אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה אישרה: מניעת פגישה של חשוד בעבירה ביטחונית עם עו"ד - עד חודש (ארכיון) | צילום: איי אף פי

הממשלה אישרה: מניעת פגישה של חשוד בעבירה ביטחונית עם עו"ד - עד חודש

ראש הממשלה חתם השבוע על תקנות לשעת חירום שהאריכו את האפשרות של המשטרה, שב"כ וצה"ל למנוע פגישה של חשוד עם עורך דינו בעבירות של טרור, אחזקת נשק לא חוקי, הסתה ועוד

27.10.2023, 15:37 | תומר גנון

מספר הימים שניתן למנוע מעצור בחשד לעבירה ביטחונית לפגוש עורך דין יגדל ל-30, במקום 21 כיום. כך עולה מתקנות לשעת חירום למלחמת "חרבות ברזל" שעליהן חתם השבוע ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

על פי התקנות שאושרו, חשד לעבירה ביטחונית, מלבד עבירות טרור חמורות של ניסיון בפועל לבצע ירי או מעשה חבלה, כולל בין היתר גם אחד מאלה: הדרכה או אימון להשתמש בנשק ללא רשות; התאגדות או חברות בגוף שמטיף, מסית או מעודד לפגוע בסדרי שלטון או לבצע חבלה; אחזקה בנשק ללא רישיון; מתן מקלט וסיוע במזון, משקה, כסף או ציוד לכל מי שמסייע לעבירה שנדונים עליה בבית משפט צבאי; והסתננות.

עד השבוע, לפי חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), ממונה על חקירה מטעם המשטרה, שב"כ או צה"ל יכלו למנוע למשך 10 יום פגישה עם עורך דין למי שחשוד בעבירה ביטחונית. התקנות החדשות לשעת מלחמה מאריכות את המועד ל-15 יום. נשיא בית משפט מחוזי יכל עד היום להאריך את המועד, לבקשת הממונה על החקירה ואם הוגשה בקשה מהיועץ המשפטי לממשלה, למשך 21 יום; כעת, בהתאם לתקנות החדשות לשעת מלחמה, הוא יוכל להאריך את המועד ל-30 יום.

מניעת פגישה מעצור בחשד לעבירה ביטחונית יכולה להתבסס על אחד מאלה: הפגישה עלולה לשבש מעצרם של חשודים אחרים; הפגישה עלולה להפריע לגילוי ראיה או תפישתה, או לשבש את החקירה; מניעת הפגישה דרושה כדי לסכל עבירה או כדי לשמור על חיי אדם.


תגיות