אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך מתניעים פרויקט תמ"א למרות חוסר הסכמות בין דיירים?

חוסר הסכמות בין דיירים הוא אחד מהגורמים המעכבים הנפוצים בקידום פרויקטים במסגרת תמ"א. איך בכל זאת מתניעים פרויקט גם במצב של חוסר ההסכמות? עו"ד אבי ענתבי, מתמחה בתחום המקרקעין וייצוג דיירים בתחום ההתחדשות העירונית, מדבר על הסעיפים הרלוונטיים בחוק ההסדרים שישפיעו על המצב, על חוסר הודאות סביב תוקפה המסתיים של תכנית תמ"א 38, ועל תכנית 5 השלבים שכל בעל דירה צריך להכיר בדרך לפרויקט התחדשות עירונית מוצלח וראוי

20.04.2023, 13:12 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


חוק ההסדרים החדש והדיונים סביב סיומה הצפוי של תכנית תמ"א 38 משקפים שינויים חשובים שבעלי דירות בכל רחבי הארץ צריכים להכיר. כיצד ישפיע חוק ההסדרים על הבעיה של חוסר הסכמה בין דיירים? ומהן התכניות החלופיות שיאפשרו לישראלים לבצע התחדשות בבניין בודד גם בעתיד הקרוב?

עו"ד ענתבי, המתמחה בתחום המקרקעין וייצוג דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית, אומר כי יש בחוק ההסדרים החדש בשורה אמיתית, בעקבות השוואה של התנאים של פרויקט פינוי-בינוי ותמ"א 38, כלומר הורדת הרוב הדרוש מ-80% לשני שליש מבעלי דירות והסרת חסמים לאוכלוסייה מבוגרת, מה שצפוי להפחית את העיכובים סביב חוסר הסכמה בין דיירים בשלב החתימות.

בנוגע לתכנית תמ"א 38 וחוסר הוודאות סביב סיומה, אומר עו"ד ענתבי כי רשויות מקומיות יוכלו להגיש תכנית חלופית לתמ"א 38, אשר תהיה תקפה עד מאי 2024 ותספק ודאות, זאת על רקע הצורך בהתחדשות של בניין ספציפי בחלק מהמקרים, בהם לא ניתן לעשות התחדשות במתחם שלם.

מהם 5 השלבים אותם הדיירים צריכים לממש כדי להגיע להתחדשות עירונית ראויה ואיכותית בבניין? מדוע שלב בחירת היזם הוא השלב הכי חשוב? וכיצד יכול עורך הדין המייצג את הדיירים לעזור להם לצלוח אותו בהצלחה? לדיון המלא, הצטרפו אלינו.

לפרטים נספים>>



תגיות