אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יותר מ-50% מחברות ההייטק הישראליות צמצמו כוח אדם במחצית הראשונה של 2023 צמצומים בהייטק. השקט שנשאר | צילום: גטי אימג'ס

יותר מ-50% מחברות ההייטק הישראליות צמצמו כוח אדם במחצית הראשונה של 2023

בדוח שחיברה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נבדקו כ-4,200 חברות העוסקות במתן שירותים בתחומי ההייטק, ו-52% מהן מסרו שהן צמצמו את כוח האדם במהלך המחצית הראשונה של 2023. זאת לעומת 22% מהחברות שעשו זאת בתקופה המקבילה אשתקד

10.07.2023, 13:00 | מאיר אורבך

עלייה חדה במספר חברות ההייטק מענפי השירותים - ובעיקר חברות תוכנה - שמצמצמות את כוח האדם שלהן, כך על פי דוח של הלמ"ס שבדק כ-4,200 חברות שירותי הייטק, ובהן כחמש משרות ויותר, וכ-14,000 חברות בענפי השירותים שאינם הייטק.

מהדוח עולה כי במחצית הראשונה של 2022 כ-22% מהחברות שנבדקו אמרו שהן מצמצמות את כוח האדם שלהן, לעומת 52% במחצית הראשונה של 2023. בהשוואה לענפי שירותים אחרים, ענפי שירותי ההייטק מושפעים יותר מהמצב הגלובלי, מעליית הריבית ומחוסר הוודאות.

גם בענפי השירותים שאינם הייטק נרשמה עלייה באחוז החברות שדיווחו על צמצום גיוסי כוח אדם, אבל אומדן זה נשאר נמוך משמעותית בהשוואה לענפי שירותי ההייטק, ועמד על כ-21% מהחברות בלבד במחצית הראשונה של 2023.

מרבית חברות ההייטק שנפגעו, על פי הערכת הסוקרים, הן חברות קטנות ובינוניות. החברות הגדולות בענפים אלה נפגעו פחות באופן משמעותי, ו-33% מכלל החברות דיווחו שלא הייתה כל פגיעה כלכלית בהן בחצי השנה האחרונה.

על פי הערכה, הצמצום במספר העובדים נובע בעיקר מזהירות של החברות ומרצון להקטין משמעותית את קצב שריפת המזומנים שלהן. על פי דיווחים של מנהלים שכן נפגעו כלכלית, לפגיעה היו שתי סיבות: הסיבה העיקרית היא ירידה בביקוש למוצר, והסיבה השנייה היא קשיים בגיוסי הון ובקבלת אשראי.

עוד עולה מהדוח כי רוב המנהלים מדווחים על קיטון משמעותי במספר העוזבים מרצון את מקום העבודה. זאת בשונה מחברות שירותים שאינן הייטק, בהן קצב העזיבה נשמר.


תגיות