אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שפיר מתרחבת לתחומים חדשים והופכת את מגזר הלוגיסטיקה והשילוח למהותי משאית בטון של שפיר הנדסה | שפיר הנדסה

שפיר מתרחבת לתחומים חדשים והופכת את מגזר הלוגיסטיקה והשילוח למהותי

הכנסות ענקית התשתיות והבנייה ברבעון ה-3 הגיעו ל-1.1 מיליארד שקל והרווח ל-86 מיליון שקל, בדומה לתוצאות הרבעון המקביל; הוספת מגזר הלוגיסטיקה ל-4 הקיימים - תעשייה, תשתיות, נדל"ן וזכיינות, בוצעה לאחר שביולי השלימה את רכישת פעילות חברת הלוגיסטיקה והשילוח פריץ

28.11.2022, 18:11 | אמיר פרגר

ענקית התשתיות והבנייה שפיר שבשליטת האחים שפירא מצרפת את מגזר הלוגיסטיקה כמגזר מהותי בפעילותה ומסכמת את הרבעון השלישי של השנה עם הכנסות של 1.1 מיליארד שקל ורווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 86 מיליון שקל. תוצאות דומות לאלה שרשמה ברבעון המקביל בשנה שעברה, כשביחס לרבעון הקודם היא רשמה עלייה של 10% בהכנסות ושל 5% ברווח.

הוספת מגזר הלוגיסטיקה לארבעת המגזרים הקיימים: תעשייה, תשתיות, נדל"ן וזכיינות, בוצעה לאחר שביולי השנה השלימה שפיר את רכישת פעילותה של חברת הלוגיסטיקה והשילוח פריץ בתמורה ל-230 מיליון שקל. ולאחר שבסוף 2021 נכנסה לתחומי פעילות חדשים אחרים: תחום הדיור המוגן כחלק ממגזר הנדל"ן בעקבות רכישת השליטה (53%) ברשת "עד 120" באוקטובר 2021; ותחומי ההתפלה והאנרגיה לאחר שבאותו חודש זכתה במכרז לרכישת מתקן ההתפלה באשדוד (50%, בשותפות עם קרן ג'נריישן) ובאוגוסט האחרון השלימה את הרכישה תמורת 870 מיליון שקל, כולל אפשרות להתקין בו תחנת כוח; ובמקביל לכך שהתקשרה החודש לרכישת 15% מבתי הזיקוק באשדוד.

הכנסותיה של שפיר ברבעון כאמור הגיעו ל-1.1 מיליארד שקל, בדומה לרבעון המקביל. הרווח התפעולי עלה ב-22% ל-146 מיליון שקל. הוצאות המימון עלו ב-48% ל-40 מיליון שקל, כתוצאה משערוך מכשירים פיננסיים בהתאם לשער היורו. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הגיע ל-86 מיליון שקל בדומה להיקפו ברבעון המקביל. ההכנסות במגזר התעשייה שבו פועלת שפיר לייצור חומרי בנייה, עלו ב-39% ל-624 מיליון שקל, מעלייה בכמות הנמכרת ובמחירה – בעקבות עליית מחירי הגלם, לצד איחוד תוצאות חברת אברות שהשליטה בה נרכשה בסוף 2021 ועוסקת בייצור צינורות מתכת ואביזרי צנרת. בנוסף נהנתה שפיר משיפור בתפקוד נמלי הים שהשפיע על נגישותה לחומרי הגלם ומייצור ללא עצירות לעומת השפעות החגים ברבעון המקביל.

ההכנסות במגזר התשתיות שבמסגרתו הקימה את כביש 16 ומבצעת את הארכת הקו האדום של הרכבת הקלה בירושלים ומרכזים לוגיסטיים עבור צה"ל עלו ב-5% ל-357 מיליון שקל. ההכנסות במגזר הנדל"ן צנחו ל-45 מיליון שקל לעומת 331 מיליון ברבעון המקביל, למרות הכללת ההכנסות בתחום הדיור המוגן, ובשל סיום מסירת הדירות בפרויקטי מחיר למשתכן בחריש ובראש העין, כששיווקם של פרויקטים אחרים נמצא בשלבים ראשוניים. במגזר הזכיינות נרשמה ירידה של 21% בהכנסות ל-53 מיליון שקל כתוצאה מסיום הזיכיון בחניון רוטשילד בתל אביב ומכך שתקופת החגים שבה נרשמת עליה בנסועה בכביש שש חלה השנה לאחר סיום הרבעון. מגזר הלוגיסטיקה הניב הכנסות של 88 מיליון שקל. בנוסף נהנתה שפיר מהכנסה של 33 מיליון שקל כתוצאה משערוכי הנדל"ן בתחום הדיור המוגן.

במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה הגיעו הכנסותיה של שפיר ל-3 מיליארד שקל, שיפור של 5% ביחס לתקופה המקבילה. הרווח התפעולי היה 394 מיליון שקל, לעומת 391 מיליון בתקופה המקבילה. הוצאות המימון עלו ב-41% ל-72 מיליון שקל, בשל הוספת אשראי שנטלה והצמדת פיקדונות דיירי הדיור המוגן למדד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-2% ל-257 מיליון שקל. גם בסיכום תקופה זו היה מגזר התעשייה התורם העיקרי להכנסות,1.7 מיליארד שקל, שיפור של 30% לעומת התקופה המקבילה. כשההכנסות במגזר התשתיות הגיעו ל-1.1 מיליארד שקל בדומה להיקפן בתקופה המקבילה.

שפיר מעריכה כי השפעת העלייה במדד ובריבית על פעילותה אינה מהותית, כשהפרויקטים של החברה מוצמדים ברמות שונות ובכך מספקים הגנה מפני עליית המדד. פיקדונות הדיירים בדיור המוגן, כ-620 מיליון שקל נכון לסוף ספטמבר, צמודים למדד וגוררים עלייה בהוצאות המימון, אך מנגד חלה עליה בהכנסות החברה מהפחתת הפיקדונות ועליה בערך הנכסים. שפיר מחזיקה בחוב של כ-7.4 מיליארד שקל, ממנו, 3.6 מיליארד שקל עבור פרויקטי זכיינות שבהם המדינה מספקת הגנה מפני העלייה בריבית הבסיס. 1.3 מיליארד שקל באג"ח וכ-400 מיליון שקל בהלוואות בריבית קבועה, כשהשאר, כ-2 מיליארד שקל בריבית משתנה, ולהערכת שפיר העלייה בריבית על ההלוואות אלה מקוזזת בהמשך עליית המחירים בשוק.

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות הוא 2.7 מיליארד שקל. באוגוסט האחרון היא זכתה במכרז לרכישת זכויות על שטח של 17.8 דונם בראשל"צ לבניית 552 יח"ד, שטחי מסחר ומבני ציבור בתמורה ל-448 מיליון שקל ו-38 מיליון נוספים כהיטלים ומס רכישה. בנובמבר התקשרה בעסקה לרכישת 15% ממניות בתי זיקוק באשדוד בתמורה ל-247 מיליון שקל, כולל אופציות להגדיל את אחזקתה בהמשך ל-65%.

שפיר נסחרת כיום לפי שווי של 10.25 מיליארד שקל. ארבעת האחים שפירא מחזיקים במשותף ב-60% ממניותיה ומנהלים את החברה, הראל מנכ"ל החברה, וישראל גיל וחן מנכ"לים של מגזרי התשתיות, התעשייה, והזכיינות והנדל"ן. מתחילת השנה עלתה מניית שפיר ב-5%, בעוד מדד ת"א 35 שבו היא נכללת ירד ב-6%.


תגיות