אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כדי לזכות בחיבת הרגולטורים, משחקי מיקרוסופט יהיו זמינים בשירות הענן של אנבידיה מיקרוסופט | שאטרסטוק

גיימריסט

כדי לזכות בחיבת הרגולטורים, משחקי מיקרוסופט יהיו זמינים בשירות הענן של אנבידיה

משחקי האקסבוקס יהיו זמינים בפלטפורמת הענן של אנבידיה למשך עשר שנים. מיקרוסופט גם התחייבה להשיק בעתיד את משחקי "קול אוף דיוטי" גם לקונסולות של נינטנדו. מחוות אלה נועדו לאותת לאירופה, בריטניה וארה"ב כי רכישת אקטיוויז'ן בליזארד לא תפגע בתחרות בשוק הגיימינג

22.02.2023, 17:00 | עירד עצמון שמאייר

מיקרוסופט הודיעה אתמול (ג') על שיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה אנבידיה (Nvidia) בתחום הגיימינג: אנבידיה תארח את המשחקים מבית יצרנית האקסבוקס על פלטפורמת הגיימינג בענן שלה, GeForce Now. נשיא מיקרוסופט, בראד סמית' (Brad Smith), הכריז על כך בבריסל, בעוד החברה מנסה לשכנע את האיחוד האירופי לאשר את רכישת יצרנית המשחקים אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard). סמית' הוסיף והבטיח: "אנחנו גם נביא את כל המשחקים מבית אקטיוויז'ן בליזארד, כולל 'קול אוף דיוטי' (Call of Duty)".

הצרכנים עדיין נדרשים לרכוש את המשחקים עצמם על מנת לשחק על גבי הפלטפורמה של אנבידיה. זאת בשונה ממיקרוסופט, המציעה שירות גיימינג בענן מתחרה, xCloud. העסקה תאפשר לאנבידיה להריץ את המשחקים של מיקרוסופט בחוות השרתים שלה. עוד נכתב בהודעה כי השותפות בין החברות מניחה את דעתה של אנבידיה באשר לרכישת אקטיוויז'ן בליזארד. "על כן, אנבידיה מציעה את תמיכתה המלאה לאישור רגולטורי של העסקה".

אקטיוויז אקטיוויז'ן בליזארד | צילום: רויטרס אקטיוויז

שירותי גיימינג מבוססי ענן נועדו לפתור את הצורך בחומרה יקרה כדי להריץ משחקים חדשים ותובעניים, הדורשים לרוב מעבד גרפי חזק כדי ששחקנים יוכלו ליהנות ממשחקים ברזולוציה גבוהה ובקצב פריימים מהיר.

שירותי הענן מבצעים את כל העיבוד הגרפי בחוות שרתים מרוחקת, ומזרימים את המשחק דרך האינטרנט אל המסך, בדומה לשירותי סטרימינג דוגמת נטפליקס ודיסני פלוס. הבעיה העיקרית בטכנולוגיה כיום היא שיהוי - העיכוב בין הלחיצה על כפתור בשלט ובין הזמן שדמותו של השחקן מגיבה לפקודה על המסך.

עוד באותו יום הודיע נשיא מיקרוסופט בציוץ בטוויטר כי החברה חתמה על הסכם בן עשר שנים עם נינטנדו היפנית, לפיו מיקרוסופט תתחייב להשיק את המשחקים החדשים בסדרת "קול אוף דיוטי" לקונסולות של נינטנדו באותו יום בהם יושקו המשחקים לאקסבוקס ולפלייסטיישן.

קול אוף דיוטי מבית אקטיוויז קול אוף דיוטי מבית אקטיוויז'ן | בלומברג קול אוף דיוטי מבית אקטיוויז

הצעדים הללו נועדו לאותת לרגולטורים באירופה, ארצות הברית ובריטניה כי פניה של מיקרוסופט לשלום, וכי התחרות בשוק הגיימינג לא תיפגע אם רכישת אקטיוויז'ן בליזארד תצא לפועל. מיקרוסופט הציעה לרכוש את ענקית המשחקים האמריקאית תמורת 68.7 מיליארד דולר בינואר 2022, ועל פי ההסכם בין השתיים, העסקה אמורה להיחתם עד סוף חודש יוני הקרוב.

אולם סדרת מכשולים רגולטוריים הוצבו באחרונה, וגורל העסקה מוטל בספק יותר מאי פעם. בתחילת החודש הודיעה רשות התחרות של בריטניה כי תואיל לאשר את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן, אם יצרנית המשחקים תסכים למכור את "קול אוף דיוטי", ספינת הדגל של אקטיוויז'ן ואחת מסדרות המשחקים המצליחות ביותר בכל הזמנים.

בינואר, הניפה הנציבות האירופית דגל אדום מול העסקה של מיקרוסופט ואקטיוויז'ן והודיעה כי בכוונתה לפרסם את הסתייגויותיה מהעסקה, עליהן תצטרך מיקרוסופט לענות במטרה לקבל את אישור האיחוד האירופי. סוני ומיקרוסופט אף נפגשו אתמול עם נציגי האיחוד בדלתיים סגורות, בנוכחות אנבידיה, גוגל, EA ופדרציית מפתחי המשחקים האירופית.

ארצות הברית הביעה את ההתנגדות החריפה ביותר לעסקה מבין כל הרשויות הרגולטוריות עד כה: נציבות הסחר הפדרלית (FTC) הגישה תביעה במטרה לחסום את הרכישה. זהו אחד הצעדים האגרסיביים ביותר שנקטה רשות רגולטורית נגד עסקת רכישה בין שתי חברות אמריקאיות.

ייתכן כי מיקרוסופט האמינה שהיא תהיה היחידה שתצליח לחמוק מעננת הרגולציה והחקיקה שמרחפת בשנים האחרונות מעל ענקיות הטכנולוגיה דוגמת גוגל, אפל ומטא. נראה כי החברה שינתה טקטיקה. על רקע הלחץ הרגולטורי הכבד, מיקרוסופט גייסה לעזרתה את נינטנדו ואנבידיה, ובעזרת הסכמים נדיבים, היא מקווה שהרשויות יאמינו כי אין בכוונתה לפגוע בתחרות ולגרוף כוח מונופוליסטי.


תגיות