אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס סייבר 2022

"כדי להתקדם לשלב הבא, חברה צריכה כישורים שלומדים בעולם האמיתי, לא רק ב-8200"

כך אמר אמיתי רצון, מייסד ומנכ"ל יוניקורן הסייבר הישראלי פנטרה, בכנס הסייבר של כלכליסט: "לדעת איך לוקחים את החברה ממוצר מגניב שעושה משהו אמיתי לעולם הגדול - זה לא קשור לצבא, אלא לניסיון של עבודה בשוחות ובעולם האמיתי"

26.01.2022, 12:28 | עומר כביר

 "היום, כדי להתקדם לשלב הבא, חברה צריכה כישורים שלומדים בעבודה בעולם האמיתי, לא רק ב-8200" – כך אמר אמיתי רצון, מייסד ומנכ"ל יוניקורן הסייבר הישראלי פנטרה (Pentera), בכנס הסייבר של כלכליסט. 

קראו עוד בכלכליסט:

רצון, שבניגוד לתבנית המקובלת בקרב מייסדי חברות סייבר לא הגיע מ-8200 או יחידות דומות, הסביר בשיחה עם כותב שורות אלו למה הניסיון שלו כל כך חשוב לחברות כמו פנטרה. "יש לי המון כבוד למייסדי חברות סייבר יוצאי 8200 ויחידות טכנולוגיות אחרות בצבא", הוא אמר. "הידע שהם מביאים הוא לא יסולא בפז, הוא נחוץ והכרחי. מאוד חשוב להצלחת התעשייה. המקרה הספציפי שלי מיוחד. הגעתי לחברה כשעוד פעלה במוד חשאי, ממש בהתחלה כמנכ"ל מבחוץ. חברתי לאריק ליברזון שהוא היזם הטכנולוגי שעונה לשטאנץ המוכר יותר, שהגיע מחיל תקשוב עם המון עומק בסייבר הגנתי והתקפי".

 אמיתי רצון, צילום: אולפן כלכליסט אמיתי רצון | צילום: אולפן כלכליסט  אמיתי רצון, צילום: אולפן כלכליסט

"מה שאני מביא לשולחן זה מוצר קרדינלי כדי שחברה שתצליח, צריך לדעת איך לוקחים את החברה ממוצר מגניב שעושה משהו אמיתי לעולם הגדול. איך בונים ארגוני מכירות גלובליים, איך מגיעים מאפס למיליארד דולר בשלוש שנים. את כל הדבר הזה לא לומדים ביחידות הטכנולוגיות בצבא, הוא לא קשור לצבא, הוא קשור לניסיון אמיתי של עבודה בשוחות ובעולם האמיתי.

הייתי מנהל מכירות בעברי המון שנים, והרקע של ניהול מערכי מכירות ושיווק גלובליים, בקנה מידה של חברה, הוא חשוב יותר ורלוונטי יותר מאשר ידע טכנולוגי. הידע חשוב להתחלה, כדי שהמיזם יהיה מיזם. אבל כדי שהוא ילך קדימה, הדנ"א שנחוץ כדי שחברה תעוף לשמיים הוא קצת שונה".

רצון גם הסביר בקצרה מה עושה החברה שהוא מוביל: "פנטרה נותנת למנהל אבטחת מידע את האפשרות לענות על שאלה פשוטה אך מורכבת: עד כמה אני מוגן מהמתקפה הבאה. ואנחנו עושים את זה על דרך ההתקפה. ארגונים בעולם שמשתמשים בפנטרה ויכולים בלחיצת כפתור להעמיד את הארגון במצב שמדמה מתקפת אמת של האקרים, ובסיומו הלקוח מבין בדיוק איך רואה אותו התוקף החיצוני. זה מאפשר לתקן את שצריך תיקון, וחוזר חלילה: שוב לתקוף, שוב לתקן. יש הבנה שהנושא של אימות מתמשך הפך להיות הכרחי ב-2022".

 לגבי עתיד החברה, העריך רצון שהיא בדרך להפוך לשחקנית עצמאית ומשמעותית בתחום הסייבר. "עד לפני חמש-שבע שנים החלום הרטוב של היזמים בארץ, בסייבר, בפינטק, בתחומים אחרים, היה להגיע לאיזו מסה קריטית של מכירות ואז לצפות בכיליון עיניים שתקבל הצעה מאחד הענקים", אמר. 

"פנטרה לא נבנתה ולא פועלת כדי להמכר. זה לא החזון שלנו. אנחנו גם לדעתי כבר יקרים מדי, אז גם אם זה היה החלום זה כבר לא רלוונטי - פנטרה רוצה להמשיך להיות חברה עצמאית.  הבשורה שאנחנו מביאים גדולה כמו הבטחת הפיירוול של צ'ק פוינט ופאלו אלטו לפני 10 ו-15 שנה. אנחנו מאמינים שאנחנו נוביל קטגוריה ענקית שאין לה סוף ואין לה גבול. לכן, מכיוון שאנחנו מבינים חזון ועסק שכזה, החברות הקיימות שמשחקות במשחק מבחינתנו קטנות מדי בשביל לבלוע את הדבר שאנחנו עושים. ואנחנו נהיה אחת החברות האלו בעתיד". 

לכל כתבות כנס סייבר 2022 לחצו כאן

תגיות