אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא ייתכן שבימים כאלה הבעלים של פרי הגליל זורקים אנשים הביתה" פרי הגליל בחצור | צילום: אביהו שפירא

"לא ייתכן שבימים כאלה הבעלים של פרי הגליל זורקים אנשים הביתה"

למרות הקריאה לעצור את הליכי השימוע לפני פיטורים של 53 מתוך 130 עובדי מפעל פרי הגליל, אמש הם קיבלו מכתבי פיטורים. "זאת חוצפה וזלזול בעובדים", אמר ח"כ ינון אזולאי בדיון בוועדת הכספים. נציגת משרד הכלכלה אמרה שהמפעל קיבל מהמדינה בעבר סיוע בהיקף של כ-10 מיליון שקל. עתיד המפעל מוטל בספק, וההנהלה בוחנת מעבר אפשרי ליבוא מחו"ל

31.01.2024, 12:14 | יובל אזולאי

חברי ועדת הכספים של הכנסת ביקרו היום (ד') בחריפות את הבעלים של מפעל ויטה פרי הגליל שבחצור הגלילית, לאחר שיו"ר החברה אושיק אפרים לא התייצב לדיון בכנסת שעסק במשבר בחברה. חבר ועד העובדים בפרי הגליל, מוטי חזיזה, עדכן את הח"כים כי חרף הקריאה של ועדת הכספים מהשבוע שעבר להנהלה לעצור את הליכי השימוע לפני פיטורים ל-53 מתוך 130 עובדים במפעל, אמש הם קיבלו מכתבי פיטורים.

נציגת משרד הכלכלה בדיון, יפעת ענבר, אמרה כי בין השנים 2012 ל-2017 ויטה פרי הגליל קיבלה מהמדינה מענקי סיוע בהיקף של כ-10 מיליון שקל במסגרת תוכניות להעסקת עובדים בפריפריה ומתוקף החוק לעידוד השקעות הון.

ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) אמר בכעס כי "לא ייתכן שבימים כאלה הבעלים של פרי הגליל זורקים אנשים הביתה. לו יכולתי, הייתי מוביל חקיקה שתחייב אותם להחזיר למדינה את כל כספי המענקים שקיבלו בעבר ומשאיר אותם חסרי כל. בכך שערב לפני דיון בכנסת הוא מוציא מכתבי פיטורים לעובדים בפריפריה ובזמן מלחמה זאת חוצפה וזלזול בעובדים ובכנסת".

ויטה פרי הגליל נמצאת בבעלות זכי שלום ומשפחת קופרלי, שמחזיקים גם ברשת השיווק חצי חינם. המפעל בחצור הגלילית מייצר שימורי ירקות וירקות מוקפאים, והחלטת מנהליו לצמצם את הייצור תוך פיטורי העובדים הוסברה על ידם בהסרת מכסי המגן על יבוא תוצרת חקלאית בעקבות הרפורמה בחקלאות והיעדר כדאיות כלכלית.

פרי הגליל גם מייצרת למותגים הפרטיים של רמי לוי, שופרסל ומחסני השוק ובכוונתה להפסיק גם את ייצורם, תוך שהיא בוחנת את עתיד המפעל ומעבר אפשרי ליבוא מחו"ל של מוצרים שכיום היא מייצרת.

בפתח הדיון בוועדת הכספים הסביר ניר פלס, מבעלי סולבר שמייצרת שמן למאכל וחלבוני סויה למכוני תערובת לבעלי חיים ופועלת מאזור התעשייה הדרומי באשקלון, כי הורדת מכסים על סוגי שמנים מסבה פגיעה אנושה בחברה, שכן על מתחרותיה מחו"ל לא חלות הגבלות כמו אלה שחלות עליה – בהיבטים של רגולציה סביבתית מחמירה ושיקולי כשרות שבגינם המפעל מושבת בסופי שבוע.

נציג אגף התקציבים באוצר שנכח בישיבה העיר כי גם במקרה של סולבר וגם בזה של פרי הגליל לא נמצא קשר בין הורדת המכסים לבין הקשיים שאליהם נקלעו שתי החברות. יו"ר ועדת הכספים משה גפני (יהדות התורה) הגיב על דבריו בכעס: "אתם סוגרים את המפעלים ופועלים נגד העובדים. שום דבר לא משנה לכם, יש לכם תורה שאני לא יודע מאיפה הבאתם אותה". דיון נוסף על המשבר בפרי הגליל ייערך בשבוע הבא.

תגיות