אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופטבנק מדווחת על הפסד שנתי של 32 מיליארד דולר בקרן הטכנולוגית שלה סניף סופטבנק ב-טוקיו | צילום: AP Photo/Eugene Hoshiko

סופטבנק מדווחת על הפסד שנתי של 32 מיליארד דולר בקרן הטכנולוגית שלה

זהו ההפסד השנתי הגבוה ביותר שרשמה קרן ויז'ן מאז שהוקמה ב-2017 על ידי סופטבנק; ענקית האחזקות של מאסיושי סון קיזזה חלק מהמפסדים באמצעות מימושים, ומעל הכל מכירת מניות עליבאבא בשווי של 7.3 מיליארד דולר

11.05.2023, 10:00 | חדשות חוץ

סופטבנק דיווחה על הפסד שיא בקרן ויז'ן שלה, זאת על אף הראלי לאחרונה במניות חברות הטכנולוגיה שלא הספיק כדי לפצות על שנה קשה בקרן ההשקעות שלה, כך לפי דיווח באתר CNBC.

ההפסד בקרן ויז'ן עמד על 4.3 טריליון ין (32 מיליארד דולר) בשנה הפיסקאלית שנחתמה ב-31 במרץ, זאת לעומת הפסד של 2.55 טריליון ין עבור השנה הפיסקאלית הקודמת. זה ההפסד הגבוה ביותר בקרן מאז הוקמה ב-2017.

בשתי קרנות ויז'ן ההפסד הכולל עמד על 5.28 טריליון ין, בעוד ששנה קודם לכן דווח על הפסד של 3.43 טריליון ין.

מניות חברות הטכנולוגיה אמנם נהנות השנה מראלי, אך הן עדיין נסחרות במחיר נמוך יותר מאשר בשנה שעברה. כך למשל, מדד נאסד"ק 100 המתמקד בחברות הטכנולוגיה ירד ב-11% במהלך השנה הפיסקאלית של סופטבנק.

העלאות הריבית ברחבי העולם פגעו ברבות מהמניות בהן מושקעת הקרן, בין השאר מכיוון שגרמו למשקיעים למכור את האחזקות שלהם במניות הנחשבות בעלות סיכון גבוה יותר, רבות מהן מניות טכנולוגיה. בהתאם, בשנה שעברה הודיע מייסד סופטבנק מסאיושי סאן כי החברה נכנסת למוד "הגנתי" עד להתייצבות שוקי ההון.

לפיכך, בשנה האחרונה יצאה סופטבנק מחלק מההשקעות שלה וזאת על מנת לגייס עוד הון. באוגוסט היא הודיעה על מכירת האחזקה שנותרה לה בחברת שיתופי הנסיעות אובר, והחברה ממשיכה גם למכור את המניות שלה בעליבאבא, אף שהייתה בין המשקיעות הראשונות בענקית המסחר המקוון. שנה הפיסקאלית האחרונה היא מכרה מניות של עליבאבא בשווי 7.3 מיליארד דולר.

ההתמקדות כעת היא בהנפקה הצפויה של יצרנית המוליכים למחצה הבריטית ARM, שבבעלות סופטבנק. ההערכה היא כי ההנפקה תסייע לחזק את המאזן של סופטבנק ואף להזרים לה עוד הון לביצוע השקעות חדשות. בחודש שעבר הגישה ARM תשקיף לקראת הנפקה בארה"ב, לאחר שהעדיפה את המדינה על פני בורסת לונדון.


תגיות