אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמריקה של האב סקיוריטי: שכר בעלות של 35 מיליון שקל בשנה אייל משה מנכ"ל Hub Security

ניתוח

אמריקה של האב סקיוריטי: שכר בעלות של 35 מיליון שקל בשנה

חברת הסייבר הישראלית, שעתידה להתמזג עם ספאק ולהיסחר בוול סטריט, רצתה להכפיל פי 5 את התגמולים למנכ"ל אייל משה ואשתו, סמנכ"לית משאבי האנוש, איילת ביתן. המוסדיים עוד לא הספיקו להצביע נגד, והבקשה הוסרה

22.11.2022, 06:10 | אלמוג עזר

"להתאים את החברה לסטנדרטים של נאסד"ק": האב סקיוריטי, חברת הסייבר הישראלית שנכנסה לבורסת ת"א באמצעות מיזוג לשלד ביוני 2021, רוצה לאמריקה. ובגדול. בימים אלה היא נמצאת בדרך להשלמת מיזוג עם ספאק (מעין שלדים בורסאיים, או חברות צ'ק פתוח, שמגייסים כסף רק כדי לבצע מיזוג עם חברה קיימת בעלת פעילות) לפי שווי של מעל מיליארד דולר, זאת בשעה ששווי השוק שלה באחוזת בית עומד על כ־745 מיליון שקל, ובכוונתה להימחק מהמסחר בת"א עוד לפני השלמת המיזוג. בהתאם, היא גם שואפת להעניק למנהלים שלה שכר בסטנדרטים אמריקאיים. אבל בינתיים היא תיאלץ לחכות.

בשבוע שעבר האב סקיוריטי זימנה אסיפת בעלי מניות שבמסגרתה בעלי המניות היו אמורים להצביע על מהלכים שנועדו "להתאמת החברה לסטנדרטים של חברה ציבורית הנסחרת בבורסת נאסד"ק". בין היתר, בעלי המניות היו אמורים להצביע על שינוי מדיניות התגמול ותיקון תוכנית האופציות, בצורה שהייתה מביאה לזינוק של פי 5 בעלות השכר הכוללת של המנכ"ל אייל משה ובת־זוגו איילת ביתן, שמכהנת כסמנכ"לית משאבי אנוש.

לפי התוכנית שאושרה על ידי ועדת התגמול של הדירקטוריון, משה, שמחזיק ב־5.8% מהמניות, היה אמור לקבל תגמול הוני בעלות של 21.8 מיליון שקל בשנה ומענק של 4.8 מיליון שקל בשנה. זאת לצד שכר קבוע של 3.1 מיליון שקל בשנה, מה שהיה מביא את עלות שכרו הכוללת ל־29.8 מיליון שקל בשנה, בעוד שכיום עלות שכרו השנתית עומדת על 5.1 מיליון שקל בשנה.

התגמול המבוקש לבת־זוגו ביתן היה אמור לכלול תגמול הוני בהיקף של 3.75 מיליון שקל בשנה, שדרוג שכרה הקבוע ל־1.13 מיליון שקל בשנה וכן מענק של 217 אלף שקל בשנה. עלות שכר זו עומדת על 5.1 מיליון שקל בשנה, בעוד שכיום עלות השכר שלה עומדת על 1.75 מיליון שקל בשנה. בסה"כ, האב סקיוריטי ביקשה להעניק לשני בני הזוג, שנמנים על בעלי השליטה בחברה, שכר בעלות כוללת של 34.9 מיליון שקל. זאת בעוד עלות השכר המצרפית שלהם כיום עומדת על 6.8 מיליון שקל בשנה.


הסטנדרט האמריקאי של האב סקיוריטי: 35 מיליון שקל למנכ"ל ובת־זוגו,  הסטנדרט האמריקאי של האב סקיוריטי: 35 מיליון שקל למנכ"ל ובת־זוגו הסטנדרט האמריקאי של האב סקיוריטי: 35 מיליון שקל למנכ"ל ובת־זוגו,


הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות החברה — ובראשם כלל ביטוח (2.6%) — התכוונו להצביע נגד אישור התגמול המבוקש, והם אף כבר חסמו בעבר מתן אופציות בשווי של 400 אלף שקל לביתן, כשבאותה העת המתנגדים היו איילון, איילים, הכשרה ביטוח, הפניקס (באמצעות אקסלנס), מור השקעות וכלל ביטוח.

אך עוד לפני שהתקיימה הצבעה, האב סקיוריטי הודיעה שהיא מורידה את נושא התגמולים למשה וביתן מסדר היום. בנוסף, במסגרת דיווח זה, צורף זימון מתוקן שממנו עולה שבחברה אף הפחיתו את התגמולים המבוקשים למשה וביתן בצורה משמעותית (ראו תרשים), הגם שאין בכוונת החברה להעלות את נושא השכר של השניים להצבעה. עם זאת, האב סקיוריטי הבהירה שלאחר השלמת המיזוג עם הספאק, כשתהפוך לחברה שנסחרת בנאסד"ק בלבד, נושא התגמול יובא לאישור מחדש. החברה לא פירטה את התגמול שאותו תבקש עבור המנכ"ל וסמנכ"לית משאבי האנוש, אך ניתן להניח שהיא תבקש עבורם תגמול בעלות כוללת גבוהה יותר מזה הנוכחי.

האב סקיוריטי הפכה לחברה ציבורית ביוני 2021 כשהתמזגה עם השלד ELD. נכון לתחילת השנה היא מעסיקה 600 עובדים. בחודש אוגוסט האחרון, מעט יותר משנה לאחר שהפכה לציבורית, היא הגישה תשקיף לרשות ני"ע בארה"ב לקראת מיזוג עם הספאק Mount Rainier Acquisition לפי שווי של יותר ממיליארד דולר. במסגרת המיזוג, לקופת החברה אמורים לזרום 50—225 מיליון דולר.

האב סקיוריטי מבצעת את המיזוג ומבקשת להיסחר בנאסד"ק בלבד, בין היתר משום שלדעתה בארה"ב ניתן יהיה להעריך את החברה בצורה טובה יותר. מתחילת השנה עלתה המניה ב־57%, זאת בשעה שמדד ת"א טכנולוגיה ירד ב־11.5%. תשואת היתר הזו הושגה על רקע הצמיחה בהכנסות החברה. האב סקיוריטי מדווחת במתכונת של תאגיד קטן, ולכן היא מדווחת על התוצאות שלה אחת לחצי שנה. לפי הדו"ח האחרון שלה, במחצית 2022 ההכנסות שלה צמחו ב־20% לרמה של 122 מיליון שקל. לפי התחזיות שסיפקה החברה באפריל האחרון במסגרת הליך המיזוג, הכנסותיה ממוצרי סייבר אמורים להסתכם השנה ב־38 מיליון דולר, והם יזנקו ל־92 מיליון דולר בשנה הבאה.

עם זאת, כיום, בדומה לחברות טכנולוגיה רבות אחרות, האב סקיוריטי היא חברה הפסדית. את המחצית הראשונה של השנה חתמה החברה בהפסד של 74.1 מיליון שקל, שהוא עמוק בצורה משמעותית מזה של התקופה המקבילה אשתקד (27.6 מיליון שקל). האב סקיוריטי יכולה להרשות לעצמה לספוג עוד תקופות של הפסדים שכן ההון העצמי שלה, עוד לפני השלמת המיזוג עם חברת הספאק, עומד על 188 מיליון שקל.


תגיות