אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השנה הקשה של מיטב דש? צבי ואבנר סטפק צפויים למענק של 2-1 מיליון שקל כנס וירג'ין לחדשנות 2019 צבי סטפק מינגלינג | צילום: אוראל כהן

השנה הקשה של מיטב דש? צבי ואבנר סטפק צפויים למענק של 2-1 מיליון שקל

בית ההשקעות הכיר בהפסד של 540 מיליון שקל עקב תביעה ייצוגית, אך ערער לבית המשפט העליון ובטוח שההחלטה תתהפך. על סמך הרווחים בניכוי ההפרשה, צבי ואבנר סטפק יזכו לבונוסים שמנים

08.02.2022, 06:12 | אלמוג עזר

האם דווקא בשנה הקשה בתולדות בית ההשקעות מיטב דש בני משפחת סטפק ייהנו ממענק גבוה? ככל הנראה התשובה היא כן, והמענק לכל אחד מהם יעמוד על 2-1 מיליון שקל.


קראו עוד בכלכליסט:


בעוד מעט יותר מחודש, ב־14 במרץ, יתכנסו בעלי המניות של מיטב דש כדי להצביע על חידוש הסכמי ההעסקה והשכר של בעלי השליטה — אלי ברקת, המכהן כיו"ר; צבי סטפק, המכהן כדירקטור ואחראי על ייצוג בית ההשקעות בתקשורת ועל שימור לקוחות גדולים; ובנו, אבנר סטפק, המכהן כסגן יו"ר ואחראי על תחום הפיתוח העסקי, כולל מיזוגים ורכישות.


אבנר סטפק, צילום: אוראל כהן אבנר סטפק | צילום: אוראל כהן אבנר סטפק, צילום: אוראל כהן


שכרו החודשי של סטפק הבן עומד על 97.5 אלף שקל. כמו כן, הוא זכאי למענק שנתי המחושב לפי "רווח חישובי תזרימי", שלא כולל הפרשות חד־פעמיות, דוגמת הפרשת הענק שביצע מיטב דש בשל ההפסד בתביעה ייצוגית שהוגשה נגדו. במידה שהרווח המדובר עומד על יותר מ־98 מיליון שקל, סטפק הבן זכאי ל־2.25% מהרווח שמעל לסכום זה. במידה שהרווח השנתי עולה על 131 מיליון שקל, הוא זכאי ל־3.25% מהרווח שמעל לסכום זה, בתוספת 2.25% מהפער בין 98 מיליון שקל ל־131 מיליון שקל. אם הרווח החישובי־תזרימי גבוה מ־163 מיליון שקל, המענק של אבנר סטפק עומד על 4.25% מהסכום העודף. בשנת 2020 המענק לו היה זכאי סטפק הבן עמד על 1.3 מיליון שקל.

צבי סטפק מקבל שכר של 115 אלף שקל בחודש ויש לו מנגנון דומה בכל הנוגע לבונוס. במידה שהרווח השנתי של בית ההשקעות גדול מ־98 מיליון שקל, המענק שניתן לצבי סטפק עומד על 1.75% מהרווח העודף מעל 98 מיליון שקל. במידה שהרווח השנתי הוא מעל ל־131 מיליון שקל, שיעור המענק גדל ל־2.25% מסך ההפרש בין הרווח ל־131 מיליון שקל. במידה שהרווח גדול מ־163 מיליון שקל, המענק יעלה לשיעור של 3% מהסכום שמעל לכך. ב־2020 המענק של צבי סטפק עמד על 1.1 מיליון שקל.

כאמור, הרווח החישובי־תזרימי לא כולל את ההפרשה שביצע מיטב דש ברבעון השלישי בגובה של 230 מיליון שקל ועוד 310 מיליון שקל בעלויות מימון. זאת, בשל הפסד בתביעה ייצוגית שטענה כי בית ההשקעות גבה דמי ניהול מלקוחות בניגוד להסכמים. ההפרשה העבירה את מיטב דש להפסד של חצי מיליארד שקל, ומחקה חצי מההון העצמי של בית ההשקעות. מיטב דש הגיש ערעור לבית המשפט העליון ובטוח שההחלטה תתהפך.

בניכוי ההפרשה, הרווח הנקי של מיטב דש בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הסתכם ב־108 מיליון שקל, יותר מהרווח הנקי ב־2020 כולה, שהסתכם ב־74 מיליון שקל. לכן, צבי ואבנר סטפק צפויים לקבל מענקים על השנה החולפת, שיביאו אותם לתקרת השכר הקבועה בחוזה ההעסקה שלהם — 2.5 מיליון שקל לכל אחד.

ההחלטה לא לפגוע בבונוסים השנתיים של אבנר וצבי סטפק, חרף הפרשת הענק, נובעת מכך שמקור ההפרשה הוא ברכישה שביצע בית ההשקעות דש אייפקס של משפחת ברקת, בטרם התמזג עם מיטב של משפחת סטפק. על רקע המשבר, מיטב דש ישנה את שמו למיטב השקעות, משום שדש היתה אחראית לקופות הגמל שבגללן הוגשה התביעה.


תגיות