אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בקריירה, כמו בעבודה עם דבורים – כשאתה מעגל פינות אתה חוטף עקיצות" שגיב גרינשפן מנכ"ל פריוריטי | צילום: אלן צ'פלסקי

ריאיון עבודה

"בקריירה, כמו בעבודה עם דבורים – כשאתה מעגל פינות אתה חוטף עקיצות"

שגיב גרינשפן, מנכ"ל פריוריטי מקפיד לטפח תחביבים מחוץ לעבודה - הוא מגדל דבורים ומנגן בלהקת קאברים. כאשר הוא מראיין מועמדים לעבודה הוא שואל תמיד מה הם עושים בשביל הכיף. "זה חשוב שלאנשים יהיו עוד דברים מעבר לעבודה. כל דבר שהוא בשביל הנפש"

09.09.2023, 14:04 | מעין מנלה

בתקופת הקורונה פיתח שגיב גרינשפן, מנכ"ל חברת פריוריטי, תחביב לא שגרתי – דבוראות. העבודה עם דבורים, שמצד אחד יש בה הבטחה, פוטנציאל לדבש ומן הצד השני סיכון לפגיעה, מקבילה בהרבה מובנים לעולם העסקי. "העבודה עם הדבורים צריכה להיות מאוד מדויקת ומאוד נינוחה. כשאתה לא נינוח אתה נעקץ וזה דומה מאוד לעבודה. שם אמנם העקיצה היא לא פיזית אבל כשאתה לא שקול, לא מתוכנן ואתה מעגל פינות – כמעט בכל פעם אתה חוטף עקיצות. זה ממש משל לחיים – לא לחתוך פינות, לא להיות קופצני ועצבני. זה מונע עקיצות ארגונית או עם לקוחות", הוא מספר.

תחביב נוסף שהוא מטפח הוא נגינה בלהקה, גם ממנו הוא שואב השראה לחיים המקצועיים. "בנגינה בלהקה יש מסר של עבודה בצוות. זה לא כמה שאתה מצליח להביא את עצמך אלא איך אתה תורם ללהקה. אנחנו נקראים Jeff and the Others ואין אף אחד שקוראים לו ג'ף", הוא אומר.

אולי מכיוון שהתחביבים מהווים חלק כל כך חשוב בחייו, בראיונות עבודה הוא מקפיד לשאול מועמדים מה הם עושים כאשר הם לא עובדים – מה הם עושים בשביל הכיף. "זה חשוב שלאנשים יהיו עוד דברים מעבר לרק לעבוד, משפחה, כל דבר שהוא בשביל הנפש. זה חשוב כדי שתוכל להיות אדם מלא גם בעבודה".

גרינשפן מונה למנכ"ל פריוריטי לפני כשנתיים וחצי ולפני כן שימש כ-General Manager ב-Finestra ישראל. לפני שהגיע לפינסטרה עבד באמדוקס 12 שנה ובתפקידו האחרון שימש Division Manager. אמנם הוא עבר כמה ראיונות עבודה בקריירה שלו, כולל לתפקידו הנוכחי, אבל מרבית ראיונות העבודה בחייו היו בצד המראיין.

שאלה נוספת שהוא שואל בראיונות עבודה היא על טעויות שאנשים עשו במהלך הקריירה. "מה שחשוב לי זה לראות איך אנשים מתמודדים עם טעויות. אם הם מחפשים את הטעות בארגון, במנהל, בעובדים או שהם יודעים לקחת אחריות. חשוב יותר אפילו הוא מה למדת מהטעויות – האם למדת לתכנן יותר טוב, מה למדת על עצמך בתור מנהל, בתור עובד ואיך זה משפיע עליך קדימה", הוא אומר.

ספר על טעות שעשית בקריירה

"היה פרוייקט מאוד גדול שעשיתי בזמן השהות שלי בארה"ב שאחרי שהייתה עלייה הדרגתית לאוויר, העלינו כמות מאוד גדולה של לקוחות וחנויות והמערכת קירטעה במשך למעלה משבוע. בשבוע הזה אני מניח ישנתי 8 שעות במצטבר וזה היה קשה. זה היה לגמרי משהו שהיה בתחום האחריות שלי ולא הלך חלק למרות הכנה מאוד ארוכה. עבדנו מאוד קשה בשביל לסדר את זה ולא ככה ראיתי את השבוע הראשון של העלייה לאוויר. יש לי כמה וכמה טעויות שעשיתי במהלך הקריירה שכל אחת מהן גדולה, כואבת, ומכל אחת למדתי. למדתי להיערך לתרחישים יותר קיצוניים ממה שנערכתי. זה לא שלא נערכתי אלא לא מספיק. להכין לעצמי רשתות הגנה רבות יותר במקומות כאלה.

הוא נזכר גם באחת הרכישות שביצע בחבה קודמת שבה לא לא היה תיאום ציפיות בין החברה הרוכשת לבין הנרכשת. "לא היה תאום ציפיות בינינו לבין החברה השנייה. היום אני מאוד מקפיד שמהפגישה הראשונה יהיה תיאום ציפיות על מה הולך להיות – איך הולך להיות היום שאחרי כדי שכולם יידעו לאן הם נכנסים בחתונה הזאת".

הפעם הראשונה שגרינשפן עבר ראיון עבודה הייתה בחופשת השחרור שלו מהצבא לאחר כמעט שנתיים של שירות קבע מבלי שהיה לו ניסיון מקצועי בתכנות. "פשוט התחלתי לללכת לבתי תוכנה וביקשתי צ'אנס. תותחנות שדה זה לא משהו שיש לו הרבה דרישה מחוץ לצבא", הוא מספר. המקום שנתן לו את ההזדמנות הראשונה היה חברת אאוטלוק מערכות של פסח גלאון, בעלה של זהבה. "קצת שאלו אותי על הניסיון, על יכולות הלמידה שלי, עניין אותו (פסח גלאון, מ.מ.) יותר הפן האישי ואפילו זה שהייתי קצין קרבי ובקבע כמעט שנתיים ושפיקדתי על סוללת תותחנים. אני חושב שזה מה שנתן לו את הביטחון שאני יכול להתאים. הייתה לי הרבה הערכה לצ'אנס הזה שקיבלתי. הוא שאל אותי על הניסיון הפיקודי שלי יותר מאשר שאלות טכניות".

בראיון לתפקידו הנוכחי, מנכ"ל פריוריטי, שאלו אותו מתי חשב לראשונה שהוא רוצה להיות מנכ"ל. "עניתי שחשבתי שאני רוצה להיות מנכל בערך שנתיים לפני שהפכתי מנכ"ל בפעם הראשונה. כשניהלתי ארגון גדול שאני חושב שאני מביא משהו שיכול להיות משמעותי לחברה כזו, תמהיל נכון של ניסיון מקצועי, יודע ליצור תרבות ארגונית וליצור אז הרגשתי שאני בשל לתפקיד כזה. זה היה בסוף התקופה באמדוקס", הוא אומר.

אלה התשובות של שגיב גרינשפן מנכ"ל פריוריטי לשאלות הפופולריות בראיונות עבודה:

ספר לי על עצמך

"אני בן 51, נשוי לטלי ואבא לשלושה: בן חייל, בת שסיימה י"ב ועוברת למכינה ובן בן 13 שתכף חוגג בר מצווה. גר בבית נקופה, גדלתי ברמת גן וגבעתיים לאמא מורה ואבא חבר אגד. אחותי יועצת משפטית של אגד ויש לי אח עם סטארט-אפ של יותר מ-100 עובדים.

בצבא הייתי קצין תותחנים ואחרי שסיימתי התחלתי לעבוד כמפתח באאוטלוק מערכות של פסח גלאון שקיבל אותי לעבודה בלי שהיה לי ניסיון. ידעתי לתכנת בתור ילד בתיכון וכאלה אבל הוא הראשון שנתן לי צ'אנס בעולם הזה. משם עברתי לתפקיד פיתוח בעוד חברה אמריקאית בשם אסטיאה ותוך כדי עבודה עשיתי תואר במתמטיקה ומדעי המחשב. כשהייתי סטודנט בשנה א' כבר ניהלתי עובדים, ואז עברתי ל-TTI TELECOM שם גם פגשתי את אישתי שהיא מתכנתת עד היום שעובדת בסטארט-אפ ואז הציעו לי לעבור לארה"ב. עברנו לשנתיים ואז שנתיים לבלגיה ועוד 14 שנים בארה"ב כך שמשנת 99 עד 2015 לא גרתי בישראל. גרנו בשלוש מדינות שונות כחלק ממעברי תפקיד - גם בצפון קרולינה גם באטלנטה וגם בשיקגו. באטלנטה הציעו לי לעבור לאמדוקס שם בסוף ניהלתי מעל 2,000 עובדים ומאות מיליוני דולרים בשנה.

אחרי 14 שנים בארה"ב החלטנו לחזור לארץ. הילדים גדלו, ההורים התבגרו, וחשבנו שנכון לנו ברמה המשפחתית לחזור לישראל. קצת חששנו מהחזרה לארץ אבל הייתה חזרה מאוד טובה ואנחנו מאוד שמחים שחזרנו בעיקר מההיבט של לגדל ילדים, גידלתי ילדים גם בישראל וגם בארה"ב – הארץ זה המקום הכי טוב לגדול בו.

הציעו לי למנכל את פינסטרה ישראל, שזו בעצם שלוחה של ענקית פינטק אז עברתי מתחום הטלקום לתחום של פינטק. אחרי שלוש וחצי שנים בהן קנייה של פאנדטק ואחרי בנייה של תרבות ארגונית פנו אלי מפריוריטי והרגשתי שהייתה כימיה מאוד טובה. זה היה עמוק לתוך הקורונה ובשנתיים וחצי האחרונות אני פה. מאז שעברתי רכשנו בשנתיים הראשונות 5 חברות ואנחנו בדרך לרכישות נוספות.

אני חבר בלהקת קאברים, אנחנו מנגנים ומופיעים פעם בכמה חודשים. אני מגדל דבורים שזה תחביב שהתחיל בקורונה, ועושה את שביל ישראל".

איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים

"אף פעם לא עשיתי תוכניות ארוכות טווח בשום נקודה בקריירה שלי וגם כשעשיתי זה לא תמיד הסתדר. תכננתי לעבור לארה"ב לשנתיים וחזרתי אחרי 14 אז הבנתי שעושים תוכניות ובסוף למציאות תוכניות משלה. אם לא אהיה בפריוריטי אז בעוד חמש שנים אני מקווה שאעבור לתחומים שהם יותר לתועלת החברה ופחות עסקיים. הייתי שמח לעבור ולתרום מהניסיון והיכולות שלי לארגונים שיכולים לעזור לאוכלוסיות יותר חלשות, משהו שמייצר ערך חברתי ולא ערך למשקיעים. אני מביא ניסיון שיכול לתרום בתחומים שהם לא עיסקיים נטו".

מהם היתרונות שלך?

"אני חושב שקודם כל אני מביא ניסיון בהרבה מאוד תחומים בגלל שעשיתי קריירה יחסית מגוונת. גם באמדוקס שם עברתי חמישה או שישה תפקידים שבכל אחד עשיתי משהו קצת אחר- גם בטכנולוגיה, גם במוצר, גם בניהול – כך שאני מביא תמונה מקיפה של הרבה איזורים בחברה מה שמאפשר לי לקבל החלטות שמבוססות על טווח רחב של תחומים.

בנוסף, אני סקרן, לומד כל הזמן. זה יכול להיות טכנולוגיות, אנשים, על חברות חדשות, על רכישות. אני אוהב ללמוד ואני חושב שזה יתרון במה שאני עושה כי זה מאפשר לי ולחברה להתפתח.

יתרון נוסף הוא אג'יליות. אני אוהב לעבוד מהר, להתקדם ולתקן תוך כדי תנועה, מסתכל קדימה. אני מעט מאוד משקיע אנרגיה בטעויות, אלא יותר באיך לומדים מהן. אני מעודד אנשים לטעות, לא מתוך רשלנות אלא אם אתה עושה משהו שהוא בקצה והדבר הזה גורר טעות".

כולם אומרים את זה אבל מה זה אומר בפועל? איך מעודדים לטעות?

"קודם כל על ידי, מה עושים כשקורית טעות, האם אתה מעניש או אומר 'חברים קרתה טעות, היא לא קרתה בגלל רשלנות אלא כי עשינו דברים שהם שאפתניים ויצירתיים'. אתה דואג שתהיה למידה סביבה וממשיך הלאה. זה מאפשר לאנשים לטעות ולהמשיך, לדחוק את עצמם לאיזורים שהם לא היו בהם והרבה מזה זה מיינדסט שלי ושל ההנהלה. יש ארגונים שעל כל טעות זה נהיה עניין גדול אבל אגיד שגם בחטיבה שלי באמדוקס אמרו לעובדים 'אתם לא סטנדרטים' וזה היה חלק מהעניין. כמובן שהייתי חלק מהמערכת אבל אתה צריך למצוא איך לתת לאנשים שלך לצאת מאיזור הנוחות. כאשר הגישה היא לקחת את עצמך לקצה ואם לא תצליח תעשה את הכי טוב שאתה יכול – זה קצת מדבק כי אנשים רוצים לעשות ולפרוץ, הם רק צריכים שהמערכת תאפשר.

הייתרון האחרון זה הומור. אני חושב שמאוד חשוב שתהיה אווירה טובה שמעודדת יצירה ושלא הכל יהיה כבד. שיהיה כיף לבוא לעבודה. כשאתה נהנה יוצאים דברים טובים, יצירתיות ושירות ומוצרים יותר טובים".

מהם החסרונות שלך?

"החיסרון הכי גדול שלי הוא שאני רוצה שהכל יקרה מהר וכאן ועכשיו. והדבר הזה מייצר עומס גדול על הארגון. אני מייצר עומס בגלל הרצון לדחוף דברים קדימה. למדתי לפצות על זה בתקשורת יותר טובה ורציפה, בניה של שדרה ניהולית חזקה שיודעת להציף לי את המקומות שצריך לעצור אבל בעיקר להקיף את העצמי בהנהלה ועובדים חזקים. הייתי שמח שהיומיום יאפשר לי להיפגש יותר עם אנשים, היום שלי מאוד עמוס".

למה אתה רוצה את התפקיד?

"מה שעניתי בראיון המקורי, שעכשיו יש לזה טוויסט של שנתיים וחצי שאני פה, זה שזו באמת חברה מדהימה שנוגעת בהמון ארגונים – יש לה מעל 15 אלף לקוחות לאורך ולרוחב התעשייה הישראלית והיא מאפשרת להביא ערך להמון ארגונים. אני פוגש המון לקוחות מאוד מגוונים, החל מחברות בניה, דרך תעשייה, חקלאות, רשתות קמעונאיות, בתי מלון, נוגע בהמון לקוחות ואנשים וזה מרתק ממש. אם רוב הקריירה שלי הייתה בחברות גלובליות, כאן יש הרבה תעשייה ישראליות, אנחנו בעוד 49 מדינות ואני ממש אוהב את זה. יש פוטנציאל להתרחבות גלובלית וכן פוטנציאל לקניית חברות.

מה שמושך אותי לתפקיד זו הנגיעה בהמון ארגונים, להיות אחראי על חברה שמביאה ערך להרבה ארגונים ותורמת לתעשייה הישראלית, פוטנציאל הגדילה בעולם ופוטנציאל רכישת החברות. אני מאוד נהנה מהאתגר ולמצות את הפוטנציאל שהוא מביא".

למה כדאי לנו להעסיק אותך?

"אני חושב שהתמהיל של הניסיון המקצועי, אני מלא אהבה ותשוקה למה שאני עושה, התרבות הארגונית שאני יודע ליצור שמאפשרת לאנשים להביא את עצמם לידי הבאת ערך לחברה, ואני גם, בצניעות, חושב שאני מביא אומץ ניהולי לעשות צעדים משמעותיים שמאפשרים לחברה לעשות קפיצות משמעותיות".

תגיות