אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי נסגרת אחרי עשור השף תומר אגאי במסעדת סנטה קתרינה | צילום: יובל חן

מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי נסגרת אחרי עשור

המסעדה המצליחה של אגאי, שפעלה לצד פורט סעיד מאחורי בית הכנסת הגדול בתל אביב, הפכה למוסד קולינרי משמעותי. היא האחרונה בגל ארוך מאוד של מסעדות שנסגרות, ובהן אנימאר, טופולופומפו, ברוט, דלילדה ולה רפובליקה

11:11 | חיליק גורפינקל

אחרי עשור של הצלחה מסחרית וקולינרית, מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי סוגרת את שעריה. בשנות פעילותה הפכה סנתה קתרינה למוסד תל אביבי בעל חשיבות קולינרית של ממש.

אגאי שהתחיל את דרכו כחניכו של חיים כהן, יצר בסנטה קתרינה מטבח משוחרר עם טאבון שפלט בין היתר פיצות מדוברות. המסעדה מוקמה מאחורי בית הכנסת הגדול בתל אביב בלוקיישן מצליח שבו פועלת גם מסעדת פורט סעיד של אייל שני. המסעדה של אגאי איפשרה לכל מי שרוצה להגיע אליה, בין אם בא לחגוג בה אירוע חגיגי או הגיע אליה בכפכפים.

סנטה קתרינה היא האחרונה בגל הסגירות ארוך ומעמיק של מסעדות בארץ, ובאופן ספציפי בתל אביב. ביולי נסגרה מסעדת היוקרה המצוינת "אנימאר". קדמו לה הסגירות של טופולופומפו היוקרתית, ברוט האוונגרדית, דלידה המצליחה, יאקימנו היפנית, לה רפובליקה האיטלקיה בת שנות הדור, אולה של אורן אסידו שיצא למילואים ארוכים כמו גם לה סיטה שבעליה אבישי בן ארוש יצא למילואים ארוכים במיוחד, אבן עזרא של אלרן שרפלר מעזורה, ארטל פורמל הנחשבת וקצרת הימים ועוד. אפילו בתי קפה צנועים כמו למשל ליזוטלטה הוותיק, ודוכני אוכל זולים כמו כרמל בשוק הכרמל, לא שרדו.

בשעה שאיש כמובן אינו מצפה ממסעדות בצפון להשאיר את שעריהן פתוחים ומסעדות הדרום מלקקות את פצעיהן ומנסות להשתקם לאיטן, תל אביב, ובמידה מסוימת גם חיפה, התעקשו להמשיך ולנהל יקום מקביל. ובכל זאת, רוב עסקי האוכל בתל אביב פרט לכמה להיטים בודדים, סובלים.

באוגוסט סיפר בעלי חומוסיית אבו דאבי איך אפילו עסק צנוע כמו שלו בקושי שורד. בשבועות שחלפו מאז התבשרנו על סגירתם של מוסדות חומוס לא פחות ותיקים ממנו – משוואשה ו"הבן של הסורי".

בתחילת דצמבר התראיין אגאי לכלכליסט. זה היה אחרי חודשיים של מלחמה שבהם המסעדות בארץ היו סגורות חלק מהזמן. אגאי סיפר אז איך חשב שכבר כמעט איבד את המסעדה ולא יוכל לפתוח שוב. הוא הצהיר שיוריד מחירים, מה שאכן עשה, ודיבר בגילוי לב על הקשיים, על כך שהוא עובד בעצמו במסעדה במשמרות כפולות, סיפר על הקושי להשיג עובדים ולהחזיק בהם. הוא צמצם את הצוות שלו מכמעט 50 איש ל-8 עובדים. אגאי סיפר שכמו כולם הגיע למלחמה במצב לא מזהיר אחרי חודשי ההפיכה המשטרית: "לקורונה נכנסנו עם שומן ויצאנו ממנה בסדר. ואז הגיעה ההפיכה".

תומר אגאי אישר את הסגירה אבל לא לא מסר תגובה מעבר לכך.

בצל הידיעות על הורדת דירוג האשראי הכפולה והציפייה למיתון, שלא לומר משבר כלכלי עמוק, סגירת המסעדה היא עוד עדות חזקה במיוחד למתחולל בזירת המסעדנות. סנטה קתרינה סימלה במידה רבה את היכולת התל אביבית המפורסמת להמשיך לבלות גם כשהכל בוער. יכולת שנויה במחלוקת שנראית כרגע מעורערת מתמיד. חוסנה של תל אביב, והארץ כולה, נמדד גם ביכולתה להמשיך ולקיים חיי תרבות. ואוכל.


תגיות