17 | דותן לוי

"כשמדברים על טוקיו בעיקר מדברים על ההצלחה בכמות המדליות ועל כך שזכינו בזהב. אני מסתכלת על משהו משמעותי יותר, על כך שזכינו ב-4 מדליות ב-4 ענפים שונים, שתיים בענפים שונים של התעמלות, ומדליות בטאיקוונדו ובג'ודו. אם אני מסתכלת על פריס, הייתי רוצה לשמר את המגוון הענפי, זה חשוב לזכות בזהב אבל חשובה לא פחות כמות המדליות והעומק, כך שיהיו לנו הרבה תחומים, ויש לנו כאלה - בגלישה בג'ודו באתלטיקה בהתעמלות ועוד. אני חושבת שאם נשקיע בנוער אנחנו נקצור את הפירות בשתי האולימפיאדות הבאות". 

כך אמרה היום הג'ודוקא לשעבר והמדליסטית האולימפית יעל ארד המכהנת כיום כיו"ר הוועד האולימפי בראיון עם כתב כלכליסט אוריאל דסקל בככנס התחזיות של כלכליסט. 

הרגע שבו ניצחת זכור לי היטב מהילדות ועכשיו את מנהלת ספורטאים, מה זו מנהיגות עבורך? 

"בוועד האולימפי בישראל החזון שלנו הוא להיות היוניקורן של איגודי הספורט בישראל, אנחנו קטר למצוינות בספורט הישראלי ואחד מהקטרים למצוינות בחברה הישראלית. אנחנו נדע לייצר את הרווח הנכון לאורך זמן, ובספורט ההשקעה היא לאורך זמן, יש את פריס מעבר לפינה ואחר כך לוס אנג'לס שהיא יעד רחוק ומוחשי. הפכנו להיות גוף שמשקיע ולוקח ספורטאים בגילאי 18-19, משלב אותם בסגל ובאימונים לאולימפיאדה כשהמטרה היא להוציא אותם בצד השני עם מדליות אולימפיות. כמדינה אנחנו עדיין לא מטפלים טוב בגילאי הנוער, אין השקעה באיגודי הספורט, ואם נטפל בנוער למרות שזה לא בליבת העיסוק שלנו כוועד אולימפי, ונשקיע שם כ-15 מיליון שקל בשנה זה יחזור אלינו בעתיד". 


יעל ארד, ג יעל ארד, ג'ודוקא לשעבר ומדליסטית אולימפית, יו"ר הוועד האולימפי בישראל | צילום: אוראל כהן יעל ארד, ג


מה את מביאה כספורטאית לשעבר, זוכת המדליה הראשונה של ישראל וכאשת עסקים, למנהיגות של התנועה האולימפית של ישראל? 

"עוד לפני התפקיד הנוכחי במשך 9 שנים הייתי חברה בוועד האולימפי בהתנדבות, אני מביאה הרבה מאד היכרות עם התחום, אין לי את הצורך ללמוד את הארגון על יתרונותיו וחסרונותיו כמי שהייתה בספורט וחוותה את הקשיים ועברה לעולם העסקי, גם המתודולוגיה העסקית מסייעת כאן וכשאני חוזרת לניהול בספורט יש בי את התשוקה והנשמה, והרבה כלים ניהוליים ואני יכולה להתחיל מהיום הראשון לקראת אולימפיאדת 2028 בלוס אנג'לס". 

הניהול של הוועד האולימפי הוא בסטנדרט גבוה מבעבר, איך הופכים את הספורטאים של היום למנהלים טובים בעתיד? 

"אנחנו שמים דגש על הנושא הניהולי ובפרט קירוב של נשים לעולם הספורט ובמיוחד לתחום האולימפי. אנחנו הולכים לפתוח קורס של חשיבה חדשנית ויזמית ואנחנו בהחלט רואים שהבון טון החדש הוא ניהול יותר איכותי יותר מתודולוגיות עסקיות, אנשים רוצים להיות יותר טובים, אי אפשר לקפוא במקום. אנחנו צריכים לקפוץ בחשיבה החדשנית והיא צריכה להיות יותר עסקית, אנחנו צריכים ללמוד איך לאפשר גם לאנשים שמגיעים מהספורט בלי הכשרה ובלי העשרה של העולם העסקי להצליח".


יעל ארד בשיחה עם כתב כלכליסט אוריאל דסקל, צילום: אוראל כהן יעל ארד בשיחה עם כתב כלכליסט אוריאל דסקל | צילום: אוראל כהן יעל ארד בשיחה עם כתב כלכליסט אוריאל דסקל, צילום: אוראל כהן

מה הממשלה צריכה לעשות כדי שנצליח באולימפיאדות הבאות? 

"צריך להשקיע יותר בתשתיות אבל לא רק במתקני ספורט, אנחנו מדברים למשל על השקעה במאמנים ומאמנות וצריכים להשקיע הרבה מאד במועדונים שהיא החוליה הכי חלשה היום בספורט הישראלי. כשהייתי ספורטאית התלבשתי בחצר של המועדון כי לא היה חדר הלבשה מסודר. בנוסף, חייבים לסבסד חוגים לילדים כדי שכולם יוכלו להשתלב בספורט והוא לא יהיה רק לעשירים".

תגיות