אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנכ"ל פרש ב־2019, כעת בעלי המניות יכריעו אם יקבל מענק של מיליון שקל שרון זכות | צילום: עמית שעל

המנכ"ל פרש ב־2019, כעת בעלי המניות יכריעו אם יקבל מענק של מיליון שקל

שרון זכות עזב את חברת הנדל"ן המניב רבד בעת שרשות ני"ע ניהלה הליך מינהלי נגדו ונגד החברה, ובעקבות זאת נדחה הדיון על תנאי הפרישה. ארבע שנים אחרי, המענק יובא לאישור האסיפה

25.07.2023, 06:12 | אמיר פרגר

ארבע שנים אחרי שעזב את החברה, ולאחר שהחברה עברה כבר פעמיים בין בעלי שליטה שונים, ברבד מכנסים את אסיפת בעלי המניות על מנת להחליט אם לאשר למנכ"ל לשעבר שרון זכות מענק הסתגלות ומענק מיוחד בסכום כולל של מיליון שקל.

האסיפה היתה אמורה לדון בכך כבר ב־2019 אך הליך מינהלי שרשות ניירות ערך החלה בו נגד שרון זכות ונגד החברה ובעלי השליטה דאז יגאל אהובי, הוביל לביטולו של הדיון בנושא. כעת, בעקבות הכרעה שהתקבלה בהליך המשפטי ודרישתו של זכות לקיים את ההסכם עמו, שב הנושא לסדר היום.

רבד עוסקת בנדל"ן מניב בישראל, בהפעלת בתי אבות באנגליה ובנדל"ן יזמי בישראל. זכות עזב את החברה באוקטובר 2019 לאחר שסיים כהונה של שבע שנים ומעט לאחר העברת השליטה בחברה מידיו של יגאל אהובי לקבוצה בראשות יונל כהן, איציק עוז וחברת בית הזהב, שביוני 2022 מכרה את השליטה לקבוצה בראשות רועי גיל ויהודה סייג.

סמוך לסיום כהונתו אישר דירקטוריון החברה את תנאי הפרישה של זכות שכללו מענק הסתגלות בגובה חמש משכורות ומענק מיוחד בגובה ארבע משכורות נוספות, בסכום כולל של מיליון שקל, ואישורם הסופי הועבר להכרעתה של אסיפת בעלי המניות. אולם, כמה ימים לפני כינוס האסיפה הסירה החברה את הנושא מסדר היום.

החלטתה של רבד התקבלה בעקבות בירור מינהלי שאותו החלה רשות ניירות ערך לערוך בנוגע לאחריותו של זכות כמנכ"ל החברה להפרת דיווח על ידי החברה לעניין הפרת הסדר תיחום עיסוקים על ידי בעל השליטה דאז, יגאל אהובי, בביצוע עסקה בעסקיו הפרטיים, ולהפרה הנוגעת לעניינו האישי של אהובי בהסכם שירותים שקיבלה החברה. באוגוסט 2020 הפך הבירור להליך אכיפה מינהלי ובאוקטובר 2021 הכריעה ועדת האכיפה המינהלית כי החברה, אהובי וזכות ביצעו הפרת דיווח כאשר לא הגישו דיווח מיידי במועד כשהיה עליהם לדעת שיש בכך להטעות את ציבור המשקיעים בעניין הסדר התיחום.

זכות הגיש לבית המשפט המחוזי עתירה מינהלית על ההכרעה, אך בדצמבר 2022 העתירה נדחתה והוטל עליו עיצום כספי של 70 אלף שקל. זכות ערער לבית המשפט העליון ודיון בערעור מתוכנן באפריל 2024. על אהובי, שעתירתו נדחתה כמה חודשים קודם לכן, הוטל עיצום כספי של 200 אלף שקל.

תוך כדי ההליכים פנה זכות לחברה בדרישה לאשר את קבלת המענקים. החברה סירבה לכך בטענה שמפאת צו איסור פרסום, שהוטל על הפרשה לבקשתו של אהובי, היא מנועה מלהביא את אישור תשלום המענקים לאישור האסיפה.

משהתקבל פסק דינו של בית המשפט המחוזי הוסר צו איסור הפרסום, ובמהלך 2023 דנה ועדת התגמול של החברה בסוגיה כמה פעמים. ביוני אישר הדירקטוריון את המלצתה להעביר את ההכרעה בנושא לאסיפת בעלי המניות.

בזימון לאסיפה הדירקטוריון לא פירט את עמדתו בנוגע להחלטה, אך נראה כי אינו תומך נלהב בהענקת התגמולים, שכן דאג לפרט את הנזקים שנגרמו לרבד מהפרשה, כולל עיצום כספי של חצי מיליון שקל שהוטל על החברה, לצד שכר טרחה לעורכי דין והעסקת בודק חיצוני בעלות של 290 אלף שקל ונזקים עקיפים שונים.

הדירקטוריון אף הדגיש כי לא דן ולא אישר מחדש את תנאי הפרישה של זכות, מכיוון שאלו כבר אושרו ב־2019.

תגיות