אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סם אלטמן: "דואג שעשיתי משהו ממש גרוע עם השקת ChatGPT" סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI | צילום: AFP

סם אלטמן: "דואג שעשיתי משהו ממש גרוע עם השקת ChatGPT"

מנכ"ל OpenAI הגיע לביקור בהודו ונועד עם ראש הממשלה מודי; בריאיון לתקשורת המקומית הביע דאגה מהסכנות הגלומות בבינה המלאכותית; לדבריו, החשש הוא ש"אולי יש משהו קשה ומורכב" שהצוות שלו פספס כשפיתח את הצ'טבוט

09.06.2023, 16:55 | חדשות חוץ

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, שפיתחה את הצ'טבוט מבוסס הבינה המלאכותית ChatGPT, שביקר השבוע בישראל, המשיך במסעו ונמצא כעת בהודו. אתמול (ה') הוא נפגש עם ראש הממשלה נרנדרה מודי.

"שיחה מעולה עם מודי שבה דנו באקוסיסטם הטכנולוגי המדהים של הודו, וכיצד המדינה יכולה להרוויח מבינה מלאכותית", צייץ לאחר הפגישה לצד תמונה של שניהם. "מאוד נהניתי מכל הפגישות שלי עם אנשים בהודו". מודי הגיב בציוץ משל עצמו על הפגישה: "תודה על השיחה מאירת העיניים. הפוטנציאל של בינה מלאכותית להעצים את האקוסיסטם הטכנולוגי של הודו הוא בהחלט עצום. אנחנו מברכים על כל שיתופי הפעולה שיכולים להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית שלנו להעצמת האזרחים".


עם זאת בריאיון שהעניק לכלי התקשורת במדינה הודה אלטמן כי הוא מודאג מהסכנות של כלי הבינה המלאכותית שהחברה שלו פיתחה. לדבריו, הוא דואג שעשה "משהו ממש גרוע" ביצירת ChatGPT. "הדבר שהכי מקשה עליי לישון הוא הרעיון ההיפותטי שכבר עשינו משהו רע בזה שהשקנו את ChatGPT", אמר באירוע ביום רביעי. הוא הוסיף כי החשש הוא ש"אולי יש משהו קשה ומורכב" שהצוות שלו פספס כשפיתח את הצ'טבוט.

אלטמן נשאל אם לדעתו בינה מלאכותית מחייבת רגולציה זהה לזו שיש סביב פיתוח אנרגיה אטומית, והוא השיב כי צריכה להיות מערכת טובה יותר לפיקוח על התהליך, אולם הוסיף כי לדעתו הפיקוח צריך להיות בעיקר על החברות הגדולות ושצריך לאפשר לחברות קטנות ולסטארט-אפים לפעול בלי רגולציה כדי שיוכלו לשגשג. "הרגולציה היחידה שקראנו לה היא על אנשים כמונו או גדולים יותר", הסביר.

אלטמן נמנה עם מאות בכירים בתעשיית הטכנולוגיה שעובדים בתחום הבינה המלאכותית, שחתמו מוקדם יותר החודש על הצהרה לפיה "בלימת הסיכון של היכחדות על ידי AI צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות, לצד מגיפות ומלחמות גרעיניות". ההתפתחויות האחרונות, ובהן מודלי שפה גדולים שמשמשים ב-ChatGPT ובצ'טבוטים אחרים, כמו בארד של גוגל וארני של ענקית הטכנולוגיה הסיני באידו, העלו את החשש שהבינה המלאכותית עשויה בקרוב לשמש להפצת מידע שגוי ותעמולה, בנוסף לכך שתחסל מיליוני עבודות צווארון לבן.

תגיות