אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כפר הנופש ורד הגליל משתדרג עם מלון בוטיק הדמיה של חדר במלון הבוטיק שייפתח בוורד הגליל. עם השתלבות בנוף ובלי לכרות את החורש הטבעי | הדמיה : סטודיו בונסאי

כפר הנופש ורד הגליל משתדרג עם מלון בוטיק

כפר הנופש, שבמשך שנים שימש אתר תיירות יפה, זול וקצת זרוק, משנה את פניו עם מלון בוטיק של 75 יחידות מפוארות, כולל בריכות פרטיות ומתחם גלמפינג בעיצוב אדריכל הצמרת פיצו קדם. "נשמר נגישות לקהלים שונים", מבטיחים היזמים

16.08.2023, 07:02 | אביטל ברוידא

שישים שנה אחרי שעלה על הקרקע, כפר הנופש ורד הגליל עומד לשנות את פניו. מה שהתחיל כחווה חקלאית של בני הזוג יונה ויהודה אבני, יהפוך בסוף 2026 למלון בוטיק עם 75 יחידות נופש פרטיות, בעיצובו של האדריכל פיצו קדם יחד עם פייגין אדריכלים.

ורד הגליל, מתברר, נוסד כמעט במקרה. יהודה אבני היה בחור יהודי משיקגו, שציונות לא היתה כלל באג'נדה שלו. במלחמת העולם השנייה לחם באירופה ובסופה נשלח מטעם הצבא ללימודים בשוויץ ושם השתנה מסלול חייו. בשוויץ פגש בחור שהתנדב בארץ במלחמת השחרור, וממנו שמע כמה זקוקים שם למתנדבים. כשהגיע בתום מלחמת השחרור, נשלח להקים את קיבוץ גשר הזיו, משם עבר לקיבוץ חצרים בו פגש את יונה, אחות במקצועה. לאחר שנישאו, נולדו להם שני ילדים, יערה ורענן, והם עברו גלגולים בארץ ובאמריקה עד ששבו לישראל עם חלום לחבר בין אהבתם לסוסים, לעבודת אדמה ולאנשים.

בתחילת שנות ה־60 מצאו בסיוע הקרן הקיימת לישראל חלקת אדמה על הכביש הישן שעלה מטבריה לראש פינה — גבעה עם שני עצים המשקיפה לכנרת. המשפחה עברה להתגורר בראש פינה, שם נולד בן הזקונים גיורא. יונה ניהלה את בית הספר לאחיות בצפת ויהודה החל במלאכת בניית החווה. "בהתחלה הם גידלו בחווה ורדים", מספרת הבת הבכורה יערה. "בהמשך שתלו בוסתן ונבנתה חוות הסוסים עם מועדון רוכבים, שהפך גם למסעדה בסגנון דיינר אמריקאי. העבודה כללה גם גיוס משקיעים, ואחד מהם היה מועדון הים התיכון שבנה במקום ארבעה בונגלוס והביא מטיילים. היינו עושים להם טיולי רכיבה של יומיים מהחווה עד לאכזיב".


יהודה ויונה אבני, מייסדי ורד הגליל. ביקשו לתת צביון משפחתי לכפר הנופש, צילום: אדיבות המשפחה יהודה ויונה אבני, מייסדי ורד הגליל. ביקשו לתת צביון משפחתי לכפר הנופש | צילום: אדיבות המשפחה יהודה ויונה אבני, מייסדי ורד הגליל. ביקשו לתת צביון משפחתי לכפר הנופש, צילום: אדיבות המשפחה

ב־1965 עברה המשפחה להתגורר בחווה. "בהתחלה היה לנו חדר אחד בגודל 30 מ"ר בלי שירותים ומקלחת, ובקיץ היינו ישנים על גג", נזכרת יערה. עם השנים התגייסה המשפחה כולה לעבוד במקום. האם היתה אחראית על ניהול המסעדה והכספים, ושלושת הילדים, שכבר היו בני נוער, עבדו בתפעול השוטף של החווה. אז החלו לבנות גם יחידות אירוח, מאבן בזלת מקומית ועץ. הבעלות על המקום הוסדרה והוא פוצל לשניים: נחלה חקלאית ונחלה תיירותית. על הנחלה החקלאית גרה עד היום אם המשפחה ולצדה נבנה בית למשפחתה של יערה. על הנחלה התיירותית יש כיום 30 בקתות עץ, פשוטות ונעימות, עם נוף נפלא ובמחירים נגישים.

יהודה אבני נפטר ב־2012 בגיל 86. עד סוף ימיו, מספרת בתו, המשיך לנהל את עובדיו שליוו אותו שנים רבות. "החווה היא הבית שלנו, אך בשלב מסוים הבנו שגם אנחנו מתבגרים ואין לנו כוחות וכספים להמשיך ולפתח את המקום, אז החלטנו ביחד שהדבר הכי נכון יהיה להעביר את הדגל", מסבירה יערה. לאחר שעמדה זמן רב למכירה, לפני כשנתיים נרכש החלק התיירותי של החווה, 48 דונם, על ידי קבוצת משקיעים בראשות משפחת מורד. לאחרונה חתמה הקבוצה על הסכם עם “ישראל קנדה מלונאות", שתשכור ממנה את המתחם ותפעיל בו את מלון הבוטיק החדש, ואת מתחם הגלמפינג שיוקם לצדו.

"כשהגעתי לכאן התאהבתי במקום ובפוטנציאל שלו", מספרת נירית מורד, נציגת הקבוצה. "הבנו שיש כאן משהו מיוחד, שצריך לשמר עם נגישות לקהלים שונים. מכאן נולד הרעיון לפצל את כפר הנופש לשני חלקים נפרדים: מלון בוטיק בצד אחד ואוהלי גלמפינג בצד השני".

המתחם מחולק גם היום לשני חלקים שביניהם עובר כביש. בצדו הדרומי ייהרסו כליל 19 בקתות ובמקומן יוקם מלון בוטיק, בעיצובו של האדריכל פיצו קדם. אלה 75 יחידות נופש צמודות קרקע בגודל 55 מ"ר כל אחת, עם בריכה פרטית, שיתפרסו על פני 24 דונם של חורש קיים. לצדן יוקם מבנה מרכזי עם לובי, ספא, מסעדה ובריכה ראשית שתפנה לנוף. בצד הצפוני של המתחם, 11 הבקתות הקיימות יעברו שיפוץ, "כדי לשמר משהו מהאיכויות המקוריות של המקום, אבל גם להתאים אותן לרמה יותר עכשווית וגבוהה", מסבירה מורד. ואליהן יתווסף מתחם אוהלי גלמפינג, לחופשה משפחתית נגישה יותר.

הקו שהנחה את האדריכלים בתכנון מלון הבוטיק הוא הטמעת יחידות הנופש החדשות בתוך הנוף המקומי. העצים הקיימים יישארו במקומם והיחידות החדשות ישובצו ביניהם, על מורד הגבעה, כך שמכל החדרים יהיה מבט פתוח אל נוף הכנרת. המבנים הריבועיים בעלי הגג השטוח יהיו רובם בני קומה אחת, כדי לא לבלוט מעל צמרות העצים, והם יחופו באבן מקומית. עם החומר המקומי ישתלבו משטחי בטון ומפתחי זכוכית גדולים, שיעמעמו את הגבול בין הפנים לחורש שבחוץ. הכוונה היא ליצור נראות נקייה ומינימליסטית. "הרעיון הוא לייצר מקום שלא בולט אלא משתלב בנוף הטבעי, במרקם ובקונטקסט של המקום", אומר קדם.

הנחלה החקלאית נשארת בבעלות המשפחה, וכך גם חוות הרכיבה. "אנחנו מבינים שלכפר הנופש בגלגולו החדש יהיה צביון שונה ופחות משפחתי", מסכמת יערה, "אבל היה לנו חיבור טוב עם המשקיעים ואנחנו מקווים שהדבר החדש יהיה יפה וטוב בדרכו שלו, ואנשים יוכלו להמשיך לבוא וליהנות מהנוף, מהמקום ומהסוסים".

נותר רק לתהות איך יעבוד השילוב בין גלמפינג למלון בוטיק, והאם כפר הנופש ורד הגליל, שהיה נגיש במחיריו לזוגות ומשפחות, באמת יישאר כזה או יהפוך לעוד מלון לעשירים בלבד.





תגיות