אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
11 הצעות הוגשו להקמת תחנת כוח המונעת בגז טבעי במרכז הארץ הנחת צנרת להולכת גז טבעי

11 הצעות הוגשו להקמת תחנת כוח המונעת בגז טבעי במרכז הארץ

התחנה החדשה צפויה לקום בסמוך למתקני ההתפלה בשורק, בשטח של כ-150 דונם, ולייצר 900-600 מגה-ואט. המכרז פורסם בהתאם להחלטת הממשלה מאוקטובר 2020 להגדלת הספק ייצור החשמל באמצעות גז טבעי

07.11.2022, 17:02 | עדיאל איתן מוסטקי

11 הצעות הוגשו למכרז להקמת תחנת הכוח הקונבנציונלית (התחנה תפעל על בסיס גז טבעי). התחנה החדשה צפויה לקום בסמוך למועצה האזורית שורק. זהו שלב ראשוני וטרם נבדק אם ההצעות עומדות בתנאי הסף, אך בכל מקרה מדובר במספר גבוה של הצעות יחסית למכרזים מסוג זה. התחנה שתוקם תייצר 900-600 מגה-ואט בשטח של כ-150 דונם.

מיקום התחנה יהיה בצמוד למתקני ההתפלה שורק א' וב' ושפד"ן. השלב הבא בהליך המכרזי הוא פרסום המכרז להקמת התחנה ברבעון הראשון של שנת 2023. לאחר הפרסום יוכלו הקבוצות שעברו את שלב המיון המוקדם להתמודד בהליך תחרותי על הקמת התחנה.

ראש הוועדה הבין-משרדית להקמת תחנת הכוח הקונבנציונלית על בסיס גז טבעי הוא יובל רז, סגן בכיר לחשב הכללי. כמו כן בוועדה יושבים נציגי משרד האוצר, רשות החשמל, משרד האנרגיה וענבל חברה לביטוח. המכרז פורסם בהתאם להחלטת הממשלה מאוקטובר 2020 להגדלת הספק ייצור החשמל באמצעות גז טבעי.

על פי התוכנית לפיתוח רשת החשמל של חברת ניהול המערכת נגה, עד שנת 2035 יהיה צורך בהקמה של לפחות שש עד שבע תחנות כוח נוספות המונעות בגז טבעי (או יחידות ייצור בתחנות קיימות), זאת במקביל לפיתוח מסיבי של אנרגיות מתחדשות. שתיים מהתחנות המדוברות יהיו חייבות, כך על פי התוכנית, להתחיל לפעול עד שנת 2030. גם לאחר סיום המכרז, תהליך שצפוי להימשך מספר חודשים (ואפילו יותר משנה), בניית תחנת כוח כזו יכולה להימשך בין שנתיים לארבע שנים. תוכנית זו עומדת בניגוד לעמדת המשרד להגנת הסביבה, שדוחף לעידוד חיבורם של מבני ציבור ובנייני מגורים לפאנלים סולאריים לצורך הפקת אנרגיה, ומתנגד להקמת התחנות.

התוכנית של נגה מדברת על הוספת 4,700 מגה־ואט באמצעות תחנות קונבנציונליות, ונשענת על התחזית שלפיה ישראל תעמוד ביעדי הממשלה לייצור 30% מהאנרגיה באמצעות אנרגיות מתחדשות עד שנת 2030 ויצירת מספיק מתקני אגירה לניצול מיטבי של אנרגיה סולארית. כיום שני שלישים מהחשמל בישראל מיוצרים באמצעות גז טבעי. יתר החשמל מיוצר באמצעות פחם (כ-23% בשנת 2021) ובאמצעות אנרגיות מתחדשות.



תגיות