אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנה זה בא? אפל בוחנת שמות למשקפי המציאות המעורבת שלה משקפי מציאות מדומה | צילום: בלומברג

הנה זה בא? אפל בוחנת שמות למשקפי המציאות המעורבת שלה

לאחר שנים של פיתוח ואינסוף שמועות בנוגע לפיצ'רים ולמועד ההשקה, נראה שיש תזוזה בפרויקט השאפתני של אפל, שרכשה לאחרונה סימנים רשומים של שמות כמו ריאליטי פרו, ריאליטי וואן וריאלטי פרוססור. מטא, מתחרתה העיקרית בתחום, מוזמנת להתחיל לחשוש

29.08.2022, 14:52 | רפאל קאהאן

אפל רכשה סימנים רשומים של מספר שמות שכנראה מיועדים למשקפי המציאות המעורבת שלה (Mixed Reality). בין השמות: Reality One, Reality Pro ו-Reality Processor שככל הנראה מיועד למעבד או לשבב של ההתקן. אפל רשמה את השמות במדינות שונות בעולם, בהן ארה"ב, האיחוד האירופי, בריטניה, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, קוסטה ריקה, סעודיה ואורוגוואי. הרישום לא בוצע ישירות על ידה והיא השתמשה בעו''ד מקומיים בכל פעם - מהלך שהיא רגילה לבצע בניסיון להסוות את הרישומים שלה, אם כי היום כבר קשה יותר להסתיר מהלכים כאלה.

על פי הדיווח של סוכנות בלומברג אמש (א'), המשקפיים צפויים לשלב יכולות מציאות מדומה ומוגברת - כלומר לערבב את הגישות - ומכאן הכינוי "מציאות מעורבת". בתחילה העריכו שאפל תתמקד במוצר מציאות מוגברת כמו שהטמיעה באייפון ובאייפד. אבל כעת ההערכה היא שהמשקפיים יכללו גם יכולת VR מלאה. המהלך כנראה מיועד להתחרות בטכנולוגיה של מטא (פייסבוק) ומשקפי האוקולוס שלה, המיועדים בראש ובראשונה למציאות וירטואלית. בנוסף, המטאוורס - העולם הווירטואלי שענקיות הטק רוצות לדחוף לנו - מבוסס בעיקרו על מציאות מדומה ולא מוגברת, כפי שהחזון של צוקרברג הראה בפוסטים שפרסם לאחרונה.

נכון לרגע זה, לא ברור אם השמות הללו אכן ישמשו את אפל בעתיד או שהיא רק מנסה לחסום אותם ממתחרים פוטנציאליים. מה שבטוח זה שכרגע הם עדיין לא אושרו עבורה. מוקדם יותר השנה היא גם רשמה את realityOS - ככל הנראה כינוי עבור מערכת ההפעלה המיועדת להפעיל את המשקפיים ואת הסביבה הווירטואלית שלה. אפל השתמשה בחברת קש בשם Immersive Health Solutions LLC כדי לרשום את השמות, שהיא עצמה מוחזקת על ידי חברת קש אחרת המאוגדת בדלוור - מדינת רישום חברות ההייטק העיקרית בארה"ב.

מארק צוקרברג. לא רואה בעיניים, צילום: בלומברג מארק צוקרברג. לא רואה בעיניים | צילום: בלומברג מארק צוקרברג. לא רואה בעיניים, צילום: בלומברג

השם של חברת הקש עשוי להעיד אולי על הכיוון של אפל בתחום: רבים מעריכים שעולם הבריאות הדיגיטלית יהווה את השוק העיקרי למוצרי VR בשנים הראשונות. מדובר בשוק שלו שימושים רבים במוצרים כאלה - החל מהכשרה של מנתחים, דרך ביצוע ניתוחים בשלט רחוק וכלה בפגישות עם מטפלים ורופאים מרחוק.

בינתיים, לפי הערכות קודמות אפל לא צפויה להשיק את המשקפיים לפני סוף 2023, אבל הפיתוח שלהם נתקל בלא מעט קשיים: חיישני צילום בעייתיים, פיתוח תוכנה איטית ובעיות התחממות. ואולם, אם החברה תצליח לפתור את כל הבעיות, סוף שנה הבאה נראה כיעד סביר - במיוחד נוכח העובדה שמדובר במוצר שנמצא בפיתוח כבר מספר שנים.

הדגם הראשון של המשקפיים מיועד ככל הנראה לשוק המקצועי - ומכאן הכינוי פרו, השמור לדגמי הפרימיום המקצועיים של כל מוצר שלה. One הוא כינוי שבדרך כלל מיועד לחבילות התוכנה או לאפליקציות. הדגם הראשון מכונה כרגע N301 בנומנקלטורה הפנימית של אפל וישנם עוד שני דגמים, N602, שאמור להיות דגם זול יותר של משקפי ה-VR, ו-N421 שאמור להיות משקפי מציאות מוגברת (AR) קלי משקל.

המעבד של המשקפיים - אותו היא מכנה כאמור Reality Processor - מבוסס ככל הנראה על שבב ה-M2 של מחשבי המקבוק ויגובה ב-16 גיגה-בייט זיכרון פעולה. בחברה מייעדים את המשקפיים לשימוש ככלי תקשורת עם תמיכה בפייסטיים, לניווט דרך מפות, לצריכת מדיה וגיימינג, וכמובן, לניטור בריאות.

למרות הכל, מטא מתקדמת הרבה יותר בפיתוח של משקפי ה-VR שלה מאשר אפל, דגם הקווסט פרו שלה יושק באוקטובר הקרוב עם תמיכה במעקב אחר תנועות עיניים וגוף ועקיבה דרך המבט. במקביל גם סמסונג כבר חשפה בעקיפין שהיא מפתחת משקפי VR משלה - החברה אמנם חיסלה את התמיכה ביכולות ה-AR של מכשיריה דרך ממשק התוכנה של גוגל - אבל היא בהחלט עובדת במרץ על דגם VR משלה. ולקינוח, גם גוגל מתכננת להיכנס לתחום ולה יש כבר ניסיון רב עם משקפי גוגל מתחילת העשור הקודם, מה שמבטיח לנו קרב מאוד מעניין על תחום שבכלל לא בטוח שיעניין את הקהל הרחב לפחות בשנים הראשונות.


תגיות