אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

חברת התרופות ביונטק תפתח מפעל לייצור חיסונים בירושלים

"ירושלים מקבלת זריקת חיזוק" - ראש העיר משה ליאון חשף בוועידת Mind The Tech בלונדון כי החברה הגרמנית אשר פיתחה יחד עם פייזר את החיסון לקורונה, חתמה עם העירייה ועם החשב הכללי באוצר הסכם להקמת מפעל לפיתוח וייצור חיסוני mRNA בירושלים

21.03.2023, 12:17 | עומר כביר

משרד הכלכלה, משרד האוצר עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים ומפתחת החיסונים הגרמנית ביונטק חתמו על הסכם להקמת מרכז מו"פ וייצור של חיסוני mRNA בירושלים – כך חשף ראש העיר ירושלים, משה ליאון, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת השבוע בלונדון.

"בשנים האחרונות, העולם כולו התמודד עם מגיפת קורונה, שלקחה כל כך הרבה מהיקרים לנו, והשפיעה על חיי כולנו", אמר ליאון. "היא פגעה בבריאות שלנו, וגרמה נזק גדול לכלכלה. אחד הנסים שהוציא אותנו מהתקופה האפלה הזו היה העבודה של ביונק שפיתחה את החיסון מבוסס mRNA עבור פייזר".

"הבוקר, אני יכול להגיד לך שמלונדון אני נוסע לגרמניה לבקר במטה החברה. כי זה עתה חתמנו על הסכם עם ממשלת ישראל וביונק לבנות ולהקים מרכז מו"פ וייצור עבור חיסונים מבוססי mRNA בירושלים בהר חוצבים. אנחנו עושים את זה בשיתוף עם בית החולים הדסה והאוניברסיטה העברית. זו הבעת אמון ענקית, בכלכלה ובאקוסיסטם של ירושלים דחיפה ענקית לכלכלת ירושלים. אנחנו מביאים מאות מקומות עבודה לעיר. ואנחנו מקווים שהחיסונים האלו יעזו בטיפול בסרטן ובמגיפות עתידיות. אנו אומרים בתהילים 'מציון תצא תורה' והיום אנחנו יכולים להוסיף 'מציון תצא תרופה'".

עוד אמר ליאון: "בשנה שעברה אמרתי שירושלים חוותה מהפכה. בנייני משרדים חדשים, מרכזי אומנויות וספורט, מרכזי קהילה וחינוך, בתי מלון ועוד, תופסים את מקומם בנוף הירושלמי. אבל בעיר עם ההיסטוריה עתיקה, לטרנד הזה יש סיבות מודרניות. כי בלב לבה של מהפכה זו עומד הוא מגזר ההיי-טק. סטארטאפים חדשים וחברות בינלאומיות מגיעים לירושלים. אמרתי בעבר שזה בסוד של ירושלים. אבל הסוד התגלה. לירושלים היא לא עיר בעלת חשיבות היסטורית. יש לה עתיד מבטיח מאי פעם. אם היינו רוצים לשמור את זה בסוד, לא היינו מקבלים בברכה חברות כמו אינטל ומובילאיי, מטריקס וסיסקו, ומאות חברות טכנולוגיה אחרות שצומחות בעיר. בתור ראש העיר ירושלים יש לי את המחויבות וההזדמנות הנדירה לגבש חזון ותכנית אסטרטגית לירושלים.

"וכשאני אומר ירושלים וירושלמים, אני מתכוון למזרח ולמערב העיר, ליהודים ולערבים, לדתיים ולחילונים. היום אנחנו מקדמים מגה-פרויקטים, של חדשנות והייטק. המגה-פרויקט הראשון הוא אזור העסקים, בכניסה לירושלים. מדובר על פרויקט בינלאומי ענק שמהווה נקודת מפגש רבת עוצמה בין מרכזי עסקים וכלכלה למרחבים ציבוריים ותרבותיים. בסך הכל מדובר ב-1.2 מיליון מ"ר.

"פרויקט הדגל השני הוא מרכז ההייטק והחדשנות באוניברסיטה העברית. זהו מתחם ענק של 270 אלף מטרים רבועים. המטרה היא ליצור אקוסיסטם ייחודי שישמש בית חם העבור חברות הייטק וביוטכנולוגיה ויאפשר להן לצמוח ביחד עם האקדמיה בישראל. פרויקט הדגל השלישי הוא הסיליקון ואדי בשכונת ואדי ג'וז. זוהי תוכנית מתקדמת לבנות 200 אלף מ"ר, של מתחמי הייטק, מסחר, בתי מלון ומסעדות במטרה להביא תעסוקה והשקעה למזרח ירושלים. הפרויקט הזה הוא דוגמה לשני סדרי העדיפויות שלי לירושלים. בעיר עם מגוון רחב כל כך של אוכלוסיות, המאמצים שלי מכוונים לשתי מטרות: התרחבות תעשיית ההייטק הירושלמית, ושילוב האוכלוסייה כולה בצמיחתה.

"עכשיו אני רוצה להגיד משהו שפוליטיקאים לא אומרים בדרך כלל: אני לא יכול לעשות את זה לבד. אני מאוד גאה בצוות שלי בועיריית ירושלים. אבל כמו שאומרים בירושלים, יד אחת לא יכולה למחוא כפיים לבד. השפעה אמיתית, שינוי אמיתי, צמיחה והזדמנות אמיתיות, יכולים לבוא רק עם שותפות אמיתית בין המגזר הפרטי לציבורי. אני מזמין את כולכם לבוא לירושלים כדי לעזור לכולנו לממש את ההזדמנות הזו".


תגיות