אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות מחיקת הענק: האם נושי קרדיט סוויס יצליחו להציל אג"ח בשווי 17 מיליארד דולר? סניף קרדיט סוויס בברן, שוויץ | צילום: Fabrice COFFRINI / AFP

בעקבות מחיקת הענק: האם נושי קרדיט סוויס יצליחו להציל אג"ח בשווי 17 מיליארד דולר?

לאחר מחיקת הענק של איגרות החוב של קרדיט סוויס, שבוצעה במסגרת העסקה לרכישת הבנק על ידי UBS, עתרו כעת חלק ממחזיקי האג"ח לבית המשפט בשווייץ בדרישה לבטל את ההחלטה. האם העתירה, שהיא הראשונה בסדרה של צעדים משפטיים נגד העסקה, מעמידה אותה בסכנה?

21.04.2023, 19:35 | חדשות חוץ

חלק ממחזיקי איגרות החוב של בנק קרדיט סוויס השוויצרי עתרו היום (ו') לבית המשפט המנהלי בשווייץ נגד החלטתו הדרמטית של הרגולטור במדינה מהחודש שעבר לבצע מחיקת ענק של איגרות חוב של הבנק בשווי 17 מיליארד דולר - כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל". ההחלטה התקבלה במסגרת העסקה לרכישת הבנק הקורס על ידי UBS.

מחזיקי אג"ח בשווי של 4.5 מיליארד פרנק שוויצרי (כ-5 מיליארד דולר) דורשים לבטל או לתקן את ההחלטה למחוק את איגרות החוב שלהם, כך עולה מנוסח הערעור שהגישו מחזיקי האג"ח לבית המשפט. מחזיקי האג"ח טוענים כי מחיקת איגרות החוב מהווה צעד ענישתי ולא מידתי כלפיהם, שמהווה הפרה של זכויות קניין. הגשת הערעור עלולה לערער את היציבות של העסקה לרכישת קרדיט סוויס על ידי UBS, שגרמה נזק ניכר למוניטין של שווייץ כמי ששומרת על ההון של המשקיעים בבנקים שלה.

המנצח הגדול והמפסידים הרבים מעסקת UBS-קרדיט סוויס בנק UBS ירכוש את קרדיט סוויס בסכום נמוך בחצי משווי השוק של קרדיט סוויס ביום שישי האחרון, בעסקה שתקפיץ את שווי הנכסים של UBS אך תפגע במשקיעי האג"ח בסיכון גבוה, ש-17 מיליארד דולר שלהם יימחקו חדשות חוץלכתבה המלאה

ההחלטה שהתקבלה על ידי הרשויות בשווייץ למחוק איגרות חוב מסוג Tier 1 כחלק מרכישת קרדיט סוויס ב-3.3 מיליארד דולר על ידי UBS הפתיעה את השווקים. לרוב, מי שמחזיקים במניות של בנק ייפגעו לפני שנושים יצטרכו לקחת חלק בהפסדים.

אבל המחוקק בשווייץ העניק לרגולטור הפיננסי במדינה, Finma, סמכות חירום למחוק את איגרות החוב ב-19 במרץ, היום שבו השתלטה UBS על הבנק. עם זאת, בעלי המניות של קרדיט סוויס אמורים לקבל יותר מ-3 מיליארד דולר במניות UBS עבור המניות שלהם בבנק.

מחזיקי אג"ח המגישים תביעות נגד ממשלת שווייץ טוענים כי מחיקת האג"ח לא שירתה את המטרה של החזרת קרדיט סוויס לבריאות פיננסית ופגעה באמון המשקיעים הבינלאומיים בשווייץ.

"העתירה שהגשנו הייתה הראשונה בסדרה של צעדים שננקוט כדי לבקש פיצוי עבור לקוחותינו שמהם נשללו זכויות הקניין שלהם שלא כדין", אמר ריצ'רד איסט, השותף הלונדוני של פירמת Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, משרד עורכי דין שהגיש את העתירה בשווייץ.

דובר Finma סירב להגיב לפניית "וול סטריט ג'ורנל" בנושא, וכך גם דובר רשמי מטעם קרדיט סוויס.

תגיות