אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן לשם: "המצב הפוליטי בישראל משפיע על משקיעים, אבל יש כסף ואפשר לגייס אותו" "שולחן עגול" באירוע מרקט-פלייס | צילום: אוראל כהן

קרן לשם: "המצב הפוליטי בישראל משפיע על משקיעים, אבל יש כסף ואפשר לגייס אותו"

מנכ"לית OCON Therapeutics אמרה באירוע המרקט-פלייס של מרכז פרס לשלום ולחדשנות כי קשה יותר ליצור קשר עם משקיעים פרטיים. בשולחן עגול עם יזמים בתחילת דרכם אמרה לשם: "צריך להיות יצירתיים מאוד בתקופה הזו, לדעת מה עומד לרשותנו, לדעת מה אנחנו מוכרים ובאיזה שלב של החברה אנחנו נמצאים"

18.06.2023, 13:45 | עירד עצמון שמאייר

פרויקט המרקט-פלייס של מרכז פרס לשלום ולחדשנות, שנמשך במשך שבוע, יצר פלטפורמה שחיברה בין 105 יזמים שזכו לשיחות יעוץ אישיות עם 65 מנטורים ומנטוריות שנרתמו לטובת הפרויקט מרחבי הטק הישראלי. ביום האחרון לפרויקט נפגשו היזמים והמנטורים שלקחו חלק בפרויקט במפגש סיום חגיגי שהתקיים במרכז פרס, במסגרתו היזמים זכו לשמוע ממנטורים נבחרים עצות על איך לנווט את המסע היזמי שלהם בתקופה בה ההייטק חווה משבר, והמנטורים גם שיתפו ממשברים שחוו בעבר ואיך ידעו להתגבר עליהם.

לאחר מכן התחלקו המשתתפים לסשן של שולחנות עגולים להמשך השיח במוד של Ask me anything – במסגרתו יכלו היזמים והיזמות לשאול שאלות מנטורים נוספים וגם לשמוע מיזמים כמהם על המסע שלהם.

"יש לנו פה דברים יוצאי דופן במדינה וזכיתי לנהל חברה יוצאת דופן ולעשות גלים בעולם", אמרה קרן לשם, מנכ"לית חברת OCON Therapeutics, בשולחן עגול עם יזמים בתחילת דרכם. לשם חלקה מניסיונה רב השנים בתעשיית ההייטק. "הרצון שלי הוא לחבר בין אנשים ולעזור לאנשים שלא נמצאים דווקא באקו-סיסטם שלי. אני עוזרת לכולם פשוט כי אפשר. כי חלק מתקשים להגיע לאנשים הנכונים וחלק מאוד סגורים במה שהם עושים ופחות מסתכלים לרוחב".

"אני יושבת כיום בהרבה דירקטוריונים, בין אם זה של רמב"ם מדטק ובין אם זה של חברה בשוויץ", סיפרה לשם והוסיפה, "אני רואה כמה קל להם יותר מאשר לנו. להם יש מיליונים בבנק והם אומרים, 'אין לי כסף' ואצלנו יש מאות אלפי דולרים - מדובר בהבדל גדול. אלא שאנחנו הרבה יותר יצירתיים ויודעים לנחות על הרגליים כשאומרים לנו 'לא'".

"זה מה שאנחנו עושים כי אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים, וזה לא משנה אם זה בתחום השיניים או מחלות או רפואת נשים או קרדיולוגיה. אני מרצה בעיקר בפני נשים יזמיות, כי טיפה יותר קשה לנו, אנחנו קצת יותר ביישניות ומגיעות עם מטען אישי אחר לפגישות ורוב הכסף נמצא כשיש גברים בחדר".

לשם סיפרה ליזמים כי "כי לרוב המשקיעים אין סבלנות. עליכם לעשות בדיקה מאוד מקיפה לפני שאתם נפגשים עם משקיעים. כשנפגשים עם אנג'ל (משקיע פרטי) שלא מתאים לך, אל תבזבזו את הזמן שלו ושלכם. אם זה לא באסטרטגיה שלו או בשלב שלו, אפשר לבקש להישאר בקשר. אנשים ממש מעריכים את זה".

לשם נזכרה: "הציגו לי מישהי, היא לא הסכימה לקבל ממני שיחה. הסתכלתי עליה בלינקדאין וראיתי שהיא למדה איתי באותו תיכון בארצות הברית. ככה הצלחתי להתחבר אליה אחרי שלא הצלחתי ליצור איתה קשר במשך שבועות וחודשים. תעשו עליהם מחקר, יכול להיות שהם השקיעו בחברה דומה".

"המצב הפוליטי בישראל לא משפיע על משקיעים בחו"ל, אלא בעיקר על הישראלים. אני אוהבת לעבוד עם אנג'לים ישראלים כי הם מקסימים ומלאי תשוקה, אבל קרנות ישראליות איבדו קצת אמון, הן מאוד אופורטוניסטיות. אפשר לצאת החוצה ולא להיבהל. אירופאים משקיעים בארץ. גם אמריקאים, יפנים, סינגפורים וסינים. זה מצריך ידע ומיומנות. אבל לא צריך לעשות את זה לבד. יש לי אנשים טובים בחבר המנהלים וכולם טובים במה שהם עושים. אבל אני מוצאת הבעיה היא בעיקר בארץ ולא בחו"ל. אני גייסתי עכשיו הרבה כספים מחו"ל.

לשם הודתה כי קשה למדי ליצור קשר עם משקיעים פרטיים: "צריך להיות יצירתיים מאוד בתקופה הזו, לדעת מה עומד לרשותנו, לדעת מה אנחנו מוכרים ובאיזה שלב של החברה אנחנו נמצאים. תשמרו על זה קצר וברור ותדעו עם מי אתם מדברים. הסיפור כן משתנה בין משקיע למשקיע. לאחד מהם, אני אדגיש את הפן התרופתי; לשני אדגיש את הפן של האימפקט; ולשלישי את הפן של המכשור הרפואי. עליכם לדעת עם מי אתם מדברים".

לאחר מכן פנה שחר מטורין, ממייסדי קהילת יזמי ההייטק Startup Grind, אל היזמים: "התמזל מזלי להצטרף למישהו מסיליקון וואלי לפני עשור. הקמנו קהילה של יזמים שחולים באותה מחלה: להפוך את העולם למקום יותר טוב. כאשר הם מתחילים את דרכם כיזמים, הם נעשים בודדים. אנחנו מנהלים קהילה בת חמישה מיליון יזמים. זה התחיל בעמק הסיליקון והיום נמצא ב-600 ערים ברחבי העולם. אנחנו נפגשים מדי חודש. יזמים הם בודדים, יש במפגשים הללו תחושה שאפשר לשתף אחד את השני באתגרים ובצרכים שלנו. כל אחד מגיע עם עבר וניסיון. המטרה של הקבוצה היא לחנך, לעורר השראה. שמנו לעצמנו ערך של לתת ולא לקחת; להכיר חברים, לא אנשי קשר. מטרת הקבוצה היא לעזור לאחרים לפני שאתה עוזר לעצמך. כך נוצרת איזושהי כלכלה פנימית של הקהילה"

"למזלי, אני מייצג את המדינה הכי קטנה ושובבה בארגון. אנחנו הכי משפיעים בקהילה הזו, אם מורידים את זה שכולנו צריכים כסף, הסיפור שלכם כיזמים יוכל להגיע לאוזניים הנכונות. מי שהקים חברה ויודע לכתוב מה החברה עושה ובאיזה ורטיקל, אז גם מהצד השני מחפשים אתכם יותר ממה שאתם מחפשים אותם", ציין מטורין.


תגיות