אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: גוגל במו"מ להצטרף לרשת המסחר הפתוחה בהודו | צילום: גטי

דיווח: גוגל במו"מ להצטרף לרשת המסחר הפתוחה בהודו

מדינת הענק השיקה בחודש שעבר את הרשת הפתוחה למסחר דיגיטלי, כחלק מהמאמצים שלה לסיים את הדומיננטיות של וולמארט ואמזון; הודו וגוגל כבר משתפות פעולה בתחום התשלומים

27.05.2022, 21:48 | חדשות חוץ

גוגל מנהלת מגעים עם ממשלת הודו להטמעת שירותי הקניות שלה ברשת המסחר המקוון הפתוחה (ONDC) של המדינה, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס המתבסס על שני אנשים המעורים בנושא.

הודו השיקה בחודש שעבר את הרשת הפתוחה למסחר דיגיטלי, כחלק מהמאמצים של הממשלה לסיים את הדומיננטיות של החברות האמריקאיות וולמארט ואמזון בשוק המסחר המקוון המתפתח במהירות במדינה. לפי הערכות הממשלה, שווי שוק המסחר המקוון ההודי עמד ב-2021 על 55 מיליארד דולר, והוא צפוי לצמוח ל-350 מיליארד דולר עד סוף העשור.

מנכ"ל ONDC, טי. קושי, אמר לרויטרס שגוגל היא אחת מכמה חברות איתן הם מנהלים מגעים לגבי הפרויקט.

השיחות עם גוגל יצאו לדרך בעקבות ההצלחה של מערכת התשלומים של החברה שפועלת במסגרת היוזמה הממשלתי לעסקאות פיננסיות, כך לפי המקורבים שביקשו להישאר בעילום שם.


דוכן של גוגל בכנס תקשורת בניו דלהי , EPA דוכן של גוגל בכנס תקשורת בניו דלהי | EPA דוכן של גוגל בכנס תקשורת בניו דלהי , EPA


עסקי הקניות הנוכחיים של גוגל משמשים רק כאוסף של קמעונאים מקוונים, ולא כוללים שירותים נלווים כמו איסוף או משלוחים כפי שמציעות חברות כמו אמזון.

דובר של גוגל סירב לענות האם החברה מנהלת דיונים עם הממשלה ההודית.

החברות השותפות בפרויקט הרשת הפתוחה, בהן חברת הפינטק ההודית Paytm, יציגו מודעות אחת של השנייה בפלטפורמות שלהן בתוצאות החיפוש. המטרה של הממשלה היא להפוך את השוק למאוזן יותר על ידי הפחתת העלות הנלווית לכל מוכר המציע את מוצריו באינטרנט. הפרויקט שואף לאחד 30 מיליון מוכרים ו-10 מיליון סוחרים מקוונים, ולפעול במאה ערים לפחות עד אוגוסט.


תגיות