אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

"הרבה משקיעים נותנים הבטחות שהם לא יכולים לעמוד מאחוריהן"

טדי ורדי, שותף מנהל ב-Insight Partners, דיבר על הדינמיקה המורכבת בין משקיעים ליזמים: "המשקיע לא צריך לנהל את החברה, אלא רק להיות שותף שלה". עוד אמר: "עשינו הרבה השקעות בתחום הסייבר וכעת אנחנו צריכים לחפש את התחום הבא ולצאת מאזור הנוחות הזה"

18.11.2021, 10:18 | מאיר אורבך

אינסייט פרטנרס (Insight Partners) היא אחת הקרנות הפעילות בישראל בתחום התוכנה עם עשרות השקעות' כמעט בכל שלב של חיי החברה והנפקות רבות בשנה האחרונה. למעשה, אינסייט הפכה להיות אחת הקרנות המשמעותיות בצמיחה של התעשייה המקומית בשנה האחרונה. במסגרת שולחן עגול שערכו מנהלים בקרן בוועידת Mind The Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי, אמר טדי ורדי, שותף מנהל ב-Insight Partners בשיחה עם ניקי פרקר, סגנית נשיא בכירה באינסייט: "הייתי מייסד של סטארט-אפ ולאחר שנרכשתי עברתי לחברה הרוכשת ומשם לקרן. כיום אני כבר ארבע שנים באינסייט. 


קראו עוד בכלכליסט:


"אינסייט קיימת 25 שנה ומשקיעים רק בתוכנה והיא אחת הגדולות בתחום בעולם. אנחנו משקיעים בכל שלב למרות שחושבים שאנחנו בשלבים מאוחרים. יש לנו מעין ארגון צל שבנוי כמו החברות, יש לנו מחלקת מכירות, מחלקת לקוחות - וכל מחלקה מנוהלת על ידי אנשים שעשו את זה ברמות הבכירות ביותר בארגונים בעבר. אנחנו רוצים לעזור לחברות לצמוח ולגדול ויש לנו את כל היכולות אצלנו בפנים לתמוך בחברות. יש לנו יכולת אסטרטגיות בתוך הקרן שמסייעת גם באירועים מרכזיים של החברות. כגון חברה שיוצאת לרכישה", אומר ורדי.

אינסייט משקיעה בישראל מזה זמן והיתה משקיעה בולטת של וויקס. "היינו מאוד פעילים בישראל בחמש השנים האחרונות", אומר ורדי. "התחלנו מוקדם בעבר בקצב איטי, כי בעבר לא היו בישראל חברות שהתאימו ובעיקר היו חברות שרצו להימכר מוקדם ולא לבנות עסקים אמיתיים. השינוי הגיע עם היזמים שרוצים ללכת את הדרך עד הסוף ואז החלטנו להיכנס בכל הכוח בישראל. ראינו הנפקות של כמה חברות שלנו כמו ווקמי, ג'ייפרוג ואחרות. אנחנו נראה האצה של חברות דומות למה שרואים כיום ונראה עוד הרבה רכישות שבהן חברות גדולות שלנו רוכשות ונראה קטגוריות חדשות ולא רק סייבר. 

טדי ורדי, אינסייט פרטנרס. "היינו מאוד פעילים בישראל בחמש השנים האחרונות", צילום: תומריקו טדי ורדי, אינסייט פרטנרס. "היינו מאוד פעילים בישראל בחמש השנים האחרונות" | צילום: תומריקו טדי ורדי, אינסייט פרטנרס. "היינו מאוד פעילים בישראל בחמש השנים האחרונות", צילום: תומריקו


"מגפת הקורונה הפחידה אותנו בהתחלה אבל מהר מאוד הבנו שיש האצה", אומרת ניקי פרקר, סגנית נשיא Insight Partners, בהמשך לדבריו של ורדי. בהתייחסו למגפת הקורונה והשפעתה על עולם ההשקעות, אמר ורדי כי "בקורונה למדנו להשקיע בדרך שונה ולעבוד דרך הזום ולעשות הרבה מאוד שיעורי בית וללמוד טוב יותר בגלל המגבלה של לפגוש את היזם וזה שינה את המשחק טוב עבור יזמים ומשקיעים. ישראל היא מדינה קטנה כמו פינלנד שממנה באתי, ואני מכיר את המגבלות של מדינה קטנה מבחינת כמות כח אדם. עשינו הרבה השקעות בתחום הסייבר וכעת אנחנו צריכים לחפש את התחום הבא ולצאת מאזור הנוחות הזה". 

יזמים וחברות טובות מקבלים כיום הצעות ללא הפסקה של השקעות, אבל לדברי ורדי ויש לשים לב להבדלים בין כל משקיע "יש היום הרבה מאוד משקיעים והרבה מאוד כסף ומעליו יש את הערך המוסף ששונה אצל כל משקיע. יש כאלה עם ערך תפעולי מוסף רב כמונו ויש כאלה שרק נותנים כסף או תמיכה קטנה וכל אחד צריך לבחור איזה משקיע מתאים לו. יזם שלי הראה לי לאחרונה שהוא מקבל עשר הצעות השקעה ביום. הרבה משקיעים מבטיחים הרבה דברים וכל יזם צריך לוודא שאכן הבטחות אלו ניתנות ליישום, כי יש הרבה הבטחות של משקיעים שלא יושמו ולא היה הרבה מאחוריהן".

"המשקיע לא צריך לנהל את החברה, אלא רק להיות שותף שלה", אומר ורדי. "המייסדים נמצאים בתוך רכבת הרים שבהם מגיעים לגבהים עצומים אבל גם לעמקים והבנה של הדינימיקה הזו של היזמים חייבת להיות אצל משקיע טוב. משקיע צריך להיות ברגעים קשים לצד יזמים ולהראות להם שזה לא סוף העולם".

בנוגע ליזמים שיוצאים לגייס בימים אלה, אמר ורדי: "בפירמה שלנו עסקאות נעשות לא רק על ידי שותפים, אלא גם על ידי מנהלים זוטרים יותר ולא צריכים לחשוש. יזמים גם לא צריכים לחשוש לתת מספרים. אנחנו מחפשים דאטה ואם הם לא מתאימים לנו, הרי שיש סיכוי רב שחבל לבזבז את הזמן של שני הצדדים".

תגיות