אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר החזק מלחיץ את בייג'ינג: מקצצת שוב את רזרבות המטבעות הזרים בבנקים יואן ודולר | צילום: שאטרסטוק

הדולר החזק מלחיץ את בייג'ינג: מקצצת שוב את רזרבות המטבעות הזרים בבנקים

שפל של שנתיים ביואן הסיני לעומת מקבילו האמריקאי שמזנק השנה ב-9% הספיק למקבלי ההחלטות: סין, שנלחמת בקורונה במדיניות אפס סבלנות ומעמיסה על הכלכלה, מקצצת בפעם השנייה השנה את כמות המטבעות הזרים שהבנקים יכולים להחזיק, כדי להפוך את היואן לאטרקטיבי יותר עבור התושבים

05.09.2022, 16:56 | נועם לנדמן

סין הורידה בפעם השנייה השנה את כמות המטבעות הזרים שהבנקים יכולים להחזיק, כך דווח באתר מרקטווטש. המהלך של בייג'ינג באמצעות הבנק המרכזי מגיע לאחר שהמטבע הלאומי, היואן, הגיע לשפל של שנתיים לעומת הדולר.

הורדת כמות המטבעות הזרים שהבנקים הסיניים יכולים להחזיק נועדה כדי להגביר את כמות המטבעות מחוץ לבנקים, קרי בידי התושבים, וכך להפוך את המטבע הסיני לאטרקטיבי יותר לעומתם.

בייג'ינג הודיעה כי מה-15 לספטמבר (בעוד שבוע) מוסדות פיננסיים בסין יאלצו להוריד את כמות רזרבות המטבעות הזרים שלהם ל-6% מ-8%.

הדולר התחזק השנה לעומת היואן ושאר המטבעות המובילים, ככל שהבנק המרכזי בארה"ב העלה את הריבית במשק והגביר את קצב ההעלאות בכל החלטה – ואף צפוי להמשיך בקצב החד. זאת במטרה לקרר את האינפלציה בארה"ב שנוסקת לשיא של יותר מ-40 שנה. ובו בזמן, בייג'ינג יוצרת הגבלות על המשק בשל התפרצויות הקורונה, עם מדיניות אפס סבלנות כלפי הנגיף ותושביה, שרבים מהם נמצאים בסגרים במחוזות השונים בהם יש התפרצויות, ובכך מעמיסה על המשק והצמיחה, ועל המטבע הלאומי.

השנה מזנק הדולר ב-9% לעומת היואן. ערכו של המטבע האמריקאי שווה ל-6.9319 יואן נכון להיום, בהשוואה ל-6.3561 יואן בתחילת 2022.

היה זה בחודש אפריל כשסין קיצצה לראשונה השנה את כמות אחזקות המטבעות הזרים בבנקים מ-9% ל-8%. בדצמבר אשתקד בייג'ינג דווקא העלתה את הרזרבות ב-2% (ל-9% מ-7%) כדי למנוע מהיואן להתחזק יותר מדי – וזאת על מנת לגרום לדולר להיות יקר יותר עבור התושבים.

אך מאז הכלכלה הסינית מתקשה לשמור על המומנטום. באוגוסט אף נרשמה נסיגה חודשית שנייה ברצף בייצור. כך או כך, הכלכלנים בשוק צופים צמיחה של 3% במשק בשנת 2022 בכללותה, בעוד היעד של הממשלה בבייג'ינג היא לצמיחה של 5.5%.


תגיות