אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סירב לגלות לאשתו את הסיסמה לחשבון הבנק ומשך כ-5 מיליון שקל מבלי ידיעתה כספומט | צילום: אבי מועלם

סירב לגלות לאשתו את הסיסמה לחשבון הבנק ומשך כ-5 מיליון שקל מבלי ידיעתה

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי על הבעל, הנמצא בסכסוך משפטי עם אשתו לאחר למעלה מ-30 שנות נישואים, להשיב לחשבון המשותף שלהם כספים משותפים בסך כולל של מיליונים שמשך בסכומים קטנים ובתדירות גבוהה. השופטת: "פעל בחוסר תום לב". הבעל: "הכל שימש לצרכי המשפחה"

29.08.2023, 08:56 | ליטל דוברוביצקי

השופט, ליאור ברינגר, קבע בפסק דין שהתיר לפרסום כי "מדפי החשבון עולה שהנתבע (הבעל - ל.ד) משך מהחשבון סכומים קטנים של 2,000 שקל כל פעם בתדירות גבוהה. כך למשל, משך מזומנים במשיכות קטנות (באמצעות כספומט) שהצטברו ל-500 אלף שקל בתקופה של פחות מחודש וחצי או במקרה אחר, עלה שבחודש אחד הוא משך כ-200 אלף שקל ב-70 משיכות של סכומים קטנים".

מדובר בבעל ואישה הנשואים שנים רבות והתגוררו בעיר יוקרתית. פרקליטתה של האשה, עו"ד יהודית מייזלס, הגישה בשמה תביעה לאיזון משאבים. מפסק הדין עולה כי הבעל סירב לתת לאשתו בשלב מסוים את הסיסמה לחשבון הבנק המשותף והיא קיבלה אותה ישירות מהבנק עצמו. אז גילתה, לפי פסק הדין, כי בעלה משך מהחשבון מיליוני שקלים באופן בלתי מוסבר. מנגד טען הבעל כי משך מהחשבון כספים רבים וכי הכל שימש את צרכי המשפחה.

בית משפט מינה מומחה חוקר לבדיקת הסכומים שנמשכו על ידי הבעל ולאיזון זכויות הצדדים. המומחה מצא כי הבעל משך מחשבון הצדדים סכומים המצטברים לכחמישה מיליון שקל ומצא כי לולא משיכת הכספים על ידי הבעל, היו לצדדים כ-7.5 מיליון שקל כספים משותפים לחלוקה ביניהם.

עורכת דין יהודית מייזלס (צילום: נועה מגר) עורכת דין יהודית מייזלס (צילום: נועה מגר) עורכת דין יהודית מייזלס (צילום: נועה מגר)

השופט קבע בפסק דינו כי הבעל מודה שמשך את הכסף, "אולם בפיו הסברים לכך, הסברים שאינם מקובלים עליי... הנתבע (הבעל - ל.ד) פעל בחוסר תום לב כלפי התובעת (האישה - ל.ד), משך שלא כדין כספים המשותפים לצדדים והעלים אותם, כך שהתובעת לא יכולה לקבל כיום את כל הכספים המגיעים לה בדין, לאחר למעלה מ-30 שנות נישואין". השופט חייב את הבעל לשלם הוצאות משפט ושכר טרחה לעו"ד בסך של 150 אלף שקל.

תגיות