אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 “גלי החום הם עוד חיזוק לצורך להשקיע בעולמות הקיימות והאנרגיה" מימין: נועה אבירם, יו"ר משותפת קרן אבירם; גיל דוידמן, מנכ”ל QD-SOL; זיו אבירם, מייסד ונשיא קרן אבירם; אריק גנאור, סמנכ"ל פיתוח עסקי QD-SOL; ליאור אטיאס, סמנכ"לית בכירה קרן אבירם; ליאור ידידיה, קו-פאונדר, סמנכ”ל מו"פ QD-SOL |

“גלי החום הם עוד חיזוק לצורך להשקיע בעולמות הקיימות והאנרגיה"

גיל דוידמן, מנכ"ל QD-SOL הישראלית שזכתה במקום הראשון ב־Aviram Awards, מסביר ש"חברות כמונו באות לפתור בעיה מהותית"

06.08.2023, 09:59 | אנדרה טבקוף

כמעט שלושה חודשים חלפו מאז זכתה חברת QD—SOL הישראלית במקום הראשון בתחרות Aviram Awards ובחברה מתחילים להרגיש את רוחות הזכייה. בחברה, שעוסקת בייצור מימן ירוק, אומרים שבתקופה האחרונה היא זכתה במענקים ממשרד האנרגיה ומרשות החדשנות שנאמדים במיליון דולר וגם זרם ההשקעות גדל לאחר הזכייה.

על פניו, תחום האקלים־טק מצליח לחמוק בינתיים מהסנטימנט השלילי שנראה כעת בקרב משקיעים בהייטק הישראלי, בעקבות הזינוק בריביות בעולם וההפיכה המשטרית בארץ. "אני לא רואה את זה", מסביר מנכ"ל החברה גיל דוידמן. "אנחנו מייצגים תחום מסוים שהוא שוק של מימן ירוק, של אנרגיה נקייה, וזאת הצורה שמסתכלים עלינו — מאוד מקצועית. עובדה שנכנסו השקעות וקיבלנו מענקים בתקופה הזאת. אני יזם כבר 12 שנה ואני לא זוכר תקופות שלא היו בהן ירידות ועליות. מי שטוב יצליח".

לפי נתונים שפרסמה חברת הייעוץ מקינזי במרץ השנה, השקעות עסקיות בתחום האקלים יותר מהכפילו את עצמן בין השנים 2019 ו־2022, מכ־75 מיליארד דולר לכ־196 מיליארד דולר. יתר על כן, בעוד ההשקעות הכלליות בהייטקבשנת 2022 ירדו ב־24%, שמר שוק האקלים־טק על יציבות ואף צמח ב־6.6%.

ההשקעות באקלים־טק יחסית יציבות ליתר ההשקעות בהייטק.

"עולמות הקיימות והאנרגיה הם 20%-15% מההשקעות האלה. גלי החום שעברנו בתקופה האחרונה הם עוד חיזוק להבנה שצריכים להשקיע בעולמות הקיימות והאנרגיה. חברות כמו שלנו באות לפתור בעיה שהיא מהותית. שוק המימן קיים, הוא לא עתידי והוא רק גדל. בגלל זה אני חושב שמשקיעים, בלי קשר לתקופה, אם הם רואים הזדמנות טובה, הם ייקחו אותה”.

משבר האקלים הוא איש השיווק הכי טוב שלך?

"שוק המימן בשנתיים האחרונות קפץ מ־130 מיליארד דולר ל־200 מיליארד דולר. זה רק מראה כמה הדרישה גדולה וזה הולך לקפוץ ליותר מ־2 טריליון דולר. כמות היזמים והשחקנים יזנק — זה ליניארי לחלוטין למצב האקלים".

QD—SOL זכתה במאי השנה במקום הראשון ב־Aviram Awards, תחרות שנתית של קרן אבירם בשיתוף מגזין “פורבס” לסטארט־אפים ויזמים מהמזרח התיכון וצפון אפריקה, שפועלים למען מה שהוגדר "שיפור מציאות החיים לטובה באמצעות עסקים, חדשנות וטכנולוגיה". המיזם המנצח זכה בפרס של חצי מיליון דולר, וכן בליווי מקצועי של מייסד הקרן זיו אבירם ובליווי תקשורתי של “פורבס”. "היינו עכשיו בתערוכת אקלים בלונדון", מספר דוידמן, "אני מוכרח להגיד שחלק מהקרנות שפגשו אותנו שמעו עלינו בעקבות החשיפה של הפרס. יש לנו יותר מ־40 לידים בעקבות הזכייה. כלומר האימפקט של הזכייה גדול מאוד".

החברה מפתחת טכנולוגיה לייצור "מימן ירוק". רוב המימן היום בעולם מיוצר בטכנולוגיה מזהמת של אלקטרוליזה שצורכת חשמל. QD—SOL מציעה טכנולוגיה שמנצלת את אנרגיית השמש להפקת מימן ירוק ממים באמצעות נאנו־חלקיקים — ללא צורך בחשמל.

"אנחנו שחקן ייחודי בתחום המימן הירוק”, אומר דוידמן. “בדרך כלל מדברים על יצירת מימן באמצעות חשמל בצורת אלקטרוליזה, אנחנו עושים תהליך שנקרא פוטוקטליזה, כלומר פירוק שנמצא על הפאנל באמצעות חלקיקים ובאמצעות השמש". הוא מסביר שהמוצר של החברה לא צריך גריד חשמלי בשביל ליצר מימן, רק קרני שמש. כל פאנל הוא סוג של ריאקטור מימן בפני עצמו. היתרון הגדול של השיטה שלה ם הוא שאפשר לייצר את המימן בכל מקום.

מנוע הצמיחה העיקרי היום לביקוש למימן הוא שוק הדישון. "היום יש מחסור אדיר בדישון וכמה שתביא יותר מימן — ייקחו. ישנה גם תעשיית הפלדה, למשל, ומדברים על אוניות ומשאיות ותחבורה ועוד המון אפיקים שיעברו למימן", הוא מסכם.



תגיות