הממשלה אישרה פה אחד את מינויה של גלי בהרב מיארה ליועמ"שית
עו"ד גלי בהרב-מיארה תחליף את אביחי מנדלבליט שהשלים כהונה של 6 שנים ותהיה האשה הראשונה המכהנת בתפקיד. סער: "צריך מישהו מחוץ למערכת, היא הכי מנוסה וכשירה מכולם". הנושא הראשון שממתין לה היא הטיפול בפרשת המשטרה ו-NSO שחשף כלכליסט
הממשלה אישרה היום פה אחד את מינויה של עו"ד גלי בהרב מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה (יועמ"שית), על פי הצעתו של שר המשפטים גדעון סער. בהרב מיארה תחליף את בתפקיד את אביחי מנדלבליט שסיים כהונה של 6 שנים, וכבר פרש לפני שבוע.
קראו עוד בכלכליסט:
עמה הוצגו לשרים שני מועמדים נוספים שנבחרו על ידי ועדת האיתור - המשנה ליועמ"ש רועי שיינדורף והיועץ המשפטי למערכת הביטחון איתי אופיר - אולם כמועמדת של שר המשפטים גדעון סער זכתה בהרב-מיארה לתמיכתם של שאר חברי הממשלה, והיא תהיה האישה הראשונה המכהנת בתפקיד מאז קום המדינה.
בהרב-מיארה כיהנה בעבר במשך שמונה שנים כפרקליטת מחוז תל אביב (אזרחי), הפרקליטות האזרחית הגדולה בארץ, המונה כ-200 עובדים ובהם כ-130 עורכי דין. מאז פרישתה שימשה יועצת במשרד עורכי הדין "תדמור ושות'".
ועדת האיתור, בראשות השופט העליון בדימוס אשר גרוניס, המליצה על 3 מועמדים - ד"ר רועי שיינדורף, עו"ד איתי אופיר ועו"ד גלי בהרב-מיארה, אך היה ברור מלכתחילה כי בהרב-מיארה היא המועמדת המועדפת על שר המשפטים והוא אף הציג אותה ככזאת בישיבת הממשלה. לדבריו, היא המועמדת "הטובה, הכשירה והמנוסה מכולם".
יו"ר ועדת האיתור, השופט גרוניס, התנגד לבחירתה של בהרב מיארה, אך נשאר במיעוט בדעתו זו. גרוניס התנגד כי לטעמו היא חסרה את הניסיון ההכרחי בשני התחומים החשובים ביותר בעבודת היועץ: המשפט הציבורי (חוקתי ומנהלי) והמשפט הפלילי.
ש לציין, כי בחירת היועץ המשפטי לממשלה הבא מתבצעת על רקע כוונתו של סער לפצל את מוסד היועמ"ש בין מתן ייעוץ משפטי לממשלה ולמוסדות ציבוריים, לבין מי שיעמוד בראש התביעה הכללית. כל מועמד לתפקיד ידע טרם ההתמודדות שהוא צפוי לעבוד עם סער על הפיצול ועל החקיקה שתלווה לכך.
אחת ההערכות היא שבהרב-מיארה תחלץ עצמה מההתנגשות אם יפוצל התפקיד וסמכות ההעמדה לדין של ראש הממשלה ובכירי הפוליטיקאים תעבור לפרקליט המדינה. זו ההצעה של היועמ"ש לשעבר והשופט העליון יצחק זמיר.
נראה כי הנושא הראשון שיגיע אל שולחנה של היועמ"שית החדשה הוא הטיפול בפרשת המשטרה והשימוש הבלתי חוקי שהיא עושה בתוכנת פגסוס של NSO. על פי תחקיר כלכליסט עשתה המשטרה שימוש נרחב בתוכנה, ללא צו שופט, ושאבה מידע מטלפונים של מנכ"לים במשרדי הממשלה, פעילי מחאות ציבוריות, ראשי ערים, אנשי עסקים, עיתונאים ובנו של ראש הממשלה לשעבר, אבנר נתניהו.