אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עומק הבור נחשף: חוב נוסף התגלה ליונט – 40 מיליון שקל שלמה אייזיק | אולפן כלכליסט

עומק הבור נחשף: חוב נוסף התגלה ליונט – 40 מיליון שקל

החוב עומד לחברה הפרטית המחזיקה ביונט שנסחרה בבורסה בת"א; בעל השליטה שלמה אייזיק תובע 8 מיליון שקל מהחברה וטוען ששותפו מסתיר נכסים - לדבריו בעוד שהוא שילם חובות של החברה לבנקים, שני בעלי השליטה הנוספים צחי אזר ושי פינסו מתעלמים מהחוב

05.09.2022, 09:59 | אלמוג עזר

האם הסדר החוב ביונט קרדיט נמצא בסכנה? בשבוע שעבר הגישה יונט קרדיט, בהובלת חברת KCR בקשה להסדר חוב עם בעלי האג"ח הפרטי בהיקף של מעל ל-100 מיליון שקל. עתה מתברר גם כי ליונט בע"מ, החברה הפרטית שמחזיקה ביונט הציבורית (28.7%), יש חוב בהיקף של 40 מיליון שקל שככל הנראה לא ניתן לשרת אותו.

מידע זה נחשף בבקשה לפתיחת הליכים נגד יונט ומינוי כונס נכסים שהוגשו על ידי אחד מבעלי השליטה ביונט (הציבורית והפרטית) שלמה אייזיק. על פי אייזיק (9.9%), מעבר לאג"ח, יונט הפרטית חבה לו יותר מ-7 מיליון שקל לאחר שכיסה על חובותיה לבנקים ונושים פרטיים אחרים, בעוד ששני בעלי השליטה האחרים צחי אזר (12.5%) ושי פנסו (14.1%) מתעלמים מחובותיה.

אייזיק טוען כי פנסו ערב אישית או דרך אחת מהחברות שלו לחוב של 40 מיליון שקל לבעלי האג"ח ביונט הפרטית ולכן מסית את הון החברה לטובת הסדר החוב. בצורה זו, מקטין פנסו את הערבות האישית שלו בחברה ומותיר לאייזיק להתמודד עם החובות של החברה כלפי הבנקים ונושים פרטיים שלא דרך אג"ח.

על פי הבקשה שהוגשה, שילם אייזיק 2.67 מיליון שקל לבנק לאומי, שמצטרפים להון אחר שהעניק עד כה לחברה בהיקף של 4.36 מיליון שקל ויחד מצטברים ל-7.04 מיליון שקל. על כן תובע אייזיק מינוי כונס נכסים והנזלת האמצעי היחיד הקיים היום ביונט הפרטית והיא האחזקה ביונט הציבורית.

יונט הציבורית למעשה כבר אינה ציבורית בפועל מאחר שמניותיה אינם נסחרים מאז חודש יוני וחברת KCR שאחראית על שיקום יונט מבקשת לחפש רוכש פרטי לחברה או מכירתה כשלד.

עד כמה עמוק הבור של יונט? לעומת החוב של 140 מיליון שקל לבעלי אג"ח (ציבורית ופרטית) לחברה מזומנים בהיקף של 16 מיליון שקל שיסייעו חלקית לכיסוי החובות. תיק האשראי הנוכחי של יונט הצטמק ל-120 מיליון שקל וזה עוד בטרם נלקח בחשבון כי עשרות מיליוני שקלים מתוכו יוכרזו כחובות אבודים. החברה מעריכה שתוכל להשיג עד ל-60 מיליון שקל בתביעות נגד בעלי השליטה והבכירים לשעבר, הנחה שניתן לחלוק עליה. על כן לא מן הנמנע שאישור הסדר החוב יעבור רק אחרי דיונים ממושכים מול נציגי בעלי האג"ח וסיכוייו לאישור נמוכים.


תגיות