אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אלו הדברים שבעלי הדירות חייבים לדעת עוד לפני בחירת היזם בהתחדשות עירונית

התנאי למימוש אידיאלי של פרויקט התחדשות עירונית הוא כאשר ידע רלוונטי ומהימן נמצא אצל בעלי הדירות עוד לפני בחירת היזם. איך עושים זאת נכון? עו"ד יעל בועז, בעלת משרד עורכי דין לייצוג בעלי דירות בפרויקטים של התחדשות עירונית, מדברת על בדיקות החובה לפני שמתחילים לחפש יזם

20.04.2023, 13:15 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


עבור בעלי דירות בפרויקט התחדשות עירונית, ידע רלוונטי ומהימן אשר הגיע לידיהם עוד לפני בחירת היזם, יכול להיות הגורם שיכריע בין פרויקט מוצלח לבין פרויקט שלא יתקדם ולא יושלם לעולם.

עו"ד יעל בועז, מתמחה בהתחדשות עירונית, דיני מקרקעין ומשפט מסחרי ואזרחי, ובעלת משרד עורכי דין לייצוג בעלי דירות בפרויקטים של התחדשות עירונית הפועל בתחום ב-16 שנה האחרונות, אומרת כי ראשית כל חשוב להתאגד אצל עורך דין שמייצג דיירים, עם עדיפות לעורך דין שמייצג רק דיירים.

שנית, חשוב לבחון לעומק את מצבת הזכויות שאפשר לקבל מהקרקע, תוך התייעצות עם שמאי, מפקח מטעם הדיירים שיכול להגדיר מה אפשר לקבל מבחינת מפרט טכני, ומשם להתקדם למכרז יזמים.

בכל הנוגע למכרז יזמים, אומרת עו"ד בועז כי מדובר בתהליך חשוב שנועד לוודא שהיזם אכן מציע את התמורה המקסימלית עבור בעלי הדירות, ושהוא נתן את ההצעה הכי טובה שהוא יכול לתת, בצורה הברורה ביותר. כאשר הידע נמצא את הדיירים, ניתן למנוע את פער הכוחות עצום שעשוי להיווצר בין הצדדים.

לדברי עו"ד בועז, ישנן שתי דרכים מרכזיות לביצוע מכרז יזמים: שאלון, או ניסוח חוזה משפטי מפורט, לרבות מפרט וערבויות, מה שחוסך זמן רב בתהליך ומונע ריבים במשא ומתן וויכוחים בין עורכי הדין.

באילו מקרים מכרז יכול להגביל את בעלי הדירות? ומהם התרחישים אותם חשוב להכניס למכרז מראש? הצטרפו אלינו לדיון המלא.

לפרטים נוספים>>

תגיות