אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קופות הגמל: אלטשולר שחם איבד ביולי לקוחות בהיקף של 2.8 מיליארד שקל מימין: יו"ר אלטשולר שחם גמל ופנסיה יאיר לוינשטיין ומנכ"ל משותף באלטשולר שחם בית השקעות גילעד אלטשולר | צילום: אוראל כהן

קופות הגמל: אלטשולר שחם איבד ביולי לקוחות בהיקף של 2.8 מיליארד שקל

השיפור בתשואות לא מנע מהחברה לאבד את הסכום החודשי הגבוה מאז ינואר; מתחילת השנה עזבו את אלטשולר שחם גמל לקוחות בהיקף של 15.9 מיליארד שקל; מיטב הפך בחודשיים האחרונים למגייס הבולט ממתחרים; היקף הכספים המנוהל בקופות בישראל חצה ביולי לראשונה את רף ה-700 מיליארד שקל

21.08.2023, 17:50 | אלמוג עזר

אלטשולר שחם ממשיך לאבד לקוחות בשווי של מיליארדי שקלים מדי חודש. על פי נתוני רשות שוק ההון, עזבו את אלטשולר שחם גמל ופנסיה (החברה-הבת של אלטשולר שחם) לקוחות בהיקף של 2.82 מיליארד שקל. הסכום הגבוה ביותר מאז ינואר השנה.

מתחילת השנה עזבו את אלטשולר שחם לקוחות בהיקף של 15.9 מיליארד שקל, וחברת הגמל קטנה ב-17.2 מיליארד שקל.

בשנת 2022 עזבו את החברה לקוחות בהיקף של כמעט 49 מיליארד שקל. חברת הגמל של אלטשולר שחם היא כאמור עדיין הגדולה בישראל ומנהלת כמעט 137 מיליארד שקל.

איבוד כוחה של אלטשולר שחם נבע מתשואות חסר שהניבה לאורך 2021 ו-2022. עם זאת בשנה הנוכחית חל מפנה והתשואות של אלטשולר שחם מתברגות כמעט מדי חודש בשליש העליון של טבלת התשואות, הן בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והן במסלולי הפנסיה השונים.

גם הפניקס הפך בחודשים האחרונים לגוף שמאבד לקוחות יותר מאשר מגייס חדשים, אם כי בקצב נמוך יותר. בחודש יולי איבדה חברת הגמל של הפניקס לקוחות בהיקף של 224 מיליון שקל, לאחר שבחודשי מאי-יוני איבדה יחד 333 מיליון שקל. כלומר בשלושת החודשים האחרונים קופות הגמל של הפניקס איבדו לקוחות בהיקף של יותר מ-550 מיליון שקל.



בשבוע שעבר הודיעה הפניקס לאחת מהסוכנויות הגדולות בארץ, פרופיט, כי לא תעבוד איתה יותר משום שבדיקה שלה הראתה כי סוכני פרופיט החלו להוציא בהיקפים גדולים את הלקוחות שלהם מקופות הגמל שבניהול הפניקס. מדובר בצעד חריג מאוד בענף הגמל, וסביר שרשות שוק ההון תידרש לו.

חלק מהלקוחות שעזבו את אלטשולר שחם והפניקס ככל הנראה הגיעו למיטב. מיטב, עם היקף נכסים השני בגודלו בשוק, 74.5 מיליארד שקל, הפך בחודשיים האחרונים למגייס הבולט של ענף הגמל ממתחרים. בחודש יולי גייס יותר ממיליארד שקל בצורה זו, לאחר שבחודש יוני גייס 741 מיליון שקל.

ילין לפידות גייס בחודש יולי 943 מיליון שקל מהמתחרים, סכום שיא עבור החברה מאז מרץ 2017. הסכום הגבוה נובע ככל הנראה מתשואות היתר שהניבו הקופות של ילין לפידות במסלולים הכלליים. כך לדוגמה מתחילת השנה עלתה קרן ההשתלמות של ילין לפידות ביותר מ-10% במסלול הכללי, לעומת ממוצע של 7.9%.

המגייס העיקרי מתחילת השנה הוא חברת הגמל מור. מור גייסה עד כה ב-2023 יותר מ-8 מיליארד שקל, אולם בחודש יולי קצב הגיוסים ירד באופן ניכר עם גיוס של 345 מיליון שקל.

ענף הגמל מהווה את הסקטור העיקרי שבו החוסך הישראלי משקיע את כספו בטווח הבינוני-ארוך. היקף הכספים המנוהל בקופות הגמל הגיע בחודש יולי ל-703 מיליארד שקל, תוך שהוא חוצה לראשונה את גבול ה-700 מיליארד שקל בהיקף נכסים.


תגיות