אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כובשת את העולם: שיראל ברגר זוכה בציון לשבח מ"פיפטי בסט" שיראל ברגר, שפית של מסעדת OPA | צילום: תומי הרפז

כובשת את העולם: שיראל ברגר זוכה בציון לשבח מ"פיפטי בסט"

מסעדת OPA והשפית והבעלים שלה קיבלו את התואר one to watch בקטגוריית המזרח התיכון וצפון אפריקה בדירוג המסעדות העולמי הנחשב של סן פלגרינו. סימונן של ברגר ומסעדת הגורמה הטבעונית הם עוד צעד חשוב ומשמעותי בדרך להכרה הבינלאומית בקולינריה הישראלית

19.01.2023, 13:02 | חיליק גורפינקל

מסעדת OPA והשפית והבעלים שלה שיראל ברגר, זכו היום בציון לשבח מ"פיפטי בסט" דירוג המסעדות העולמי הנחשב של "סן פלגרינו".

ברגר ואופא קיבלו את התואר one to watch בדירוגי המזרח התיכון וצפון אפריקה של סן פלגרינו. מדובר בתואר חיצוני לדירוג 50 המסעדות הטובות, שיפורסם בהמשך החודש, אך נחשב למשמעותי לא פחות ממנו.

סימונן של ברגר ומסעדת הגורמה הטבעונית שלה הם עוד צעד חשוב ומשמעותי בדרך להכרה הבינלאומית בקולינריה הישראלית. זאת אחרי שבשנה שעברה זכו שש מסעדות מקומיות להיכלל בדירוג – OCD, ג'ורג' וג'ון, הבסטה, פסקדו, אנימאר ומילגו ומילבר.

אחרי השמועות על כניסת מדריך מישלן לישראל בקרוב, הכניסה החוזרת והמורחבת של מסעדות ישראליות (ככל הנראה) הפעם בתוספת הציון לשבח לברגר, הם צעד נוסף בדרך להפיכתן של תל אביב, וישראל ליעד קולינרי מרתק.

OPA של ברגר ואחותה שרונה היא מסעדת גורמה יוצאת דופן העושה שימוש מקורי ומפתיע בכל חלקי הצמח, מעין nose to tail טבעוני. היא משתלבת להפליא בטרנד הקיימות העולמי, ומצדיקה את מעמדה של תל אביב כאחת מערי הטבעונות החשובות בעולם.

למען הסר ספק, את הדברים הללו כותב מבקר מסעדות קרניבור (עדיין, לצערו) שלא תמיד התחבר לאוכל של ברגר ושמח בהמשך להודות על טעותו, או לחילופין, על ההתקדמות העצומה שעשה האוכל שלה שהפך חביב גם עליו.

ב-OPA מוגשות מנות נועזות ומעניינות כמו תפוח אדמה – קציפת תפוח אדמה עם גבינה מתפוח אדמה שרוף ומחמצת תפוחי אדמה; סלק - ציר פטריות מותססות עם פקיילה סלק (וריאציה על התבשיל הצפון אפריקני היהודי הנודע העשוי ממנגולד במקור - ח.ג); לפת - מיסו לחוח (המאפה התימני אוורירי - ח.ג); גוואחילו; אנצ'ו, (פלפלים מקסיקנים חריפים - ח.ג); ליקר גרעיני ליצ'י מותססים ועוד.

ברגר מסרה בתגובה כי "מרגש מאוד לקבל הכרה ראויה ובינלאומית. אני באמת מאמינה ויודעת שלOPA יש בשורה חדשה – קולינרית ופילוסופית להציע לעולם. אני רואה את ההשפעה שלה בארץ וגם בחלקים בעולם".

תגיות