אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משלם את המחיר: בעקבות פרשת ההונאה בחברת וסטו – המנכ"ל נשלח הביתה יניב ברטלה. מנכ"ל וסטו ואחד ממייסדיה. "גורמים בעלי אינטרס בחרו לנצל את המשבר הזמני שאליו נקלעה החברה על מנת לקדם מהלך השתלטות פסול על מוסדותיה" | צילום: וסטו

בלעדי

משלם את המחיר: בעקבות פרשת ההונאה בחברת וסטו – המנכ"ל נשלח הביתה

דירקטוריון חברת האינשורטק הודיע למנכ"ל יניב ברטלה ולמייסד נוסף, אלון ליפשיץ, שלא יוכלו לשוב לחברה עד להודעה חדשה. החיבור שלהם למחשבי החברה נותק. ההונאה שנחשפה ב"כלכליסט" נאמדת במיליארדי דולרים. רק אתמול פורסם כי החברה פיטרה השבוע 75% מעובדיה

02.08.2023, 23:34 | אלמוג עזר

מנכ"ל וסטו משלם את מחיר הונאת המיליארדים שנעשה בחברה. יניב ברטלה, מנכ"ל וסטו, הוצא לחופש כפוי שמהווה פיטורים החל מהיום (ד'). דירקטוריון וסטו הודיע לברטלה כי הוא ומייסד אחר, אלון ליפשיץ, לא יוכלו לשוב לחברה עד להודעה חדשה. גם החיבור שלהם למחשבי החברה נותק על מנת לבודד אותם. הרחקת הבכירים מהחברה נעשתה לאחר שאחת ממסקנות הוועדה שבדקה את פרשיית ההונאה היא כי ההנהלה הנוכחית לא דיווחה לדירקטוריון ואף הסתירה את הנעשה בשבועות האחרונים טרם התפוצצות הפרשה.

על רקע פיטורי המייסדים והעובדים, דירקטוריון וסטו ינסה בחודשים הקרובים לפרק את החברה ולשמור על המזומנים בקופתה שעל פי הערכות עדיין כוללים עשרות מיליוני דולרים מהגיוס האחרון שבוצע בה בסוף השנה שעברה.

ברטלה היה ממקימי וסטו והפנים העיקריות שלה. הוא הקים את חברת האינשורטק בשנת 2018, יחד עם היזמים ליפשיץ ובן ציקל. דירקטוריון וסטו הרחיק את ברטלה מהחברה יומיים בלבד לאחר ששלח מייל ל-75% מעובדי החברה, שרובם בישראל, והודיע להם על פיטוריהם. במייל ששלח לעובדים הסביר ברטלה כי "שקלנו את האפשרויות שלנו והיינו צריכים להכיר בשתי עובדות חשובות: 1. אנחנו לא יודעים כמה זמן התהליך הזה ייקח, ו-2. כמות המסלול שיש לנו. שני גורמים אלה הובילו למסקנה הבלתי נמנעת שהדרך היחידה לתת לחברה סיכוי להישרדות ולחזור למסלול של צמיחה בת קיימא היא לשמור על גרעין קטן של אנשים". ברטלה כנראה כבר לא יהיו מאותו גרעין.

לפני שבועיים חשף "כלכליסט" את הפרשייה בחברת וסטו שרק לפני כמה חודשים נחשבה כיוניקורן, במסגרתה מכתבי הביטחונות שהוציאו המשקיעים שרכשו את ביטוחי המשנה דרך זירת המסחר של החברה היו מזויפים ובהיקף של מיליארדי דולרים. החשד שעלה לגבי וסטו הוא שמשקיעים שהשתמשו בפלטפורמה של החברה הצליחו לרכוש את הסיכון מחברות הביטוח תוך הצגת ערבויות מזויפות, שהמערכת של וסטו לא בדקה או לא זיהתה אותן ככאלה. על פי החשד, הזיופים נעשו באמצעות שיתופי פעולה עם עובדים בבנקים השונים, ככל הידוע רובם מסין. וסטו חושדת גם כי גורמים פנימיים בחברה היו מודעים לאפשרות לבצע את הרכישות באמצעות הפלטפורמה ללא LC אותנטי. החשד הוא שבוצעו עסקאות כאלה במיליארדי דולרים, בעוד וסטו נהנית מעמלה על כל עסקה כזו.

מטעם יניב ברטלה נמסר: "למרבה הצער גורמים בעלי אינטרס בחרו לנצל את המשבר הזמני שאליו נקלעה החברה על מנת לקדם מהלך השתלטות פסול על מוסדותיה, גם במחיר של פגיעה אנושה בחברה ותוך העדפת טובתם האישית על פני טובת החברה והמשקיעים בה. מהלך זה לווה בהדלפות מסולפות ומגמתיות לתקשורת שהסבו לחברה נזק כבד וממשי. הדברים יפים מכוח קל וחומר שעה שבדיקה חיצונית שנערכה לא ביססה חשד כלשהו כלפי מי מחברי ההנהלה של החברה, ולא בכדי". ברטלה הוסיף כי בכוונתו לשקול את צעדיו נוכח התנהלות חמורה ופסולה זאת, ו"לא יהסס לנקוט בהליכים משפטיים תוך ראיית טובת החברה לנגד עיניו".

מווסטו נמסר: "כתוצאה מממצאי החקירה החיצונית שהוזמנה על ידי הדירקטוריון, החליט הדירקטוריון כי החל מה-1 באוגוסט, אלון ליפשיץ ויניב ברטלה הוצאו לחופשה בתשלום וכי הם יוזמנו לשימוע כדין. עמי ברלב, דירקטור בחברה, בשילוב עם צוות יועצים מומחים בתחום, יסייעו לחברה בכל הנדרש ויובילו את תהליך המעבר עד למינויו של מנכ"ל חדש בתקופה הקרובה".

תגיות