אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשל התיישנות: נמחקה תביעת הענק נגד בעלי השליטה באינוונטק יולי עופר. החזיק באינוונטק שהונפקה בבורסה | צילום: עמית שעל

בשל התיישנות: נמחקה תביעת הענק נגד בעלי השליטה באינוונטק

בית המשפט המחוזי בתל אביב מחק את תביעת הנושים, שעמדה על 110 מיליון שקל והוגשה נגד בעלי השליטה בחברה שהיתה בבעלות איש העסקים יולי עופר; התובעים טענו לשימוש פסול בכספיהם, אך השופט כתב כי שוכנע לדחות את התביעה מחמת התיישנות

16.01.2023, 20:07 | גולן חזני

בית המשפט המחוזי בתל אביב מחק את תביעת הנושים שעמדה על 110 מיליון שקל נגד שורה של נתבעים מבעלי השליטה בחברת אינוונטק, וזאת בטענה להתיישנות. בין הנתבעים היו רותי עופר, אלמנתו של איש העסקים יולי עופר, שהחזיק בחברה; עיזבון יולי עופר; יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה באפריקה ישראל; נמרוד רינות, בעלי אייבורי, ששימש כמנכ"ל אינוונטק; ונתבעים נוספים.

התביעה הוגשה על ידי הנאמן להסדר הנושים של אינוונטק סנטרל יורופיאן מלונות, עו"ד עדי פיגל. החברה, שהיתה שייכת ליולי עופר, הונפקה בבורסה ב-1998, וב-2015, שלוש שנים אחרי מותו של עופר, הגיעה להסדר חוב מול נושיה על חוב של 125 מיליון שקל.

פיגל טען שהחברה לא שילמה תשלומים שנועדו לשמר את החברה-הבת ההולנדית שלה ונכסים נוספים. פיגל ועורכי הדין יוסי בנקל ואילן יצחק, שמונו לצד פיגל בידי בית המשפט כדי לנהל את התביעות נגד החברה, טענו כי מדובר בפרשה כלכלית מהחמורות שידע השוק הישראלי, שכן בעלי השליטה עשו שימוש בכספי נושים ובחברות ציבוריות כדי "לבצע שורה של עסקאות אפלות ופסולות".

השופט מגן אלטוביה כתב בהחלטה: "שוכנעתי כי יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות. לפיכך אוסיף בקצרה כי טענות המבקשים לעניין הפטורים מאחריות והשיפויים שניתנו לחלק מהנתבעים על ידי החברה אינם עניין לבירור במסגרת בקשה לסילוק על הסף, אלא במסגרת ההליך העיקרי ככל שהיה מתקיים". הנתבעים הבכירים יוצגו בדיונים שארכו ארבע שנים בידי עורכי הדין גיא נאמן, לילך קינן, ישי גור-אריה וויקטור תשובה.



תגיות