אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר מתרכך: ייקור האגרות לרשות שוק ההון עשוי להצטמצם מ"מ ראש רשות שוק ההון, עמית גל | צילום: מארק קניימן, לע"מ

האוצר מתרכך: ייקור האגרות לרשות שוק ההון עשוי להצטמצם

משרד האוצר ריכך את נוסח החלטת הממשלה על העלאת האגרות שגופים מפוקחים משלמים לרשות שוק ההון. הנוסח החדש מעניק לסמוטריץ' מרחב תמרון, כך שבפועל ייתכן ולא יתבצע כל שינוי. גם הצעת החוק שתאפשר לרשות המסים לעקוב אחר חשבונות בנק ירדה מהפרק

16.01.2024, 21:06 | שקד גרין, עירית אבישר

משרד האוצר ריכך את נוסח החלטת הממשלה על העלאת האגרות שגופים מפוקחים משלמים לרשות שוק ההון. בטיוטת ההחלטה צוין כי "בכוונת האוצר להביא את התיקונים לאישור ועדת הכספים של הכנסת בתוך 90 ימים", ובנוסח הסופי צוין: ששר האוצר "ישקול להביאם לאישור ועדת הכספים". בכך למעשה ההחלטה מעניקה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' מרחב תמרון, כך שבפועל ייתכן ולא יתבצע כל שינוי.

ב־2022 גבתה הרשות מגופיה המפוקחים 22.5 מיליון שקל, זאת בהשוואה ל־190 מיליון שקל ברשות לני"ע. באוצר רצו לעדכן בתוך שלושה חודשים מאישור התקציב את סכומי האגרות, כך שהסכום השנתי הכולל שלהן יגדל ב־60 מיליון שקל לפחות, כלומר כמעט פי ארבעה מהיקפן הנוכחי.

מדובר במהלך שנועד לחסוך הוצאות למדינה ולא להגדיל את תקציב רשות שוק ההון, שכן נקבע כי במקביל להעלאת האגרות, יופחת מ־2025 התקציב שהמדינה מעבירה לרשות.

צעד אחר שבוטל לחלוטין הוא הצעת החוק שתאפשר לרשות המסים לקבל מידע על החשבונות הפיננסיים של לקוחות עסקיים ופרטיים. כיום יכולה רשות המסים לקבל מידע על פעולות בחשבונות של עסק או אדם רק אם יש לה חשדות ספציפיים נגדו, ובאישור ביהמ"ש.

מדובר בפעם הרביעית שהאוצר מנסה ונכשל לאשר את החוק, שלפי הערכות יגדיל את הכנסות המדינה בכ־250 מיליון שקל. הסיבה לכישלון: התנגדות משרד המשפטים, שטוען לפגיעה בפרטיות.

תגיות