אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת "האופה מבגדד" הגישה בקשה להקפאת הליכים; צברה חוב של 62 מיליון שקל סניף של קבוצת שיפון בעלת "האופה מבגדד" | צילום: אוראל כהן

פרסום ראשון

רשת "האופה מבגדד" הגישה בקשה להקפאת הליכים; צברה חוב של 62 מיליון שקל

קבוצת שיפון שרכשה רק לפני כשנה את המותג "האופה מבגדד" נקלעה לחובות של כ-62 מיליון שקל לטענתה בשל הרכישה, ובשל קשיים אחרים כגון התאמת כשרויות והקורונה, פנתה לביהמ"ש המחוזי בירושלים למנות לה נאמן לשיקום; הרשת מעסיקה כ-300 עובדים ומפעילה 13 סניפים בבעלות ו-7 סניפים בזכיינות

18.05.2023, 13:17 | ליטל דוברוביצקי

רשת המאפיות קבוצת שיפון, בעלת המותג הידוע "האופה מבגדד", הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לצו הקפאת הליכים ומינוי נאמן לרשת. זאת לאחר שצברה חובות של כ-62 מיליון שקל.

הקבוצה הינה אשכול חברות ותיק, הפועלות בענף המזון וברשותן רשת מאפיות. הרשת מעסיקה כ-300 עובדים, יש בבעלותה שלושה עשר סניפים ברחבי הארץ ושבעה סניפים בזכיינות, חלקם תחת המותג המוכר "האופה מבגדד", והיא מספקת מוצרים גם למוסדות ולחברת וולט. יש להדגיש כי הסניפים תחת זכיינות לא קשורים לבקשה ואינם מצויים בקשיים.

בעלות השליטה בקבוצת שיפון (שרכשה את רשת האופה מבגדד) הן נעמה ימין ושרלי אלון. הבקשה הוגשה על ידי החברות מאפיית ש.י.פ.ו.ן. פלוס השקעות, מאפיית שיפון שיר ומאפיית שיפון פלוס.

במסגרת הבקשה שהגישה הרשת באמצעות עוה"ד נדב לב ואביחי אליהו ממשרד נדב לב נטען כי "לאחרונה, קבוצת החברות נקלעה לקשיים תזרימים קשים כאשר המערכת הבנקאית החלה בהחזרת שיקים של החברות וספקיהן של החברות צמצמו במידה רבה את היקפי האשראי... יובהר, כי בקשה זו מוגשת בבהילות, בין היתר, מתוך אחריות החברות ובעלי המניות כלפי לקוחותיה, ספקיה ועובדיה, שכן, עיסוקה המרכזי של החברה הוא בהפעלת רשת מאפיות הפועלת ברחבי הארץ, ובפרט לקוחותיה באזור יו"ש להם משמשת החברה כמאפיה אזורית מרחבית המעניקה שירות לכלל תושביו, כמו גם דאגה לעובדי החברה ובני משפחתם אשר פעילות החברה היא מטה לחמם. בעלות המניות והנהלת החברה, הגיעו למסקנה, כי בשל הגירעון המצטבר ונוכח מצב הדברים והקושי התזרימי, החברות אינן יכולות להמשיך עוד בפעילות עסקית רגילה והן נזקקות לעזרתו של בית המשפט כדי לנסות להביא לשיקומן, באמצעות מינויו של נאמן זמני".

סיפורה של קבוצת החברות מתחיל עוד בשנת 1999. אז, טרם הקמת החברות, הוקמה מאפיית שיפון כעסק משפחתי קטן ביישוב אדם שיועד לתושבי היישוב. לאורך השנים העסק גדל וכיום, מצוין במסגרת הבקשה, כי הרשת מפעילה מפעלים באיזור התעשייה שער בנימין ובפתח תקווה, ומשם מספקת מוצרי מאפה למוקדי מכירות בבעלות הקבוצה ולזכיינים שונים (שלא קשורים לבקשה שהוגשה -ל.ד), חלקם תחת המותג "האופה מבגדד" וחלקם תחת המותג "מאפית שיפון" ועוד.

עוד נטען כי היקף הפעילות השנתי של החברות הינו כ-100 מיליון שקל לשנה. בבקשה נטען כי לאחרונה הגיעה הנהלת הקבוצה למסקנה שעדיף לרכוש מותג מקומי מאשר להשקיע משאבים רבים במטרה להחדיר את הרשת למרכז. לאור כך, ניהלה הקבוצה מו"מ עם רשת קבוצת חברות אחרת, המפעילה מאפיות ובתי קפה מוכרת באזור מרכז הארץ, תחת השם המסחרי "האופה מבגדד".

ביולי 2022 רכשה הקבוצה מלוא הפעילות של האופה מבגדד, ציוד, מכונות, מלאים, שמות מסחריים, בתמורה לסך כולל של 32 מיליון שקל. נטען כי "עסקת רכישת רשת האופה מבגדד הובילה לקשיים לא צפויים והיוותה אתגר משמעותי ביותר עבור קבוצת החברות, וזאת ממספר סיבות כמו עלויות לא צפויות עקב התאמת כשרויות, כשל ארגוני בניהול סניפים ועוד". כמו כן השפעות הקורונה יצרו השפעות שליליות.

עוד מודגש בבקשה כי "החברה ובעלי מניותיה מאמינים ביכולת החברה להשתקם ואף להציע תכנית לשיקום כלכלי ראויה לנושיה... החברה מפרנסת כ-300 עובדים (רובם עובדי כפיים קשיי יום) וחשוב לשמר את מטה לחמם. בנוסף לקוחות החברה תלויים בשירותים אשר מספקת החברה, ועלול להיגרם נזק בלתי הפיך ללקוחות באופן מידי ככל שהחברה תפסיק פעילותה. גם בראייה ארוכת טווח ישנו חשש משמעותי כי קריסת הקבוצה תביא לפגיעה בצרכים – ופגיעה בשוק התחרותי נוכח היותה גורם משמעותי בשוק המאפיות", נטען בבקשה. עוד עולה כי בעלות השליטה הזרימו לקבוצה בחודשים האחרונים סך של 1.5 מיליון שקל ממקורות משפחתיים.


עו"ד נדב לב, צילום:עמית שעל עו"ד נדב לב | צילום:עמית שעל עו"ד נדב לב, צילום:עמית שעל


מהבקשה עולה כי החברה שילמה את שכר העבודה לחודש אפריל 2023 לעובדי החברה. עם זאת, אין באפשרותה של החברה לשלם את שכר העובדים כולם מתחילת חודש מאי.

לצורך פעילותה העסקית נטלו החברות הלוואה מ"מגדלור - קרן השקעות בעסקים 2", המיוצגת על ידי עו"ד רונן מטרי, כאשר נטען כי להבטחת החוב ניתן למגדלור שעבודים וכן בטוחות נוספות להבטחת החוב כלפיה בסך 36 מיליון שקל. כמו כן לרשת חוב למערכת הבנקאית וגופים חוץ בנקאיים בגובה של כ-3.5 מיליון שקל וחובות לספקים שונים בהיקף מוערך של כ-12 מיליון שקל.

תגיות